מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתחילה דיאטה ויש לי שאלהטש22/03/2009
כבר כמה ימים שאני מתחילה לאכול באופן מסודר אך נשברת במהלך היום , היום קמתי ושוב יום חדש ועד עכשיו (צהרים) אכלתי ארוחת בוקר טובה ובניים בריאה. ילדתי לפני כמה חודשים תאומים ויש לי ילדה נוספת בת 3 העיסוק עם התאומים הוא מאוד אינטנסיבי במיוחד עכשיו שהם מתחילים לאכול פרות וירקות אני כל היום סביבם וזה משכיח ממני לאכול באופן מסודר אלא רק שאני מרגישה רעב וזה רעב גדול אז אני טורפת ומתקשה להפסיק לאכול אותו הדבר קורה לי בערב אחרי שהילדים שוכבים לישון אני מרגישה כמו נפילת מתח וחשה רעב ועד רעב בעיקר אני רוצה מתוק. אני גם מרגישה שאני רוצה לפצות את עצמי בזמן הזה שיש לי סוף סוף בנחת ומתענגת במתוקים האם תוכלי לתת לי כמה עצות לגבי הקשיים שציינתי תודה טש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מתארת מצב לא קל שבו אין לך
עינת לב ארי22/03/2009כמעט זמן פנוי לעצמך. לא רק לאכילה אלא גם לצרכייך האישיים. כשכבר מגיע רגע כזה , את פונה לאוכל לא רק כמשקיט רעב אלא גם כמרגיע ומפצה ועל כן מדובר באכילה רגשית שאיננה תואמת בהכרח את צרכי הגוף.
אני מציעה לך לא לנסות בשלב זה לעשות דיאטה כי אם לשמור על אכילה סבירה עד כמה שאפשר. עדיף שתאכלי יותר לחם ודגנים מלאים במהלך היום ותשמרי על ארוחת ביניים גם אחה"צ על מנת שלא תגיעי לערב מאוד רעבה. כמו כן עדיף לאכול את המתוק שאת זקוקה לו בערב בתחילת הארוחה ולא בסופה ואז תוכלי לשלוט בכמויות.
דבר נוסף הוא לנסות לייצר אוירה נעימה ולשכב בשקט ובנוחיות, לאחר שהילדים הלכו לישון. לנשום נשימה מודעת ומרגיעה לפחות 5-10 דקות. לבצע הרפיה "במוח" ורק אז לאכול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לעצותייך
טש24/03/2009תודה על העצות, איישם אותם. * כמה שאלות לי אליך: האם זה נכון להשתמש במסטיק כמרגיע רעב שנראה לי "רגשי", האם הלעיסה לא מעוררת רעב נוסף כי היא מפעילה את שרירי הפה והקיבה? * האם זה נכון לשתות כוס מים לפני תחילת הארוחה כדי למלא את הקיבה? * האם יותר נכון לי להתחיל את הבוקר (7-7:30) בעוגיה וקפה או ביוגורט עם פירות (אני מאוד אוהבת)? תודה טש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשום דבר לא צריך להרגיע רעב
עינת לב ארי24/03/2009אמיתי. צריך לאכול בצורה כזו,על מנת שלא נגיע לרעב משמעותי שנצטרך ל"הרגיע" אותו. גם ברעב רגשי צריך לטפל, ופה המסטיק לא בהכרח יעזור אלא רק טפול מקצועי..
לגבי שאלותייך האחרות:
לשתות כוס מים לפני כל ארוחה זה בסדר גמור.
לאכול בבוקר יוגורט ופירות זה עדיף על פני קפה ועוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)