מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה מומלצת בנטילת קומדין אחרי CVAשדמה06/10/2008
שלום אני בת 47 חולת SLE ולאחרונה עברתי ארוע מוחי. התחלתי ליטול קומדין (כרגע עם 28 מ"ג שבועי) שערכי ה- INR עדיין לא התייצבו כיום הערך הוא 2.53 ונאמר לי שיש הגבלה באכילת דברים ירוקים ועוד..אשמח אם תוכלו להעיר את עיני או לכוון אותי לאתר שבו הפירוט גדול יותר כיוון שהתזונאית בקופ"ח לא ממש יכלה להרחיב..כמו כן כל תזונה שלא מומלצת עם לופוס המון תודה וגמר חתימה טובה שדמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אינני זכאית לתגובה?
שדמה06/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת אך..
לימור06/10/2008מן הסתם לדיאטנית יש עוד חיים וברגע שהיא תכנס לפורום היא תענה לך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שדמה. אכן, כפי שאמרה לימור,
עינת לב ארי06/10/2008יש לי חיים חוץ מהפורום,כמו עבודה בקליניקה במסגרת קופת החולים, עד מאוחר!!
מה שאני יכולה להבין מתגובתך והרצון הדחוףלקבל תשובה, זה שאת מאוד לחוצה.אני כמובן מבינה אותך ואת הבהילות לקבל תשובות מניחות את הדעת.
לגבי הלחץ: מה גורם לו? בסה"כ את בדרך לאיזון וגם אם הדיאטנית שלך לא הרחיבה הרי זה בגלל שמדובר באיזון שתלוי גם בניסוי וטעיה. כאשר לוקחים קומדין שהיא תרופה המפחיתה את קרישת הדם, יש להמנע ממזונות עשירים בויטמין K והוא נמצא בירקות ירוקים בעיקר.עם הזמן מאזנים בין התפריט למינון הקומדין.
ירקות ירוקים הם בעקר ירקות עליים וכן בקליפות כמו של מלפפון. אני בטוחה שקבלת את הרשימה מהדיאטנית.
לגבי הלופוס: יש להפחית בחלבונים מן החי באופן כללי. כמובן שיש להרכיב תפריט אישי שיכיל מספיק חלבון ממקורות אחרים ויתחשב בהעדפה האישית של המטופל ואורח חייו כמו גם אפשרויות הבישול והקניה של חמרי הגלם.
שיהיה לילה טוב.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה ושנית אני פשוט המומה
שדמה06/10/2008באמת תודה לך, אבל תרשי לי...זה באמת לא מתוך בקורת..פשוט ראיתי שענית לאחרים שנכנסו אחרי...כן יש לחץ...לקבל ארוע מוחי בגיל 47 זה לא פיקניק...ההתמודדות שלי פשוט לא פשוטה...חבל שהמענה נעשה בציניות...ולימור ה"נשמה" הטובה שלא רצתה להתערב...חבל שהכניסה פלפל מיותר לתוכן הודעתי..אין לי ספק שיש לך חיים כמו שלכולנו... סליחה עם הודעתי נראתה חצופה...כמו כן...חבל שאת עונה כך למישהי שזה לה הכניסה הראשונה. מודה לך על התשובה... שיהיה לך גמר חתימה טובה אין לי ספק שתזונאית תוכל לעזור לי...הייתי מעט כנראה נאיבית...זה בטח לא בא מכוונה רעה, כה חבל שעניתן בצורה..צינית, אבל באמת שזה לא מה שאני צריכה כרגע...אפנה למקום שיש בו מעו יותר סובלנות וסבלנות...בעיקר שמנסים לסייע לאנשים שעברו איזו חוויה לא פשוטה שוב תודה וצר לי אם כהוא זה פגעתי בכבודך...אני יודעת שאת בעלת מקצוע טובה..חבל שזו החוויה שקיבלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שדמה, חבל שאת המומה מהתגובה
עינת לב ארי06/10/2008שלי. גם לימור, כמוני, שמה לב ל"מנגינה" שלך לאחר חמש שעות שבהן לא "זכית" לתשובה ממני, וזו היתה הסיבה, אני מניחה, שהיא הגיבה כפי שהגיבה. גם אני פתחתי תשובתי בכך שאני עסוקה ולמרות שהייתי רוצה, אני לא יכולה לעמוד 24 שעות ולענות און ליין לשאלות הנשאלות כאן בפורום. הדרך שבה התנסחת לא היתה נעימה...בלשון המעטה.
אני עושה כמיטב יכולתי , בהתנדבות, יש לציין, עם הרבה רצון טוב שבא ממקום הכי נקי של לסייע לאנשים עד כמה שניתן ללא תמורה, חוץ מזו הנפשית שנובעת מתחושת ספוק, במיוחד כאשר אני מצליחה לעזור בדרך כלשהיא.
אני חושבת שאת צריכה להפיק תועלת ממה שחווית פה בפורום ולבדוק עם עצמך מדוע זה קרה?מדוע את כה פגועה למרות שקבלת תשובה מלאה שבאה כן!!! ממקום המבין את מצוקתך ואת הקושי לחוות אירוע מוחי בגיל 47.
אני בכל אופן שמחה שהבנת שהיית נאיבית בכך שחשבת שיכולת לקבל יותר מידע מהדיאטנית בקופת החולים ואני מקווה שעכשיו תחזרי אליה בתחושה אחרת ותשתפי איתה פעולה למצוא את הנוסחה הטובה ביותר עבורך על מנת שמצבך הגופני ישתפר, ובטח גם הנפשי ביחד איתו.
חתימה טובה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חסמת אותי עינת?
שדמה07/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהיה לכן גמר חתימה טובה...מאחלת בר
שדמה07/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שאת רואה ממש לא..
עינת לב ארי07/10/2008ואין סיבה שאחסום אותך.טעויות ואי הבנות תמיד קורות ועם קצת רצון הן גם בדרך כלל נפתרות.
שתהייה לך גם שנת טובה וגמר חתימה טובה ותרגישי חופשי להמשיך ולהעזר בפורום ככל שתרצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גמר חתימה טובה גם לך
שדמה08/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)