מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהשאלה שכזו21/06/2009
היי עינת... כמעט שבוע אני בתהליך חדש ומאוד נהנית...
אוכלת הכל אך מפקחת בעניין הקלוריות....לא יכולה לחכות כבר להשקל ביום שלישי..
רציתי לדעת כמה קלוריות בעצם אני אמורה לצרוך ביום...
עפ"י קבוצת התמיכה שהייתי בה נתנו לי 1200+ארוחה מותרת בסך 600 קלוריות
אך כעת שאיני מתנהלת עפ"י תפריט זה (ולא מתכוונת) יוצא לי לאכול יום אחד יותר, יום אחד פחות וכו'.
אני בת 23, בריאה, גובה 1.50 ומשקל לפי שקילה אחרונה 76.200, מבנה גוף בינוני..
אם הייתי יודעת כמה קלוריות עלי לצרוך בתוך שבוע היה לי קל יותר להתנהל... מאחר ושישי-שבת אני אוכלת יותר וצריכה לאזן את זה בתחילת השבוע...
למרות שעזבתי את הדיאטה אני עדיין מעוניינת לרדת במשקל (מאוד!). אז מה דעתך?
תודה,
ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה ק"ג ירדת כאשר היית במסגרת
עינת לב ארי21/06/2009הדיאטה של 1200 ק"ל ביום?
כמה זמן את לא במסגרת?
מה את עושה כיום על מנת להפחית במשקל? האם את משלבת גם פעילות גופנית?
אשמח לקבל תשובות לשאלותי אלו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
שאלה שכזו21/06/2009היי עינת... כמה הודעות מתחת יש את ההודעה הראשונה שלי כאן שמתארת פחות או יותר את התהליך שהתחלתי על מנת להפחית במשקל אבל אתחיל מהתחלה...
לפני שנתיים ירדתי בקבוצת תמיכה 20 ק"ג עם תפריט 1200+מנה שבועית 600 קלוריות.
הגעתי לשמירה ולא הצלחתי להחזיק מעמד... הייתי מאוד קיצונית באכילה שלי - או קפדנות יתר או חופש מוחלט - תוצאה של דיאטות מגיל מאוד מוקדם...
לקח לי זמן, כ-5 פעמים לרדת ולעלות עשרות ק"ג כדי להבין שהרי מה שמכשיל אותי מלכתחילה זו הדיאטה עצמה - התפריט המקובע הוא מעין "כלא" והבנתי שאיני יכולה להפוך זאת לאורח חיים.
כעת אני בתקופה של 4 חודשים לפני החתונה שלי, מאוד מיואשת לאחר אינספור נסיונות לחזור לתפריט ההוא של קבוצת התמיכה. מזה שנה איני מצליחה להתמיד בו אלא לפרקים קצרים בלבד ואז מעלה מה שירדתי...
ביום שלישי שעבר נקטתי גישה שונה והחלטתי שעל מנת לרזות עלי לאכול אוכל אמיתי ולא דיאטים למינהם, אוכל שיספק אותי פיזית ונפשית... שלא ארגיש צורך לברוח ל"חופש".
ובכן, מיום שלישי שעבר אני אוכלת מה שאני רוצה, מנסה לשלב בריאות יחד עם טעם... בסך הכל אוכלת אוכל רגיל ולא שטויות למינהן.. עורכת רישום וסופרת קלוריות על מנת לפקח על העניין...
כפי שציינתי, ישנם ימים שאני אוכלת יותר וישנם ימים שפחות - זה טבעי... לכן אם אדע כמה עלי לצרוך באופן שבועי זה יקל עלי...
נכון לשבוע זה לא עסקתי כלל בפעילות גופנית (כאבי-מחזור..) אך בדר"כ אני עושה הליכון פעמיים בשבוע ומתכננת להתחיל להתאמן במשך 35-40 דקות מדי יום..
