מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות חשובות,תודה..ר.י10/06/2010
1)לגבי לחם קל,יש המון סוגים בשוק עם משקל אריזה כזה ואחר.מהי הגדרה של לחם קל?עד כמה קלוריות לפרוסה?
יש אריזות שעליהן יש קלוריה לפרוסה ויש כאלה ל-100 גר'.איך עושים את החישוב לפרוסה אחת של לחם ועד איזה טווח קק"ל ל100 גר' לחם ,נחשב הלחם לקל?
2)לגבי עניין פעילות הגופנית שכ"כ מומלצת בדיאטה.מס' שאלות,
להערכתי אני יורדת במשקלי מעבר לשקילתי אחת לשבועיים.כוונתי היא כזאת,מאחר ואני מבצעת פעילות גופנית שוטפת יומיומית,אני בונה לעצמי מסת שריר שברור לכולנו ששריר שוקל יותר משומן.
אז כפועל יוצא מכך איני יכולה לדעת כמה בדיוק ירדתי במשקל,אכן?
פרט לעניין של המכשיר שמודד אחוזי שומן (כמו ששמעתי שיש) שבו ניתן להשתמש.אני בכל זאת רוצה לראות תוצאות לעבודתי הקשה,פרט לצמצום ההיקפים וכו'.מה אתם ממליצים לעשות?
או לחלופין האם ניתן לעשות פעילות ספורטיבית (איזה פעילות מומלצת) מבלי לבנות שרירים בצורה מסיבית,אלא יותר בשביל להאיץ את חילוף קצב החומרים ושריפת קלוריות?
אשמח לתשובה מקצועית בנושא,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושבת שכדאי שסיון תענה לך
עינת לב ארי10/06/2010לגבי הפעילות הגופנית. זה התחום שלה.
לגבי הלחם הקל: צריך להכיל עד 45 ק"ל לפרוסה בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה במשקל ופעילות גופנית
סיון דוד11/06/2010שלום לך
מקווה שקראת את תשובתה של הדיאטנית עינת לב ארי לגבי שאלתך על לחם קל.
לגבי שאלתך על פעילות גופנית:
קילו שריר שוקל כמו קילו שומן ולכן לא מדויק להגיד ששריר שוקל יותר משומן, כי הם שוקלים אותוב דבר...מה שכן נכון הוא שנפח של תא שריר קטן יותר משל תא שומן .
דבר נוסף, עלייה במסת השריר גורמת לעלייה בחילוף החומרים ולכן את רק מרוויחה מהמצב ולא הייתי ממליצה לך להחליף את סוג הפעילות.
כדאי לך להתמקד דווקא באחוזי השומן שאת מורידה ולא במשקל נטו שירדת עד כה, כי באמת קשה לחשב בדיוק כמה סה"כ ירדת במשקל אם את מאמנת ועולה בשריר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)