הי עינת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי עינת
    קר
    09/02/2010

קראתי כמה הודעות אחורה ונתקלתי בהודעה די מעניינת על מישהי שרצתה לתמוך באדם בתהליך דיאטה. תשובתך היתה:
    " אני מעריכה את פנייתיך משום שהיא מעידה על תשומת לב ואיכפתיות ועל היותך בת זוג קשובה ומכילה. זה לא מובן מאליו.
    -דיאטה כרוכה בעקר בצורך להתאפק מלאכול
    מזונות שלא בתפריט. העזרה הראשונה שאת יכולה לתת היא
    לא להכניס הביתה מזונות "מדיחים" ,
    כלומר כאלו שקשה להתאפק מלאוכלם והם יכולים לשבש את התהליך. לעומת זאת את יכולה לסייע, בהנחה ואתם גרים ביחד, בהכנת מאכלים
    ..בריאים
    שיהוו בסיס לארוחות כגון: ירקות מאודים, מרקים, קטניות מבושלות חזה עוף או עוף בתנור ועוד.

ולבסוף בחלק הרגשי: לתמוך ממקום חיובי. לשבח על ההצלחה אך להמנע מהערות וחדירה למקום הפרטי של
    השליטה על האכילה.
    אין ביכולתנו להשפיע במקום הזה. יש נקודות של קושי בתהליך והוא צריך להתמודד איתן בעצמו ובעזרת המנחה שלו. הערות וגערות רק מייצרות אנטי ולא מקדמות אותו .
    בהצלחה.

העיניין הזה אולי ירגיז אותך קצת ואני מבין
    שבעצם ההבדלים בין ''דיאטה'' לאנורקסיה - הם הגבולות. אל אף שההתנהגויות הן דומות.
    אבל האם הגבולות שאתם מניחים הם מתאימים לכל אדם, אולי הבנאדם שאתם מנסים "לתמוך" בו , במהלך ה"דיאטה" שלו, עושה מאמצים אדירים מדי, רק כדי להיות ב'נורמה' שלכם..... שזה לא שונה מהפרעות אכילה להשקיע המון אנרגיה בלהשתלט על האכילה. אבל אז זה נשמע לגיטימי אם האדם קצת שמן,
    זה לגיטימי לבזבז אנרגיה על התעסקות במשקל,במראה, בשומן, לכולנו יש עודפים
    נדירים האנשים המושלמים

ושאלה אחרונה מגוחכת,האם זה בכלל עוזר.?להתאפק מאוכל
    כולנו גרגרנים בנפשנו..את יודעת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הי עינת

הוספת תגובה

• שלום לך. ממש לא התרגזתי מתגובתך

עינת לב ארי
    11/02/2010

(אני לא יודעת אם אתה גבר או אישה) ואני בהחלט מבינה אותה, אך תשובתי היתה מיועדת עבור שאלה שנשאלה ע"י המשתתפת בפורום.
    אין זה אומר שאני לא מבינה את הקושי של קביעת מה היא הנורמה של : משקל, אכילה, התאפקות וגבולות. זה מאוד אישי. השואלת ביקשה עיצה לגבי מציאות אותה היא חווה עם בן זוגה ואין לי נתונים עליו, אך משתמע כי הוא נמצא בתהליך של שינוי שכרוך בשינוי אורח חיים , מן הסתם, גם של תזונה. וכל שינוי משמעו הכללת מזונות חדשים בתפריט והמנעות מאחרים או לפחות שינוי ביחסים בניהם ועל כך כתבתי בתגובתי.
    כמובן שאינני חושבת כי המנעות טוטלית היא לב ה"דיאטה". אני נגד דיאטות באופן כללי וחושבת שהן הבסיס לכל רע. מי שרוצה לדעת יותר על גישתי יכול למצוא אותה בספר" חולצת בטן, נועה רוצה להיות רזה, ואמא של נועה רוצה להיות רזה" שהוא ספר שמדבר על הצורך באימוץ משקל גוף הגיוני ושפוי ואכילה בריאה במקום דיאטות. וכמוך, אני חושבת שהתאפקות כרונית לא עוזרת!!
    ניתן להשיג את הספר בשיווק ישיר דרך המייל שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו

קר
    11/02/2010

חח
    "אני נגד דיאטות באופן כללי וחושבת שהן הבסיס לכל רע. "
    את האדם המושלם לניהול פורום דיאטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את/ה מתכוון?

עינת לב ארי
    13/02/2010

הגישה החדשה היום לדיאטה היא לא לעשות דיאטה כי דיאטות נכשלו בגדול ועל פי הידע המחקרי ( שמה לעשות ואני מצויה בו..) דיאטות הן המקור העקרי להתפתחות הפרעות אכילה והשמנה.
    אם יש מידע אחר, אנא הבא אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי שום מידע אחר

קוויר
    14/02/2010

אני נואש מהחיים

אולי להתמכר לדברים אחרים?מריחואנה או משהו
    זה ממש טוב, הבעיה שזה לא חוקי, כולאים אותנו בחרא.
    נשאר לנו רק ניקוטין קפאין אלכוהול וחרא בסגנון
    מריחואנה זה הרבה יותר מגניב אבל

סמים זה רע! החיים מסריחים. תתמודדו עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו. הפעם אני

עינת לב ארי
    14/02/2010

מתרשמת מעצמת הכאב שבדבריך.
    אתה מתאר מצב של ייאוש, תחושה שכולאים אותך בחרה וחיים מסריחים, מחפש מפלט בחמרים ממריצים ( ניקוטין, קפאין ) או מערפלים ומרחיקים מהמציאות כגון אלכוהול וסמים. נשמע שאתה זקוק לעזרה נפשית. האם אתה מטופל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו