מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה לרדת במשקלשיר20/01/2009
שלום, אני כשנה וחצי לאחר לידה, עדיין מניקה , ביום ובעיקר בלילות .... סיימתי את ההריון במשקל בו התחלתי אותו (52 ק"ג) וכבר אחרי הלידה נתקפתי ברעב שלא היה קיים בהריון או לפני כן ועליתי במשקל בהדרגה . כיום אני שוקלת 58 ק"ג ולא מצליחה לרדת במשקל . פניתי לדיאטנית לפני שנה וקיבלתי תפריט של כ 1400 קלוריות . במהלך כל השנה האחרונה אני מתחילה בכל פעם מחדש לאכול לפי התפריט , מצליחה להתמיד כחודש ויורדת 2-2.5 ק"ג אך לאחר חודש, באופן קבוע, אני נשברת . השבירה נעשית כי אני פתאום נתקעת במשקל ולא יורדת יותר ובעיקר כיוון שאני מרגישה רעב ודחף חזק לפחמימות וטורפת מכל הבא ליד...אני פשוט לא מצליחה לשלוט בעצמי ...יש לציין שאני לא אוכלת דווקא ממתקים אלא המון פחמימות מורכבות כמו לחם מלא ודגנים , אבל הרבה . התוצאה היא שלאורך זמן,במקום לרדת במשקל אני רק עולה ועולה ולא מצליחה להגיע למשקל שלפני הלידה (52) מה שפעם היה לי קל ביותר . אני עושה ספורט לפחות פעמיים בשבוע ולפעמים גם יותר. אני מפחדת שאם אוכל יותר מ 1400 קלוריות אני לא ארד במשקל וניסיתי בעבר לאכול 1500 קלוריות ודי נתקעתי... מה את מייעצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי. לא ציינת מה גובהך, על כן
עינת לב ארי20/01/2009אינני יכולה לתת לך תשובה מקיפה. אשמח אם תתני את הנתון הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובהי הוא 1.63 ס"מ
שיר20/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שיר. כנראה והמשקל שאת רוצה
עינת לב ארי20/01/2009להגיע אליו לא מתאים יותר לגופך. הגוף משתנה לאחר לידה ויש לקחת זאת בחשבון. אם תרדי למשקל של 55-6 ק"ג ותשמרי עליו לאורך זמן תראי שתכנסי לאותם הבגדים כמו פעם.
את חייבת להבין שלאחר לידה תהליך הירידה במשקל ואיבוד השומן לוקח יותר זמן..
חשוב שתקפידי על תפריט של 1500-1600 ק"ל על מנת לא להיות רעבה ולעשות קצת יותר ספורט.
בדרך זו תרדי כחצי ק"ג בשבוע וכן תרדי בהיקפים ואחוזי השומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. לגבי המשקל
דנה21/01/2009כבר כשבוע לאחר הלידה חזרתי למשקל שלפני הלידה ואף פחות, כ 51 ק"ג , וכל הבגדים הישנים עלו עלי ,כך שאני עדיין מקווה שזה אפשרי. ...אולי כשאסיים את ההנקה, מתישהו... הגוף שלי אולי היה צריך את העליה במשקל לצורך ההנקה (שנמשכת עד היום)ומסרב לרדת. אני אנסה לשמור על תפרטי של 1500 קלוריות ואלי כך פחות אשבר. האם בסופ"ש אוכל בכל זאת להרשות לעצמי איזו מנה "מותרת" ואם כן של כמה קלוריות ? תודה וסליחה על בלבול המוח אני פשוט כל כך מרגישה רע עם עצמי שאני לא מצליחה לחזור להיות כמו פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נירה. אני מבינה את הרגשתך הרעה
עינת לב ארי21/01/2009אך את מבינה שהיא באה ממקום של ניסיון לענות על ציפיות של החברה הבלתי אפשריות מנשים: גם ללדת ולהיות אמא וגם לחזור כמה שיותר מהר להיות "כוסית". יש פה קונפליקט ואת כמו נשים רבות אחרות משלמות את המחיר.
קחי את הזמן, לא בוער שום דבר והשלימי עם הטבע!!!
שמרי על התפריט ואכלי בכייף מנה "מ ותרת" בסוף השבוע!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)