מקווה שכעת התמונה ברורה ושתוכלי לשער כמה קלוריות עלי לצרוך ביום ובשבוע...
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי. הבעיה היא שאם אתן לך סך
עינת לב ארי21/06/2009קלוריות מסוים, אני שוב אכניס אותך למצב בלתי אפשרי של אכילה על פי מקור שליטה חיצוני ולא ממקום של הקשבה לגוף. אני יכולה לאמר לך שגם בתפריט של 1600 ק"ל ואפילו 1800 תוכלי לרדת בהדרגה במשקל. בכל מקרה הדרך שלך לאכול רק מזונות אמיתיים שאת אוהבת, במידה, ולא מוצרי דיאט היא בהחלט הכיוון הנכון לצורת האכילה שעלייך לאמץ כדרך חיים.
לגבי החתונה, יש לך עוד 4 חודשים ואם את רוצה בכל זאת להרגיש טוב יותר ולצמצם מעט היקפים, לא ניתו לעשות זאת דרך האינטרנט כי אם בפגישה פנים אל פנים בקליניקה.
דבר נוסף שרציתי להדגיש הוא את הפן הרגשי של אכילה שנובע משנים רבות של דיאטות המאופיינות במעגל בלתי פוסק של דיאטה, שבירה, עליה במשקל חוסר שביעות רצון וחוזר חלילה ובזה יש לטפל. הרבה מעבר לספירת קלוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו לא בעיה :)
שאלה שכזו22/06/2009היי עינת... זו לא תהיה בעיה מאחר וגם עכשיו אני מתנהלת מתוך הקשבה לגוף
אך גם סופרת קלוריות. לדעתי לא ניתן לעבור בכזו קלות ממסגרת של שליטה (מה שידעתי עד היום)
לחופש מוחלט שמקורו ב"הקשבה לגוף" מבלי ליפול לתוך הבורות של "אכול כפי יכולתך"...
אם נדמה את התפריט הקבוע למעין כלא, הרי שאני יצאתי ממנו וחופשייה לבקר במחוזות אחרים
אך עם מלווה על מנת לא להתפרע... זהו תהליך שיקח זמן...
לא פשוט להתחיל לאכול מתוך תודעה של חופש ושפע ולא מתוך תודעה של הגבלה..
אני מודעת לחלוטין לאכילה רגשית ומפנה גם לה את מקומה... אך אם לא אפקח על הקלוריות
מהר מאוד אעלה במשקל מאחר והפרופרציות של אוכל רגיל שונות מאוכל דיאט ועלי ללמוד אותן מחדש..
אני אשמח אם בכ"ז תוכלי לתת לי הערכה לגבי סכום קלוריות שבועי שאני אמורה לצרוך.. עפ"י
הנתונים שנתתי לך..
מודה לך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שבתפריט של 1500 ק"ל תוכלי
עינת לב ארי24/06/2009להוריד במשקל בהדרגה וגם לאכול טוב ובהנאה, כמובן תוך שילוב פעילות גופנית סדירה. מעבר לזה לא אוכל לייעץ במסגרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שאלה שכזו24/06/2009עינת, אני מאוד מודה לך על הייעוץ שנתת לי. הייתי זקוקה להכוונה מסויימת..
לאחר שבוע של "התוכנית שלי" אין לי תוצאה מדוייקת לצערי של הירידה כי לא נשקלתי לפני כן בצורה מסודרת אבל אם אני זוכרת נכון, אז יש חצי ק"ג למטה - וזה בהתחשב בעובדה שבמשך יומיים אכלתי יותר ממה שצריך-- אכילה רגשית...
אכן עם 1500 קלוריות יותר קל להסתדר כי 1200 עם אוכל "אמיתי" זה ממש גבולי... אשתדל להשאר איפשהו בין 1200-1500 תלוי ביום, בנסיבות, במצב הרוח והכי חשוב - במידת הרעב :)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
עינת לב ארי26/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)