מבקשת עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת עזרה
    שילי
    21/10/2008

היי, אני בת 21.5, גובהי 1.62 ומשקלי 62.5. מאז שהתגייסתי עליתי 15 ק"ג ואני שונאת את איך שאני נראית,במיוחד את הבטן.אני מתאכזבת כל פעם למדוד בגדים..כי הם לא יושבים עלי כמו פעם.אני עושה פעמיים בשבוע ספינינג, עוד פעם-פעמיים בשבוע הליכה של 45 דק' ובין 2-3 בשבוע שיעור עיצוב וחיטוב. אני ממש מתוסכלת..ניסיתי הרבה דיאטניות ואני פשוט לא מצליחה לרדת במשקל...איך זה? אני ממש אבודה.. מבחינת התפריט שלי,קשה לי להתמיד אחד לאחד אבל הוא פחות או יותר ככה: בוקר: כוס פייבר 1 או חצי כוס פייבר 1 וחצי כוס ברנפלקס או ביופלקס עם יוגורט 1.5% ונסקפה עם רבע כוס חלב 2% וסוכרזית. ביניים: פרי (בננה או תפו"ע או נקטרינה) ונסקפה כמו בבוקר (לעתים אם אני ממש רעבה: ביצה קשה עם חצי גביע גבינה 3%). צהריים: כוס פחמימה מבושלת (בד"כ קינואה או אורז מלא או אורז פרא) או 2 תפו"א קטנים מבושלים+ מנה של הודו נקבה או 2 שיפודי פרגית או חזה עוף בטפלון+סלט עם כף שמן זית. אחה"צ 1: חטיף שוקולדי של 92 קק"ל או חטיף אנרג'י שקדים או פרי אחה"צ 2: 2 לחם קל או 2 פריכיות עם פסטרמה הודו או גבנ"צ 9% או 2 כפות קוטג' 3%+ירק. ערב: 2-3 פרוסות לחם קל עם חצי גביע קוטג' 3%,חצי אבוקדו,סלט ירקות, פעמיים -שלוש בשבוע ביצה קשה. לעתים אוכלת טונה במקום הביצה. לילה: מעדן דיאט או פרי. בסופי שבוע אני לא מקפידה בכלל...יש לי בעיית נשנושים מאוד קשה ..ככה שאני אוכלת יותר מתוק כמו פרוסת עוגה או 2-3 עוגיות ביתיות כל יום בסופ"ש, וכן יותר פחמימות (לחמניה אחת מתוקה, יותר פחמימות כפסטה בסלט וכו'). מה אפשר לעשות? איך מתחילים לרדת במשקל ומה עושים עם התסכולים הרבים והקשיים בהרזיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• הי ליאור. התכנית שלך מצוינת

עינת לב ארי
    21/10/2008

גם של הפעילות הגופנית וגם של התזונה, לפחות באמצע השבוע. יתכן ומה שמפריע לך לרזות זה הנשנושים המרובים בסוף השבוע. תנסי לפחות בסוף שבוע אחד לא לחרוג מהתפריט ולהחליף את האחה"צ: 1 ו 2 במנה מתוקה אחת.
    בנוסף: יתכן והציפיות שלך לירידה במשקל הן לא ריאליות וזה מאכזב אותך.
    אם תשלימי עם כך שיורדים כחצי ק"ג בשבוע, אז, בהתמדה, תוכלי להשיג את המשקל הרצוי שלך ולהרגיש טוב יותר עם גופך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת

שילי
    22/10/2008

היי לך. אני שמחה שענית לי:) הקטע הוא שמאוד מאוד קשה לי להקפיד באמצע השבוע..יוצא לי לאכול גם באמצע השבוע בערך פעמיים עוגת פירות כמו תפוחים או לפעמים עוגת סולת (בד"כ אחה"צ, עם הקפה, ולא אוכלת כבר את החטיף שבתפריט). האם יש לך טיפים כיצד להיצמד לתפריט? איך לא לנשנש? אני נופלת כל פעם מחדש ומרגישה רע מאוד וכועסת על עצמי ושוב אוכלת...וככה זה נמשך..מעין מעגל "קסמים" שכזה. כמה קלוריות להערתך יש בתפריט/אני צריכה לאכול?האם 1500 זה הרבה מדי? אשמח להתייחסותך:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפים לעמידה בתפריט. ובכן: התפריט

עינת לב ארי
    22/10/2008

שלך הוא בן כ1500 ק"ל סה"כ וזה בסדר על מנת להוריד בהדרגה במשקל ללא סיכון בריאותי .
    הבעיה שלך היא עמידה במסגרת והמנעות מנשנושים.
    אחת הדרכים המצוינות להצמד לתפריט היא רישום מזון. אך לא סתם רישום מזון כי אם כזה שכולל גם את הרגשות והמחשבות שעוברות בראש לפני ובמשך האכילה. בדרך זו ניתן לזהות מצבים שבהם יש נטיה לאכול יותר או לזהות מחשבות המביאות לאכילה בלתי מבוקרת.
    לא ניתן להסביר יותר דרך הפורום כי אם להגיע לדיאטנית קלינית ולקבל הדרכה יותר מקיפה על דרך זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו