מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה לאשה מניקהרחל20/04/2010
אני בת 31 גובה 1.52 ילדתי לפני חודשיים את ילדי השלישי בלידה רגילה, מניקה אני שוקלת 60 קילו (כמו לפני הלידה) הייתי רוצה לרדת במשקל ולאכול נכון ובריא וגם לייצר חלב אשמח אם תוכלי לסדר לי דיאטה ובעיקר מה עלי לאכול בארוחת בוקר, שהבוקר שלי מתחיל בשעה 11 בבוקר (כי אני לא ישנה בלילה אז אני קמה רק בסביבות שעה 11)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רחל ומזל טוב. לצערי
עינת לב ארי20/04/2010לא אוכל להענות לבקשתך להרכיב לך תפריט, במיוחד לא במצבך הנוכחי ולאחר לידה. מטרת הפורום הזה היא לתמוך בדיאטה אך לא להרכיב אותה. את זה כדאי שתעשי אצל דיאטנית מוסמכת.
אוכל כן לומר לך כי ארוחת הבוקר היא מאוד חשובה וצריכה להכיל פחמימות מורכבות ( עמילנים) וסיבים תזונתיים כדי לגרום לאספקת אנרגיה לגוף שתעזור לך להתעורר ולתפקד, תשפר את תפקיד מערכת העכול ותתרום ויטמינים מקבוצה B.
ארוחת לחם מלא + גבינה או חמאה ודבש או דייסת שבולת שועל או דגני בוקר עשירים בסיבים יכולה להיות מתאימה. חשוב גם לשתות הרבה מים על מנת להחזיר נוזלים לגוף ולמנוע התייבשות.
בהצלחה.
נ.ב: טיפ נוסף שלי הוא: אחרי לידה קצב הירידה במשקל צריך להיות איטי במיוחד (עד חצי ק"ג בשבוע) כי חשוב לתת מספיק אנרגיה להנקה. תהיי סבלנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינב, עוד שאלה
רחל20/04/2010א. תודה על התגובה המהירה
ב. מה ההבדל בין לחם קל ללחם מלא? האם אני יכולה לאכול לחם קל במקום מלא ומה יעיל ומרזה יותר מבין שניהם.
ג. מה תפקידם של הסיבים התזונתיים במה הם מועילים? את יכולה לתת לי דוגמא לדגני הבוקר שאת מתכוונת, ובאיזה כמות זה מספיק לארוחת בוקר.
ושוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם קל כשמו כן הוא
עינת לב ארי20/04/2010הוא מכיל חצי מהקלוריות של לחם רגיל.
הוא לא יותר "מרזה" מלחם רגיל, תלוי כמה אוכלים. גם לחם מלא יכול להשתלב בהצלחה רבה בדיאטת הרזיה.
לגבי הסיבים התזונתיים , מדובר בחלקים של צמחים (קליפות) שהגוף שלנו לא יכול לעכל ועל כן הם תורמים לפסולת המצטברת במעיים ולהגדלת נפח הצואה ובכך למניעת עצירות. כמו כן סיבים תזונתיים חשובים לאיזון כולסטרול וליצירת חלק מהויטמינים (באופן עקיף ע"י תסיסת החיידקים שבמעי).
דגני בוקר עשירים בסיבים הם כאלו שיש בהם דגנים מלאים כמו ברנפלקס, פייבר ואן ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחל21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה לי להיות לעזר
עינת לב ארי21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)