היי, חדשה בפורום...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי, חדשה בפורום...
    ירונה
    02/03/2010

שלום רב.
    לאחר זמן ארוך של בטלה נרשמתי לחדר כושר ועם זה התחילה גם הדיאטה.
    אני בת 25, 1.72 שוקלת 92.
    משתדלת להתאמן בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע אירובי ומתוך זה פעמיים משקולות לכל קבוצות השרירים בגוף.
    כשעה לפני האימון בבוקר אני אוכלת פרוסת לחם קל או לחמית עם גבינה וקפה,
    צהריים ארוחה מלאה המכילה פחמימות ובשר (לרוב לא דיאטתי ממש...)
    ביניים פרי.
    ובערב סלט עם ביצה/טונה/טחינה/גבינה...

האם הדיאטה נשמעת לכם בריאה? יעילה?
    בשבוע הראשון ירדתי קילו ודיי התאכזבתי כי ציפיתי לירידות יותר יפות.

תודה רבה מראש,
    ירונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי, חדשה בפורום...

הוספת תגובה

• הי ירונה. הדיאטה שלך בהחלט

עינת לב ארי
    02/03/2010

הגיונית ואת אמורה לרדת איתה בהדרגה, 1-0.5 ק"ג בשבוע ( הירידה שלך לא צריכה לאכזב אותך).
    ההערה היחידה שלי היא שתשימי לב לכמות הפחמימות בצהריים: לא יותר משליש צלחת וכדאי שתהינה מלאות ( אורז מלא, פסטה מלאה, כוסמת, בורגול ועוד).
    כמו כן הקרפידי על שתיית מים קרים, בבוקר על בטן ריקה, כחצי שעה לפני אימון, אחרי אימון ולפני כל ארוחה, בהמשך.
    בנוסף, מלאי יומן מזון מדויק כדי לאבחן מצבים בעייתיים ושעות שקשה לך. זה מאוד עוזר.
    זהו.
    שיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

ירונה
    02/03/2010

אעדכן בהמשך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע על התקדמותך

עינת לב ארי
    02/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכונים..

ירונה
    11/03/2010

שלום רב,
    אני כעת בסיום השבוע השלישי לדיאטה ובמצטבר ירדתי 3 קילו בשלושת השבועות, כאשר בשבוע האחרון היתה הירידה הכי פחותה של 400 גרם בלבד...
    אני יודעת שאמרת שהירידה המומלצת היא בין חצי לקילו בשבוע, אבל אני מתאמנת כ-4 פעמים בשבוע אימוני אירובי של שעה וחצי והדרך למשקל המיועד היא כל כך ארוכה.. אז הירידה האיטית קצת מאכזבת..
    אני חושבת שארוחות הצהריים מפילות אותי קצת כיוון שאני אוכלת פחמימות ובשר ששניהם לא כל כך דיאטתיים ולא מצליחה בדרך כלל לאכול רק שליש צלחת פחמימות כמו שהמלצת...

בכל אופן אמשיך בדרך הנ''ל כמו שאומרים slow and safe ,
    תודה על התמיכה,
    ירונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ירונה. תודה על העדכונים.

עינת לב ארי
    11/03/2010

את בהחלט מתקדמת יפה ואין ספק שאת משקיעה מאמצים רבים ומחשבה ואם תתמידי בכך תשיגי את המטרה אליה את שואפת ( דרך אגב, לאיזה משקל יעד את רוצה להגיע?).
    ההתקדמות שלך נורמלית ורצויה למרות שאת אוכלת קצת יותר מכמות הפחמימות שהמלצתי, זה אומר שאת יכולה להמשיך לאכול כך.
    אין בעיה בשילוב של בשר עם פחמימות והמושג משמין איננו קיים ( כבר כתבתי כמה פעמים ש"משמין" הוא דבר יחסי).
    לגבי הדרך: נכון, הדרך להשגת משקל שפוי היא ארוכה אבל את צריכה להפנים שבעצם תצטרכי לחיות כך עד סוף חייך. דיאטה טובה היא כזו שמהווה בסיס לאורח חיים בריא גם כשמגיעים למשקל הגוף הרצוי משום שאי אפשר לחזור להתפרע ולהפסיק פעילות גופנית ולא לעלות בחזרה.
    תהני מהדרך, מתחושת ההקלה שאת מרגישה עכשיו , מהשינוי בהיקפים ובאיך הבגדים "יושבים" עלייך ואל תטרידי את מוחך במחשבות שליליות ומייאשות הן לא מקדמות אותך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי עינת, חג שמח! עידכונים :)

