מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מחזקים מעמד בדיאטה במחלהאמא בת 3919/02/2009
שלום, אני בת 39, אם ל-3, אשה עובדת המון שעות וסובלת מעודף משקל גדול (שוקלת 109 ק"ג וגובהי 160). לאחרונה, בגלל מכלול סיבות הגעתי סוף-סוף לדיאטתנית של מכבי וקיבלתי קצת שוק מאיך שהציבה את מצבי (כנראה שלא קלטתי עד כה את חומרת המצב כי אני אישה יפה ותמיד מטופחת ולא בהכרח הרגשתי דוחה במצבי, לפחות לא עד כה). פתאום, נפל לי האסימון והאמת גם קצת נכנסתי לדכאון מהעובדה שיש לי כ"כ הרבה עודפים ולא יודעת אם אצליח לעמוד במשימה. אבל, עשיתי צעד ראשון ובאמת מצאתי גם קצת זמן לעצמי בין ים המשימות בבית עם הילדים. אולם, לפני כשבועיים איך שהתחלתי חליתי בצינון קשה מאוד שהוביל לדלקת בסינוסים ואני מקבלת אנטיביוטיקה וממש קשה לי לשמור, אני חלשה ולא בא לי לעשות כלום. מה עושים? איך מתגברים ובכל זאת מצליחים לשמור? איפה מוצאים זמן להכין אוכל דיאטתי כמרגישים כ"כ רע??? תודה על עצתכן ועידודכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך. אכן עודף המשקל
עינת לב ארי19/02/2009שלך גדול וחשוב שתורידי ממנו בהדרגה על מנת שלא תפתחי מחלות שונות הקשורות לעודף משקל כמו סוכרת יתר לחץ דם ומחלות לב. לעומת זאת, כדי לשמור על בריאותך יש לעשות זאת בהדרגה, ולא בטוח שצריך להגיע לטווח המשקל הרצוי שהדיאטנית הציבה בפנייך. לעתים גם ירידה של 10-15 ק"ג יכולה להספיק במיוחד שאת מתארת שאת מרגישה טוב עם עצמך וגופך וזה דבר נהדר ויקר שיש לשמור עליו. כמו כן, אני בטוחה שהדיאטנית לא התכוונה ליצור בך הרגשה של דחיה כפי שציינת..
לגבי מצבך הנוכחי: קשה לי לענות לך בגלל שאני לא יודעת מה קרה עד כה? כמה ק"ג ירדת, אם בכלל, כל כמה זמן את נפגשת עם הדיאטנית? האם שוחחת איתה על הקשיים שלך?
באופן כללי, כשמרגישים לא טוב ומקבלים אנטיביוטיק'ה לא כדאי להתאמץ יותר מידי בפעילות הגופנית אך כדאי להשאר במסגרת התפריט עד כמה שאפשרי לשתות הרבה ולנוח.
שיהיה בהצלחה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנסו!
קורל10/06/2009היי אני שוקלת 69.6 והגובה שלי הוא 1.70 ואני בת 14(כן אני יודעת שאני גבוהה....)לפני שנה שקלתי פחות 10 קילו ומאז שקיבלתי מחזור והתחלתי לdבוהה(בערך ב8 ס'מ) שמנתי ודברים שהיו באים עליי יפה ,עכשיו כבר לא ואני עוד מעט מידה 42 שפעם הייתי 38 וכל זה בגלל שעכשיו הגעתי לחטיבה והלחץ של המבחנים והכל אז הפסקתי לירקוד .. שבעצם אני רוקדת מאז שאני זוכרת את עצמי אני פשוט הייתי חולה על זה והפסקתי כבר שנתיים לירקוד ואני רציתי כצת לחזור ניסיתי ללמוד ריקוד ופשוט היה לי קשה והתחלתי ליבכות כי אני הייתי פעם רוקדת פשוט יפה וגם כי שמנתי ולמרות שאצלי לא כ'כ בולט שאני משמינה כי אני התחלתי ללכת עם חצאיות מטעמי דת...ואני פשוט לא שמתי לב וכשהייתי עם מכנסיים הייתי שמה לב לכל גרם (זה מה שטוב בחצאיות :-)חחח)ועכשיו אני רוצה לחזור למשקל שהייתי ולהתחיל לירקוד ולהוריד את רוב הק'ג בחזרה ! אני רוצה לדעת גם אם זה נורמאלי שעליתי 10 קילו בשנה!!!! יכול להיות בגלל גיל ההתבגרות .אז אפשר גם לקבל טיפים שיוכלו לעזור לי !!!! וגם על כללים שחייבים להקפיד עליהם על כמה קלוריות אני צריכה ביום ומה הספורט שיכול לעזור לי וכמה זמן וכמה פעמים אני צריכה לעשות אותו!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום קורל. אכן הבעיה שלך מאפיינת
עינת לב ארי13/06/2009את גיל ההתבגרות. הגוף עובר שינוי גדול: יש צמיחה לגובה ( שאצלך היתה משמעותית מאוד) ועלייה במאסת השרירים והעצמות, כמו גם שינוי באחוז השומן. כל זאת עקב שינויים הורמונליים שמכינים את גוף המתבגרת לקראת מחזור חודשי ויכולת הולדה. כמובן שהשינויים הללו גורמים לשינוי במשקל שהוא לאו דווקא השמנה כי אם שינוי פנימי בהרכב הגוף.
הפגיעה ביכולת לרקוד שאת חשה היא לא בגלל שהשמנת כי אם בגלל שהפסקת לרקוד וצמחת וגבהת. אם תחזרי לרקוד גם במשקלך הנוכחי תראי שלאט לאט תגלי שלא שכחת כלום, להיפך יש יותר בשלות ואורך לתנועות בגלל שהגוף בוגר.
לגבי תפריט, כדאי שתתייעצי עם דיאטנית שתרכיב לך תפריט מאוזן ובריא שלא יפגע לך בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)