חות קטנה שאוכלת בשביל להתנחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חות קטנה שאוכלת בשביל להתנחם
    ח. קראוס
    18/08/2009

שלום וצהריים טובים.
    רציתי להתייעץ לגבי אחותי הקטנה, בת 12.
    לא טוב לה בבית והיא מתנחמת באוכל. התוצאה של הפעולה הזו ברורה - כבר עכשיו, בגיל כזה צעיר, היא משמינה יותר ויותר.

אני לא רוצה רוצה לרדות בה או להעליב חס וחלילה, אך חבל לי שהבעיות מתבטאות בצורה כזו אצלה.
    האם ניתן למנוע זאת? לדבר איתה בצורה שתבין אותי ואת מה שמאחורי הדברים בלי להיפגע?

תודה על הייעוץ!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תיקון ותוספת לשאלה:

ח. קראוס
    18/08/2009

1. בכותרת צריך להיות כתוב "אחות" ולא "חות".

2. האם ידוע על קשר כלשהוא בין אכילה כגון זו שתארתי לבין התחלת עישון בגיל תעיר? האם עלי לחשוש שאחותי תתחיל לעשן אוטוטו ואולי להידרדר מכך הלאה?

תודה, אני ממש מודאג...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי. אכן יש מקום לדאגה

עינת לב ארי
    18/08/2009

בקשר לאחותך משום שאתה מתאר אכילה רגשית שיושבת על מצוקה, שבודאי קשורה בבית אך גם מאפינת את גיל ההתבגרות.
    עישון לא בהכרח קשור לאכילת יתר ולא כל מי שיש לו בעיות אכילה מדרדר בחייו. מה שכן, כדי שלא תהיה התדרדרות של האכילה הרגשית לכדי הפרעת אכילה מלאה יש לטפל באחותך, כמובן שיש לשתף את ההורים בכך כי יש להם חלק חשוב בטפול ובסכוי של אחותך להחלים.
    בהצלחה, וכל הכבוד לך על הדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו