מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפריט ..נ'י22/08/2009
שלום .. אני אחרי ניתוח הרזייה טבעת . הורדתי 62 קילו ומשקלי עומד על 72-73 הגובה שלי 170-171 אני בת 16 .. אני מתאמנת עושה תרגילים אירובים וגם אנ אירובים לפחות 4-3 פעמים בשבוע למשך כשעתיים .
אני מעוניינת לשמוע מה דעתך על התפריט שלי .
בבוקר בשעה 8:00 כוס דגנים פייבר [50 גרם] + חצי כוס חלב 1% ועוד מעט חלב לנס קפה עם חצי שקית ממתיק מלאכותי . או
2 פורסות לחם קל [34 קל' ליח'] +חצי קופסא קוטג' 3% וסלט המבוסס חצי גמבה ומלפיפון
[האופציה הראישונה בה אני משתמשת יותר פעם בשבוע אופציה שניה]
בשעה 11-11:30 בניים: פרי או מעדן 0%
בשעה 14:00-14:30 מרק ירקות עם מנת בשר [עוף מבושל ללא עור] או 3 כפות בורגול /פסטה/אורז וכו'..עם דג בגריל או מבושל או מנת בשר חזה עוף או עוף מבושל ו בגריל ועם סלט [אני יותר אוכלת את האופציה הראישונה] .
בשעה 17-17:30 פרי או מעדן 0% או שניהם ביחד
בשעה 20-20:30 חצי קופסא קוטג' 3% עם 2 פרוסות לחם קל וקערה בינונית של סלט ירקות המבוסס על כרוב מלפיפון חצי עגבניה חצי גמבה לפעמים חצי גזר מעט מיץ לימון כפית שמן זית מלח ופלפל
הבעיה שלי היא שאני לא יורדת במשקל וזה משגע אותי אני לא יודעת מה לעשות .............
התפריט שלי לדעתי מכיל 1000 קלוריות כמה לדעתך הוא באמת מכיל ?
מה הטיפ שיעזו לי להוריד משקל .. ? אני נמצאת אצל הדיאטנית אבל רציתי לשמוע חווה דעת נוספת ממומחה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך ירידה במשקל:
עינת לב ארי22/08/2009ירידה במשקל באופן כללי נגרמת כתוצאה ממאזן אנרגיה שלילי. כאשר הוצאות האנרגיה של הגוף גדולות מההכנסות ( שמתקבלות במזון) הרי נוצר חסר אנרגטי שעל מנת להשלים אותו משתמש הגוף במאגרי השומן שלו.
צריכת האנרגיה הבסיסית של רב בני האדם, ללא אימון גופני ובמצב בריאות תקין הוא כ1200-1300 ק"ל ביום. אם נוסיף גם אימון גופני ופעולות נוספות כגון עבודה, מאמץ חשיבתי ועוד, הרי נגיע לערכים גבוהים מ1500 ק"ל לרב בני האדם. לכאורה תפריט של 1000 ק"ל המשלב פעילות גופנית , היה צריך ליצור מחסור תמידי באנרגיה שיגרום לירידה מתמשכת במשקל, אך המציאות שונה.
לגוף האנושי יכולת הסתגלות מדהימה במצבי לחץ ודיאת הרזיה או נכון יותר, חסר אנרגטי, מתפרש כמצב לחץ ואז הגוף נכנס לתהליך של חסכון אנרגטי בדרכים שונות שמווסתות ע"י מערכות הורמונליות.
התוצאה: גרף הירידה במשקל איננו רציף. בהתחלה יורדים מהר כ1 ק"ג בשבוע ובהמשך הקצב מתמתן והירידה כמעט ונעצרת , לעתים יש התייצבות על משקל מסויים שלוקח זמן רב ל"שבור" אותו וכנראה את נמצאת במשקל זה.
התפריט שלך בסדר גמור ואני אף הייתי מוסיפה עוד קצת חלבון ( ביצה, טונה). אולי כדאי לשנות את האימון הגופני ואת העצימות שלו על מנת שהירידה במשקל תמשך, אך יש לעשות זאת לאחר בדיקת אחוזי שומן ע"י מכשיר מיוחד ומעקב אחר שינוי בהיקפים בנוסף לשקילה.
בהצלחה.
עינת לב ארי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה וסליחה על חפירה הבאה
נ'י22/08/2009תודה על התשובה היא באמת גרמה לי להבין אבל אני חייבת לציין כשאני עושה תפריט כזה זה גורם לי להרגיש שמנה כי סה"כ אני אוכלת כל היום ואימא שלי גם חושבת שזה יותר מידי וציינה שחשוב שהוריד את הפורסות לחם בערב כ"כ חשוב לי לא לאכזב אותה ואת האנשם שסבבי הבעיה היא שאני מרגישה יותר מידי אבל עם הפחית בכמות אני יהיה רעבה וממורמרת וזה יגרום לי להתנפל על האוכל דבר שאיני רוצה ...
הדיאטנית שלי ציינה שאפשר פעם בשבוע לאכול משהו שאני נורא אוהבת עם זה גלידה מגניום בגביע או בין חטיף חמוץ חריף או סתם לאכול משהו כמו חצי מנה פלאפל ללא צ'יפס . איך התאפשר לי לאכול דבר כזה ולהמשיך להרזות עם אני בדיאטה ולא יורדת בכלל ואף מעלה כמה גרמים ?
הפינוק שלי היא גלידה אמריקאית של מקדונלדס פעם בשבוע .150קלוריות
ועוד בעיה היא אני חוזרת ללימודים שוב מאבק כרגיל איך אפשר לשמור על תזונה כשאת רואה את החברות אוכלות פרוסה עם שוקולד או חטיף מתוק וטעים אני התחרפן אמרו לי שאפילו עם אוכל קוראסון או רוגלך לא יקרה כלום .. אבל כן יקרה הרגשה שהפסדתי ולא יודעת למי בדיוק כל פעם יש לי מחשבות על זה שאני ישמין .. ואז אני חושבת על הסבל שעברתי עד שירדתי את הכינויים שקראו לי שאותם אני לא ישכח במהרה אנשים אומרים לי את בגדר הנורמא אבל אני לא מרגישה ככה אני חושבת כמו שמנה ונהנת מאוכל במקום להגיע ממקום שאוכל זה אמצעי לחיות .. לאכול כדי לחיות ולא לחיות כדי לאכול ולחשוב אה איזה יופי אני אוכל עוד 5 דקות או ואו מה אני יוכל מחר או איזה ארוחה אבחר לערב ?!
השמח עם תוכלי להביא לי תחליפים למאכלים שאני אוכלת וככה לקצץ את הקלוריות לדגמא במקום קוטג' משהו דל יותר .. במקום לחם משהו דל יותר מרק ירקות איזה ירקות מהם משמינות? בשר איזה חלק עדיף למרק ובבוקר איזה דגנים את ממליצה .. ואיזה פירת מכילים פחות סוכר כלומר פחות קלוריות ..
סליחה על החפירה אבל אני ממש יודה לך
ולגבי האימונים אני עושה 30 דקות הליכה מהירה 6.5 מהירות
+15 דקות אליפטי +15 דקות אופנים .. ואז ממשיכה לאימון משקולות את החצי שעה של הליכון מחלקת ל-2 ובסוף אימון משקולות אני עושה את החצי השני .. מה אפשר לאכול לפני אימון שהוא דל בקלוריות ונותן אנרגיה לזמן ממושך של אימון
ויש לי בעיה של עצירות קשה מאד יש לך טיפים שיכולים לעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה חמודה, הלואי ויכולתי לענות לך
עינת לב ארי22/08/2009על כל השאלות דרך הפורום, אך זה יהיה מאוד לא אחראי. יש לך דיאטנית ואני מניחה שהיא מספיק מקצועית כדי לתת לך תשובות. אנא שאלי אותה את כל השאלות ששאלת.
לגבי תחליפים: אין מזונות שיכולים להחליף גבינות או קוטג' ואין לך מה להוריד מהתפריט שציינת, גם לא צריך להוריד את פרוסת הלחם בערב. מה שמדאיג במה שכתבת הוא תפיסת הגוף שלך וחוסר שביעות הרצון מהשינוי העצום שקרה לך וההתעסקות המוגזמת באוכל. גם את וגם אמא שלך צריכות הדרכה מתאימה ועזרה בעקר בקטע של הסבלנות: לקבל את העובדה שמדובר בתהליך איטי ושהגוף הוא לא מכונה שניתן להכתיב לה מה שרוצים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)