מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריפה קלורית יומיתאושרת06/05/2010
שלום, שמי אושרת ואני בת 25 ואני עוסקת בפעילות גופנית ובשמירה עלתזונה קרוב לשלוש שנים. עד כה כדי לשמור על שיווי המשקל בין ההכנסות הקלוריות לבין ההוצאות , הייתי נעזרת במחשבון ה-dri של האתר נטוגרין. ובשעון הדופק שלי של פולר שבאמצעותו הייתי מכמת את כמות האנרגיה שנשרפה בכל אימון. כלומר, אני סופרת קלוריות כדי לאזן בין השניים.
רציתי לשאול האם לפי נסיונך זה הגיוני שאני בת 25 , שוקלת 56 ק"ג , גובה 1.55 שורפת במשך 14-17 שעות עירנות ביום ללא פעילות גופנית 1648 קלוריות? או האם לפי דעתך זה מופרך? כי לפי שעון הדופק שלי אני שורפת בדופק ממצוע של 66-74 פעימות לב 94-97 קלוריות לשעה. , כלומר בערך בין 1316-1358 קלוריות למספר שעות דומה ללא פעילות גופנית.
האם בכלליות ניתן לסמוך על חישובי dri באתרי תזונה , או האם לפי דעתך שעון הדופק הוא האינדיקציה הטובה ביותר?
חשוב לי לציין, שעובדה זו איכזבה אותי מאוד כי היא ניפצה לי מעין "בסיס איתן" שעליו נשענתי במשך שנים רבות.
לתשובתך המהירה אודה מראש,
אושרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי. אני מבינה שאת מבולבלת ומאוכזבת
עינת לב ארי06/05/2010מכך ששתי סמכויות : אתר תזונה ושעון דופק לא נתנו את אותו החישוב להוצאה הקלורית היומית שלך ללא פעילות גופנית.
אני יכולה לומר לך שאין מדובר במדע מדויק כי אם בהערכה בלבד. ועל כן מצאת הבדלים בין שתי שיטות החישוב. הבדלים אלו הגיוניים ונמצאים בטווח השגיאה של כ20%.
שאלתי היא: למה כל כך חשוב לך לדעת במדויק את ההוצאה הקלורית היומית? האם את סופרת קלוריות כל יום? האם משקלך ירד כתוצאה מכך? כמה זמן את סופרת קלוריות?מה מטרתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)