מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חדשה בפורום וזקוקה לעזרה..טל11/04/2010
שלום לכולם, אני כמעט בת 18, גובהי 1.71 לערך ואני שוקלת כ84 קילו.. כבר המון שנים שאני מנסה להאבק עם המשקל, הגוף שלי אמנם פרופורציונלי מאוד ואנשים לא נגעלים ממני אבל אני לא מרגישה בנוח וכבר 5 שנים שלא הלכתי לים או לבריכה, או לבשתי גופיות. משקלי גם משפיע עליי במצבים הרבה יותר אינטימיים. לפני כשנה שקלתי 77 והתחלתי בדיאטה, הגעתי למשקל של כ71 אך נשברתי באמצע ועליתי הכל במהירות, ועכשיו אפילו הוספתי 7 קילוגרמים נוספים למשקל ההתחלתי.. הבעיה היא לא פיזית, אלא אני חסרת מוטיבציה וקטנת אמונה שאני באמת יכולה להגיע למצב שבו אני ארגיש בנוח עם הגוף שלי, אבל קשה לי להשלים במאה אחוז עם משקלי. למרות זאת, אני כבר המון זמן מתחילות הרבה פעמים דיאטות ונשברת במהירות. אין לי בעיות עם לשמור על המשקל, אלא רק עם הירידה.
נשבר לי, ואני לא רוצה להיות מוגבלת ע''י הגוף והנפש לעשות דברים שאני רוצה לעשות.
איך אפשר לא להשבר? איך אפשר להשיג את המוטיבציה הזו? הדבר היחיד שמונע ממני להרגיש טוב עם עצמי?
בבקשה, אני כבר כמעט מיואשת..
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל, איך הרגשת עם עצמך וגופך
עינת לב ארי11/04/2010במשקל של 71 ק"ג. האם הרגשת נוח ויכולת ללבוש בגד ים? או שגם אז היה לך קשה להשלים עם מראך ומשקלך.
אשמח לדעת.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לגמרי
טל12/04/2010אבל הרבה הרבה הרבה פחות התביישתי, ואפילו בפעם הראשונה מזה 5 שנים קניתי בגד ים.. אמנם לא הגעתי למצב של ללכת לים אבל התחלתי ללכת עם חצאיות ושמלות והרגשתי שנראתי הרבה יותר טוב...גם התגובות הוכיחו כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם כך, מדוע לא הלכת
עינת לב ארי12/04/2010לים לפני שנה כששקלת 71 ק"ג? האם אפשר להבין כי הבעיה היא לא המשקל אלא איך את רואה ומרגישה עם הגוף שלך וזה לא בהכרח קשור למשקל?
בכל מקרה, את זקוקה לעזרה מקצועית של דיאטנית שמבינה גם בנפש, על מנת לעודד אותך וללוות אותך בתהליך של שינוי הדרגתי במשקל אך גם בתפיסת הגוף שלך והערכתך העצמית.
יהיה לך מאוד קשה להתמודד עם תהליך כזה לבדך ואת עוד פעם תשברי ותרגישי תחושת כשלון.
בכל מקרה את צריכה להבין שכדי להצליח צריך סבלנות וכן הבנה שייתכן והמשקל הנמוך ביותר אליו תגיעי ועליו תוכלי לשמור יהיה בסביבות 70 ק"ג ולא פחות מכך ועם זה תצטרכי להשלים.
בהצלחה.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא חושבת שבזו הבעיה..
טל13/04/2010לא הלכתי לים בכל זאת מפני שאני עצמי לא שמתי לב בצורה משמעותית לשינוי שלי, לא מספיק בשביל לקבל ביטחון ללכת לים..המשקל היה סך הכל לתקופה של כחודש והמעבר מבגדים רחבים לבגד ים היה גדול מדי, ולכן היו "בייבי סטפס" כמו שמלות קצרות, חצאיות, חולצות יותר צמודות.. אני מניחה שאם הייתי מגיעה למשקל של כ65 הייתי יותר ממרוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבואי תתחילי מלהוריד 10 ק"ג ראשונים
עינת לב ארי13/04/2010(עד ל73 בערך). תתני לעצמך להיות שם ולהתרגל לשינוי לפחות למשך 3-4 חודשים ואחר כך תמשיכי להוריד עוד. בכל מקרה את מבינה שיש פה תהליך שדורש סבלנות ושינוי לא רק בגוף אלא גם במוח!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)