מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה למסגרת חיים בריאהשירלי21/12/2010
שמי שירלי ואני בת 20. מאז שאני זוכרת את עצמי אני מוגדרת כילדה שמנה או לפחות מלאה. לפני כחמש שנים עשיתי מהפך בחיי והצלחתי להשיל מעצמי 15 ק"ג. אומנם לא עשיתי זאת בדרך בריאה ונכונה, אך הצלחתי, ועדיין מצליחה לשמור על משקלי, עם חריגות למטה ולמעלה לעיתים.
הגובה שלי הוא 1.58 ואני שוקלת כעת 59 ק"ג. אני מעוניינת להוריד כחמישה ק"ג (שואפת כמובן ליותר אך אני יודעת שזה יהיה קשה להשגה). הבעיה שלי היא שקשה לי מאוד להתמיד.
אני כן מגדירה את עצמי כאדם בעל מודעות לבריאות; אני צמחונית כבר שנים רבות, נמנעת מאכילת מוצרי חלב (פעם-פעמיים בשבוע), כן אוכלת ביצים (פעם ביומיים ביצה קשה או חביתה). לא אוכלת סוכרים (לא אוהבת שוקולד). הבעיה העיקרית אצלי היא שאני סובלת מתסמונת המעי הרגיז שמשפיעה בצורה גדולה על חיי:
יש לי כאבי בטן באופן קבוע, בחילות, גזים, שלשולים (למזלי אני לא סובלת מעצירויות אלא בדיוק ההפך). עברתי אין ספור בדיקות אצל רופאים ולבסוף קבעו כי אני סובלת מהתסמונת. כמובן שזה משפיע גם על חיי החברה שלי ועל כך שאני לא אוכלת ליד אנשים ונמנעת לאכול מחוץ לבית. אני מרגישה כי האוכל שולט בחיי ולא ההפך.
הייתי רוצה לדעת כיצד אוכל לשלוט ולווסת יותר את המזון: אני כן אוכלת מזון בריא ומגוונת, אך הבעיה שלי היא הכמויות. אני עובדת במשרד בו אני נמצאת כמעט עשר שעות ביום, והרבה פעמים אני אוכלת מתוך שעמום/עייפות/רצון להספיק לעבוד. דבר נוסף שקשה לי לשלוט בו הוא שכאשר אני מגיעה הביתה - אני הרבה פעמים "זוללת" (גם אם אלו אינם דברים משמינים כ"כ) כיוון שאני מרגישה שאני צריכה את ה"מעבר" מהעבודה לבית.
בשנים האחרונות אני מרגישה כי פיתחתי הפרעת אכילה כזו או אחרת, אף על פי שזה לא מתבטא אצלי בהקאות או הפסקת אכילה, אך מעורר אצלי הרבה רגשות שליליים.
אשמח לעצות כיצד להתמודד עם כל הבעיות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה
עינת לב ארי22/12/2010הי שירלי. אכן דרך ארוכה ולא קלה עברת. הוכחת התמדה נחישות וכוח רצון עז להשיג משקל תקין אך ספורך הוא ספור נפוץ למדי: דיאטת הרזיה שמסתימת בהפרעת אכילה ובבעיות גופניות שונות כגון פגיעה במערכת העכול ובמיוחד פגיעה נפשית כגון עלייה בחרדה דכאון ורגשות שליליים..
מכיון שמצבך עדין ומורכב, אינני יכולה לעזור לך דרך הפורום. את זקוקה לייעוץ מקצועי של מטפלים בתחום: דיאטנית קלינית בעלת ניסיון בטפול בהפרעות אכילה בשילוב טפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)