שאלה לכל מי שיכול לעזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לכל מי שיכול לעזור
    אופיר
    09/12/2008

שלום לכולם, במשפחתי הסטוריה ידועה של מחלות לב עקב ריבוי כולסטרול וטריגלצרידים. אני הבטחתי לעצמי שאני אשמור על עצמי כמו מאש מהדברים הללו, למרות שמה לעשות - הגנטיקה שלי בלתי ניתנת לשינוי. לאחרונה עשיתי בדיקות דם והשומנים שלי בדם והכולסטרול מעל לטווח הנורמלי, כל זאת אחרי שהורדתי 10 קילו ממשקלי (ואני דווקא לא שמן) ועשיית ספורט אירובי 3 פעמים בשבוע ולקיחת כמוסות אומגה 3. האם יכול להיות שבדיקות הדם אינן נכונות? או שתלויות במשהו שאכלתי באותו שבוע בלבד? האם צריכת אבקת חלבונים משפיעה על התוצאות עקב פעילות כבד? יש לציין שהייתי בצום לפני הבדיקה כ 14 שעות. אודה לכל תגובה.. שבוע נפלא!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לכל מי שיכול לעזור

הוספת תגובה

• הי. מקור הכולסטרול בדם

עינת לב ארי
    09/12/2008

הוא גם פנימי: כלומר, הגוף מייצר כולסטרול בעצמו, וגם מבחוץ: כלומר הכולסטרול שאנו אוכלים במזון. רקע משפחתי של יתר כולסטרול בדרך כלל בא על רקע ייצור פנימי גבוה, כלומר, גם אם משנים את אורח החיים, אוכלים בריא ומבצעים פעילות גופנית, זה לא ישפיע הרבה על רמות הכולסטרול. במקרים אלו יש לשקול שימוש בתרופות שמעכבות את ייצור הכולסטרול בגוף.
    דרך אגב, אומגה שלוש לא מסייעת לאיזון כולסטרול כי אם לאיזון שומני הדם: טריגליצרידים.
    בנוסף: אבקת חלבון, אם היא נצרכת במידה סבירה לא אמורה להשפיע על הכבד.
    בכל מקרה חשוב שתמשיך בפעילות גופנית ואכילה בריאה אך תשקול עם הרופא שלך את המשך ההתייחסות לנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו