מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרת ודיאטהת'22/12/2008
שלום רב, אני בחורה בת 28, החולה בסכרת ומטופלת בלנטוס. אני מאד משתדלת להקפיד על דיאטה נכונה, אבל במיוחד בתקופה האחרונה אני מרגישה שממש קשה לי, אולי זו רוח החג, או תקופת החורף...אין לי אפילו חשק ללכת להתאמן, מה שבעבר ממש ממש אהבתי. אני יודעת שחלק מההתמודוות עם המחלה זה הקפדה על טיפול נכון. ואכן, הלנטוס עוזר לי, אבל אני יודעת שתזונה נכונה זה חלק בלתי נפרד, אבל אני די מרגישה ב"דאון"... מה אפשר לעשות? איך להתעודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סיוון
שרית פרג'יאן23/12/2008ההתמודדות עם הסכרת דורשת הרבה טיפול והשגחה, ולפי התיאור שלך לפעמים מתחשק לך לשחרר מעט. לא ציינת את מתי אובחנה אצלך הסכרת ונראה לי שזה פרט שעשוי להיות חשוב לשם ההבנה של מה את מרגישה ולמה דווקא עכשיו. בכל מקרה, לפעמים אני מציעה במקרים מסויימים לנהל יומן אכילה, כלומר לרשום את הכמויות ואת מה שאת אוכלת. תהליך שכזה יכול להחזיר את תחושת השליטה ולעודד אותך לחזור לתפריט מאוזן ותואם, כיוון שהוא יצביע גם על ימים שבהם את מצליחה לשמור.
בנוסף, אני מציעה להיעזר בדיאטנית שתיתן לך מסגרת מובנית יותר, ותפרוס בפנייך אופציות נוספות אולי, שיאפשרו לך לעבור את התקופה יותר בקלות.
אשמח לסייע בעת הצורך,
בהצלחה
שרית פרג'יאן-ראוך
פסיכולוגית שיקומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)