ירונה
    04/04/2010

אז עברו סך הכל חמישה וחצי שבועות מאז התחלתי להתאמן בחדר הכושר ולאכול בצורה מסודרת.
    אין ספק שאני מאמצת את זה לדרך חיים.
    אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע, שעה וחצי אירובי כל פעם ואפילו רצה כ-10 דקות בזמן הזה..
    ביום חמישי משקלי עמד על 84.3 ק''ג. :)
    אין ספק שהחג מספק פיתויים נהדרים לאכילה, אז אני לא מונעת מעצמי אלא מאזנת עם הארוחות הבאות - למשל בערב חג אכלתי בבוקר ובצהריים סלט גדול ובערב את הארוחה הגדולה..
    יש לציין כי אוכל זו הנאה גדולה בחיי, בן זוגי ואני מאוד אוהבים לצאת לאכול במקומות טובים. אז שוב, אני מאזנת את זה עם ארוחות אחרות במהלך היום..
    כפי שהמלצת לי אני מנהלת יומן מזון שם אני רושמת בדיוק כמה ומה אני אוכלת במשך היום- רעיון נהדר!
    עד כאן העידכונים.
    תודה על התמיכה הוירטואלית ואם יש לך עצות נוספות אשמח לשמוע,
    ירונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת ותיקון

ירונה
    04/04/2010

עברו סך הכל שישה וחצי שבועות ולא חמישה וחצי..

בנוסף לשאלתך על משקל היעד, חישבתי שאם אגיע למשקל 68 ק''ג אני אעמוד על BMI נחמד של 23.05 אז בינתיים זה משקל היעד, האמת היא שלא שקלתי ככה מאז ימי התיכון אז יכול להיות שבמהלך הדרך אראה ש-BMI גבוה/נמוך יותר יתאים לי..
    נשמע הגיוני המשקל יעד הזה?
    כמובן בהנחה שאני אמשיך עם הירידה היפה במשקל..

ירונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירונה

סיון דוד
    04/04/2010

1. לא ברור אם את אוכלת לאחר האימון. כי אם לא, אז אני ממליצה לך לאכול בסמוך לסיום האימון ארוחה קלה המשלבת חלבונים + פחמימות או לפחות יוגורט במתיקות מעודנת עד לארוחת הצהריים.
    2. לגבי משקל היעד, קחי בחשבון שהמשקל שלך בימים אלו כולל מסת שריר גבוהה יותר משהיה בתיכון , כיוון שעכשיו את מאומנת ומתמידה בפעילות גופנית ולכן מסת השריר שלך בוודאי עלתה. לכן, בכל אופן, משקלך יהיה גבוה יותר אבל משריר ולא משומן , זאת אם תתמידי ותקפידי על תזונה נכונה.
    בהצלחה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן גם לי נראה כי משקל היעד שאת

עינת לב ארי
    05/04/2010

מתכננת נמוך מידי. לכי בשלבים.תשלימי ירידה של 10 ק"ג ואז תמשיכי הלאה. עד כה ירדת מאוד יפה ואם תמשיכי כך קצב הירידה שלך יהיה בסביבות החצי ק"ג לשבוע. אני מניחה שבסביבות ה72-75 ק"ג תעצרי ואולי כדאי יהיה לשקול להשאר במשקל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואיייי אצלי המצב ממש דומה!!!!!!

רוצהלהיותרזה
    08/04/2010

אני שוקלת 80 ומשקל היעד שלי גם היה פעם 68 גם אני מטר 70....הייתי באמת כמוך,ירונה במשקל הזה רק בימי התיכון....הלוואי וגם אני וגם את נצליח להגיע למטרה שלנו..בהצלחה,ירונה!!!! (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמן

עינת לב ארי
    09/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו