מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוקולד,חטיפים,וממתקים...רוצהלהיותרזה19/02/2010
האם זה כמו סמים ואלכוהול? כי ככה אמרה לי הדיאטנית שלי...אני רוצה לדעת אחת ולתמיד האם גם אם אני אשמור על תפריט כמו שצריך אבל אשלב גם קצת ממתקים או חטיפים אם זה יהרוס את הירדיה במשקל? האם זה מוחק את ההגדרה "דיאטה"? כי יש לי בעיה..אני חולה על שוקולד ועל צ'יטוס (למשל) וזה ממש משמין..אז מה אתם אתם אומרים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון.
רוצהלהיותרזה19/02/2010אתם* (פעם 1)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי. שוקולד חטיפים וממתקים
עינת לב ארי19/02/2010הם מזונות שחלקם עשירים במלח ושומן וחלקם בסוכר ושומן.
על מנת לדייק בתשובתי, אפריד את תשובתי לשני חלקים:
1. תתכן התמכרות לאוכל עשיר בשומן סוכר ומלח, אך בדרך כלל מדובר בהתמכרות שבאה על רקע של בעיות רגשיות (כמו בהפרעות אכילה). הרצפטורים במוח שמגיבים למריחואנה הם גם כאלו המגיבים לשוקולד ועל כן אכילת שוקולד יכולה לגרום להרגשה של נינוחות וסיפוק זמנית ולא אמיתית( שנעלמת בהמשך, כמו שהיא נעלמת לאחר התפוגגות השפעת הסם או האלכוהול). כלומר: אכילת השוקולד מפצה על תחושת חרדה וחוסר שקט נפשי לכאורה מבלי שהיא תטפל בעצם בבעיה האמיתית..
2. הסכון להתמכרות למאכלים אלו בקרב אנשים בריאים בנפשם שנמצאים במסגרת של תמיכה תזונתית הוא קטן . אין שום מניעה לשלב שוקולד או חטיף מידי פעם, גם בתפריט של דיאטת הרזיה. חשוב שהדיאטה תהיה מתונה ולא קיצונית כדי שלא יהיה שלב של פיצוי (הפיצוי "יושב" על החלק הרגשי) וזלילה לאחר כשלון הדיאטה ( משום שדיאטה קיצונית אי אפשר להחזיק למשך הרבה זמן ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע,קצת פרופורציות...
רוצהלהיותרזה20/02/2010אני לא כל כך מסכימה איתך..אני חושבת שלא צריך להיות עם בעיה נפשית כדי להתמכר לשוקולד..מה כל השמנים הם אנשים לא נורמליים?? הרי יש כל כך הרבה אנשים בעולם שסובלים מהשמנת יתר ושאוכלים לפחות 2 חבילות שוקולד ביום..בואי נודה באמת,שוקולד זה דבר מאוד טעים וזה פשוט כיף לאכול שוקולד,לא צריך להיות לא בסדר בשביל זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנת אותי לא נכון.
עינת לב ארי20/02/2010אני חוזרת ואומרת: יש מצב של התמכרות לשוקולד. זו עובדה. אך מפה ועד ההכללה שכל מי שאוהב שוקולד ונהנה לאכול שוקולד הוא מכור, הדרך ארוכה.
אין ספק ששוקולד הוא מאכל מאוד טעים וכייפי, ואוכלים אותו גם שמנים ( דרך אגב, מאיפה שאובה הקביעה כי שמנים אוכלים לפחות 2 חבילות שוקולד ביום?) וגם רזים. כל עוד צריכת השוקולד היא במידה, כמו גם מזונות אחרים, הרי אין שום בעיה עם כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)