בבאסה רצינית!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבאסה רצינית!
    דור
    27/09/2008

עליתי שתי קילו..איך אני מורידה אותם עכשיו??בבקשה תנו לי טיפים,ומה כדאי לאכול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבאסה רצינית!

הוספת תגובה

• נו באמת דור, את באמת חושבת

עינת לב ארי
    27/09/2008

שניתן לתת תפריט דרך האינטרנט?
    אבל בואי נעשה עסק: תנסי את לתת לעצמך טיפים ומה כדאי לאכול כדי לרדת שנית את שני הק"ג שהעלת.

אני יכולה לאמר רק שני דברים שתמיד טובים בכל מצב ולכל אחד:
    א. לעשות פעילות גופנית: הליכה של 45 -60 דק ביום ופעמיים בשבוע לשלב גם משקולות או שחיה או כל אימון אחר.
    ב. תפריט מאוזן ולא פחות מ1200 ק"ל. דיאטות כאסח גורמות לירידה מהירה ושבירה מהירה עוד יותר ומשם לעליה גדולה יותר במשקל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה באמת אי אפשר לתת תפריט כאן?

אלה
    28/09/2008

זה לא רק כאן, בעצם. פגשתי את זה בהרבה פורומים של דיאטות או תזונה או שמירת משקל. המנחים לא מעיזים לתת תפריט. מה רע בזה? הרי לעולם תתנו תפריט שהוא מאוזן בערך התזונתי שלו... והרי לעולם יכול לקרות שההמלצה לא תעבוד. סתם כי המטאבוליזם שונה, או את נתת כאן בהמשך כמה אפשרויות כאלה לתגובה שונה אצל אנשים שונים. אז רק תגיד לי כי נהייתי נורא סקרנית - למה מקפידים כל כך לא לתת תפריט דרך האתר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה שלא נותנים תפריט דרך האינטרנט

עינת לב ארי
    29/09/2008

נעוצה בדיוק בסיבות שמנית בהודעתך: כל אדם שונה מרעהו וכל גוף פועל אחרת. כדי להרכיב תפריט יעיל, יש להפגש עם אדם פנים אל פנים ולקחת אנמנזה מקיפה הכוללת היסטוריה רפואית פעילות גופנית אחוזי שומן בדיקות דם ועוד ועוד...
    יועצים נזהרים שלא לתת תפריט משום שהוא יכול לגרום גם נזק ואז מי ישא בתוצאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריטים תפריטים

מה זה דיאטה??
    06/10/2008

המון אנשים מחפשים דיאטות פלא ואיזה "מאמן קוסם" שיבוא ויתן להם תפריט מדויק לכל יום בשבוע עם איזה תוספות ואיזה תבלינים. עוד מעט יבקשו גם שיגידו להם מתי ללכת לשירותים. פשוט תקצצו פחמימות, תאכלו הרבה ירקות ותשתו הרבה מים. אין תפריט קסם וכל אחד צריך לדעת בעצמו מה עושה לו טוב... ולפתח משמעת עצמית. אף אחד לא יכול לעזור לאף אחד עם תפריטים קסומים כי אין דבר כזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן, אין תפריטים קסומים

עינת לב ארי
    06/10/2008

ואני האחרונה שאעשה כן. מה שכן, מקצוע התזונה הוא מקצוע מאוד אקדמי שמתבסס על מחקרים רבים ואין תפריט אחד דומה למישנהו. אנשים שונים אלו מאלו בנתונים רבים: מאורח החיים, הגיל המין ומצבם הבריאותי. לכל המדדים השפעה על ההכוונה התזונתית, וכאן הדגש הוא על הכונה ולא הכתבה מדוקדקת של כמויות!!
    התגובה הנ"ל בעצם מבטלת את כל מקצוע התזונה וגם היא "מקושקשת": תקצצו בפחמימות ( מה הן פחמימות? אלו פחמימות? כמה לקצץ?) ותאכלו הרבה ירקות ( זה מספיק? מה עם חלבונים? שומנים בריאים? ויטמינים מסיסים בשומן? מינרלים כמו מגנזיום, סידן, אבץ?) וכמה מים לשתות (שני ליטר? שלושה? חמישה? מה זה הרבה?).
    ואיך מפתחים משמעת עצמית? אולי יש בעיות נוספות כמו בעיה עם בלוטת התריס או פוליציסטיק אוברי סינדרום? אולי היפוגליקמיה? אולי הפרעת אכילה שמאחוריה מסתתרות בעיות אחרות? אני בטוחה שהמונחים הללו לא ברורים לרוב קוראי הפורום, אולי גם לא לך, המגיב או המגיבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו