כמה שאלות מאוד חשובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות מאוד חשובות
    משי
    28/06/2010

פעם ראשונה שחיפשתי היום פורום מהסוג הזה , וזה מבין כולם נראה לי הכי אמין ותומך . אשמח לשתף אתכם בבעיה שלי ... אני בת 16 , גובה 1.62 במשקל 75 ק"ג . המשקל הגבוה ביותר אליו הגעתי הוא 79 ק"ג . עודף המשקל הניכר שלי התחיל להצטבר בערך בגיל 10 . מגיל 12 ניסיתי דיאטות "קסאח" רבות נשנות ומשונות אשר הראו תוצאות יפות מאוד שנשארו לזמן קצר מאוד .. לפני שנה בערך ירדתי 14 ק"ג בחודשיים מדיאטה כזאת בלי ספורט בכלל ושקלתי 65 ק"ג , במהלך הדיאטה הזאת המחזור שלי עצר ל3 חודשים . אחרי שהקילוגרמים החלו לחזור הבנתי שאין פתרון טוב מתפריט בריא ומאוזן , קיבלתי מדיאטנית תפריט שאני מקפידה עליו . כוח הרצון שלי תמיד היה חזק מאוד , אבל אני חושבת שאחת הבעיות שלי היא שגם במצב הזה יש לי הרבה מאוד ביטחון , לגוף שלי צורה מאוד יפה אמנם גדולה מהרגיל . בניגוד לזה יש לי סימני מתיחה ברגליים ובישבן שכעט בגלל שהם מתוחים לא רואים אותם כל כך , אבל אני מפחדת שאם אני ארזה הסימנים יבלטו יותר ( כמו שקרה לחברות שירדו ירידות גדולות ) ואני מפחדת שירד לי הבטחון , האם יש קרם מסוים/תרופה טבעית/אוכל מסוים שעוזר לעור להיות מוצק יותר ויכול להפחית את ההשפעה של הרזיה על סימני המתיחה ?
    לפני כחודש הפסקתי לעשן לאחר 3 שנים שעישנתי לפחות קופסה ביום . בגילי ..... אני מאוד מרוצה מזה שהפסקתי למרות שזה קשה לי מאוד ואני מתמודדת עם זה יום יום . האם זה ישפיע על הירידה במשקל ? ( אני לא אוכלת יותר כתחליף לסיגריות )
    בנוסף לכך בזמן האחרון התחילו אצלי בעיות בלחץ הדם , שבדרך כלל נמוך בהרבה מהרגיל מה שגורם לעייפות מרובה וכאבי ראש עזים , ועולה עליות חדות מה שמחמיר את כאבי הראש , העניין נמצא בבדיקה והרופאה שלי אמרה שאין בעיה לעשות פעילות ספורטיבית רק לא בשמש , כלומר כדאי להרשם לחדר כושר ? ואם כן , השומן לא יהפוך לשרירים ואני אראה כמו פופאי ?
    האם המשקל 55 הוא משקל תקין לגובה שלי ? ( 1.62 )
    דיי ארוך יצא לי ...
    אשמח לקבל תשובות ממקצועניות כמוכן :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות מאוד חשובות

הוספת תגובה

• בוקר טוב .

עינת לב ארי
    28/06/2010

אכן מכתב ארוך כתבת ומפתיע בתכנים שלו. בגילך הצעיר : 16, הספקת להפסיק לעשן קופסא ביום לאחר שעישנת במשך 3 שנים , לעבור דיאטות קיצוניות מספר פעמים עם הפסקת מחזור באמצע. לסבול מבעיות בלחץ הדם והכי מענין: להגיע לתובנות אליהן מגיעים לעתים לאחר שנים של מאבקים ולהחליט החלטות בוגרות ואמיצות: להפסיק לעשן ולאמץ דיאטות מתונות המבוססות על תזונה בריאה ועל זאת כל הכבוד לך. תמשיכי כך.
    לשאלותייך:
    לגבי ספורט: הייתי ממליצה בשלב זה רק ללכת בחוץ כפעילות גופנית, אך את יכולה גם להרשם לחדר כושר ולבצע גם שם הליכה במסילה או רכיבה על אופני כושר. עבודה עם משקולות בשלב זה במיוחד לפלג הגוף העליון איננה מומלצת בגלל לחץ הדם המשתנה. דרך אגב, חדר כושר לא הופך שומן לשרירים ולא נראים כמו פופאי אלא אם כן לוקחים סטירואידים. לגבי משקל היעד שלך: ממש לא יתאים לך להגיע ל55 ק"ג. מכיון שהמחזור שלך נעלם כשהגעת ל65 ק"ג, אסור לך לרדת מתחת למשקל זה ואלי אף להשאר מעליו. יש לך כנראה מבנה גוף רחב בעל " עצמות כבדות" ששואף למשקל גבוה מהממוצע לגובה.
    תמשיכי להגיע למרפאת הדיאטנית ולהיות במסגרת טיפולית.
    שיהיה לך בהצלחה רבה.
    עינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה , בקשר לכובד העצמות

משי
    01/07/2010

מבנה הגוף ( אם הוא רחב או צר ) נמדד לפי הגודל של פרק כף היד , לא ?
    כלומר אם פרק כף היד צר - המבנה של העצמות צר וההפך , לא ככה ?
    תודה רבה על התשובות אקח את עניין המשקל הנכון לתשומת ליבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אם שורש כף היד

עינת לב ארי
    02/07/2010

צר זה יכול להעיד על מבנה גוף צר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרק כף היד

משי
    06/07/2010

היקף פרק כף היד שלי הוא 11 ס"מ האם זה נחשב צר ?
    ואם כן למה הפסיק לי המחזור במשקל 65 ?
    אולי בגלל שהדיאטה היתה טראומתית לגוף ? כי הייתי אוכלת מעט מאוד מאוד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא אומר לי הרבה

עינת לב ארי
    06/07/2010

ההיקף שנתת פה, זה לא מדד מקובל לאבחון מבנה גוף. ויתכן והמחזור הפסיק הן בגלל הדיארטה החריפה והן בגלל הנתונים הגנטיים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו