מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בדיאטהעדן17/07/2009
אמא שלי היא קצת מלאה והיא כבר חולמת שנים להוריד את משקלה היא מנסה ומנסה אך ללא שום תועלת היא הולכת לחדר כושר ואין שיפור שכרנו לה מאמנת אישית וזה לא עזר ובנוסף לזה היא הולכת כל יום ברגל אנא בבקשה אם תוכלו לתת לי עצות טובות כדי לעזור לאמא שלי!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עדן. ההודעה שלך נוגעת ללב
עינת לב ארי18/07/2009משום שניכר שאת מאוד דואגת לאמא שלך ומחפשת דרך לעזור לה.
קראתי היטב את מה שכתבת ואני מבינה שבעיית המשקל שלה לא כל כך חמורה ( הגדרת אותה "קצת מלאה") אך בכל זאת היא מנסה שנים לרזות ללא הצלחה.
אם הדאגה שלך אליה היא בגלל בעיית בריאות שיכולה להתפתח מעודף המשקל, הרי אני יכולה להרגיע אותך שמחלות קשות לא נגרמות מהשמנה קלה, במיוחד כאשר אורח החיים כולל הליכה רגלית יום יומית.
אך אם הדאגה שלך נובעת מכך שאמך מרגישה לא טוב עם עצמה והיא מביעה תסכול וחוסר בטחון בגלל המראה שלה, הרי פה יש מקום להתערבות מקצועית של דיאטנית קלינית שתבדוק את התפריט של אמך את אחוזי השומן שלה, תפנה אותה לבדיקות דם מתאימות ותברר איתה מדוע המשקל והמראה כה משמעותיים עבורה וכן מה הוא משקל היעד שיתאים לה.
אין לי טיפים נוספים בתשובתי משום שאת לא יכולה לעשות זאת עבור אמך. זו היא שצריכה לרצות ולהגיע לטפול, את רק יכולה להציע לה את העיצה הטובה הזו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנזרות מקמח וסוכר + שאלה על בשר
קרן19/07/2009אני בת 24 ויש לי כ-23 קילוגרמים עודפים. לא יודעת למה אבל שום תפריט שקורא לעצמו "מאוזן" לא עובד בשבילי לאחרונה. אני נתקפת בתסכול רב עקב ירידות קטנות ולא רואה טעם להמשיך.
לפני כמה ימים החלטתי לנסות להוציא מדפוס האכילה שלי (שהוא לפעמים דיאטה ולפעמים הקצה השני-עוד לא מצאתי את האיזון) קמח פשוט וסוכרים. כלומר להמנע לחלוטין מכל מה שמכיל קמח וסוכר אך לא המנעות מוחלטת מפחמימות כגון :קלח תירס, פירות וכדומה.
בינתיים אני מרגישה עם זה מצויין (אגב אין לי בעיות בריאותיות). האם זה יכול להזיק?
כמה זמן אפשר לעשות "דיאטה" כזו מבלי להזיק לגוף (אם בכלל)?
אני אוכלת הרבה ירקות - סלט קטן 3 פעמים ביום, דגים (בעיקר סלמון), שקדים-לא הרבה, עד 10 יחידות ליום, פירות, גבינה צהובה, גבינות לבנות 5%, טבעולייט וכו', בשר אולי רק פעם בשבוע וגם זה לא תמיד......
וכאן מתעוררת עוד שאלה. אני אוכלת בשר לעיתים יחסית רחוקות. מה יכול להוות תחליף לבשר בארוחת צהריים חוץ מטבעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף ראוי לבשר ממקור צמחי יכול
עינת לב ארי22/07/2009להיות כוס עדשים ירוקים מבושלים או 100 גר טופו. כמובן שהללו אינם מכילים B12 אך הם עשירים יחסית בברזל וחלבון.
לגבי ההמנעות מסוכר וקמח לבן, את בהחלט עושה טוב, אך אם את עוסקת בספורט כדאי לשלב אורז מלא, קוסקוס מלא , כוסמת ובטטות להעשרה מסוימת של פחמימות שנראה כי הן חסרות בתפריטך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)