לקיחת תרופה וירידה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקיחת תרופה וירידה במשקל
    רחלי
    12/07/2010

שלום רב!

שמי רחלי ואני בת 36 לאחר 2 לידות, גובהי 162 ומשקלי 81 קילו.
    לפני כשנה התחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג בעקבות התקפת חרדות, שבזכות התרופה נעלמו לחלוטין. משקלי תמיד היה יציב ונע בסביבות ה-70 קילו גם לאחר הלידות.
    אך לאחר התחלת לקיחת הכדור התחלתי לעלות במשקל ללא שינוי כלשהוא בתזונה.
    הכדור גורם לי לרצון עז של פחמימות, ואז לפני כחודש החלטתי לקחת את עצמי בידיים והתחלתי תזונה של שומרי משקל.
    אני אוכלת מסודר, אני נוטלת פסיליום מידי בוקר להסדרת היציאות.
    במשך שבועיים ירדתי חצי קילו....................מייאש נורא!
    ציפיתי לירידה של בין קילו לקילו וחצי בשבוע.
    התחלתי לעשות הליכות, אבל קצב הירידה ממש איטי.
    אשמח לחיזוקים!

רחלי.ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת תרופה וירידה במשקל

הוספת תגובה

• הי. ציפרלקס שייך למשפחת התרופות

עינת לב ארי
    13/07/2010

נוגדות חרדה ולתרופות אלו אכן יש השפעה על המשקל. בחלקן הן מגבירות תאבון וכן גורמות לשינוי בחילוף החמרים ( אני יודעת שבעבר כתבתי אחרת אך בעקבות לימודי באוניברסיטה והמחקרים האחרונים אני משנה אותה.. ) ועל כן חווית את העליה במשקל ואת הקושי להוריד אותו.
    אני יכולה להמליץ לך על שני דברים:
    1. לחזור לפסיכיאטר ולהתייעץ לגבי מעבר לתרופה אחרת שאולי תשפיע פחות על המשקל ( למשל לעבור לרמוטיב שמבוססת על צמח הסיינט ג'יימס).
    2. להגיע לייעוץ אצל דיאטנית קלינית מומחית שתרכיב איתך תפריט מתאים המתחשב גם ביחס חלבון/פחמימות וחלוקת המזון על פני היום כמו גם שילוב ותיזמון עם פעילות גופנית על מנת להגיע לתוצאות. הדיאטה של שומרי משקל לא מתאימה לכל אחד.
    שיהיה בהצלחה.
    עינת לב ארי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך!

רחלי
    13/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו