רוצה ולא מצליחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה ולא מצליחה
    אלה
    22/11/2009

שלום לך, ומקוה שתעזרי לי
    אני בת 54 בגיל המעבר. שוקלת 88 וגבהי 158. חיי מאד עמוסים הן פיזית והן רגשית. אינני מצליחה להשקיע בדיאטה אבל המצב הנוכחי מכביד עלי להתנועע כ"כ אני מתבישת להופיע בין אנשים כי אינני אסטטית. מה את מיעצת לי, איך לעשות שינוי ולהצליח בו? משהו דרסטי וקשה לא מתאים לי, אבל גם להשאר במצב הזה לא אפשרי יותר.
    אני ממש זקוקה לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה ולא מצליחה

הוספת תגובה

• הי אלה. אכן מצבך לא פשוט

עינת לב ארי
    22/11/2009

את מתארת התמודדויות עם הרבה תחומים בחייך: מתופעות גיל המעבר שדורשות תעצומות נפש וסבלנות ומלוות בשינויים גופניים ועומס רגשי ועד לעומס שנובע מלחצים בעבודה ובמשפחה. ובנוסף את רוצה לצרף לכל זה גם התמודדות עם בעיית המשקל שהיא בהחלט משמעותית משום שמד מאסת הגוף שלך גבוה בהרבה מ30 ( מחוזב ע"י חלוקת המשקל בק"ג גובה בריבוע), דבר שיכול להוות סכון בריאותי ולגרום להתפתחות מחלות שונות כמו סוכרת , יתר לחץ דם ומחלות לב.
    את מתארת גם דימוי גוף בעייתי ותחושת בושה להופיע בין אנשים וסביר להניח שמשקלך הגבוה לא נצבר בשנה האחרונה אלא בתהליך ארוך שנים. ונשאלת השאלה האם ההשמנה לא נובעת כתוצאה מ"ניקוז" כל הבעיות והלחצים שהזכרת לכדי אכילה לא תקינה? ואם כן, הרי לא מדובר בבעית השמנה כי אם בבעיית אכילה או הפרעת אכילה ברמת חומרה כזו או אחרת שדורשת טפול מתאים ומכאן אני ממליצה לך להגיע לטפול אצל דיאטנית המתמחה בהפרעות אכילה שתסייע בידך גם לבנות תפריט בריא ומתון אך גם לבדוק את הקשר בין המזון לרגש..
    בינתיים, כמה עיצות עד שתאזרי כוחות לותגיעי לדיאטנית:
    לגבי השינויים שכדאי שתעשי, את כבר נותנת את התשובה בשאלתך: אסור לך לעשות שינויים דרסטיים, אלא יש לפעול בהדרגה. להתחיל טפול בהרגל גרוע אחד בלבד בכל פעם ( כי השמנה נובעת מ"אוסף" של הרגלי חיים גרועים). למשל: אם את שותה שתיה מתוקה מכל סוג, הורידי אותה ועברי רק למים וסודה. חסכון של אפילו כוס בשבוע יהיה משמעותי. לאחר מכן עברי להמנעות מדברי מאפה על בסיס קמח לבן וכן הלאה.
    אפשר לרדת במשקל גם ללא פעילות גופנית אך מניעת מחלות בגילך מחיבת אותה. גם פה יש להתחיל בהדרגה, מהליכה קצרה של 15 דקות ביום עד שמגיעים לשעה ביום.
    ולבסוף: את הנוסחה: "רוצה ולא מצליחה" אפשר לשנות אם מתאימים את המטרות שלנו ליכולות ולמציאות. ייתכן ואת רוצה משהוא שלא ניתן להשיג ( למשל לרזות 30 ק"ג), אם תוגדרנה מטרות קטנות, הרי הרצון יתממש וכך תוכלי לחזק את הבטחון העצמי שלך ולהשיג שינויים שיאפשרו בריאות יחסית טובה.
    בהצלחה רבה.

עינת לב ארי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו