בבעיה ואשמח לעזרה ממקצועיות כמוכן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבעיה ואשמח לעזרה ממקצועיות כמוכן
    לאה
    26/02/2011

אני בת 20, גובהה 169 משקל 69! אני לא עושה שום פעילות ספורט

התחלתי לעשות דיאטה לפני 3 שבועות שבה אני אוכלת המון ירקות כל היום ורק ארוחת צהריים משהו שמכינים בבית אני אוכלת, ללא בוקר או ערב רק סלטים וכו', ירקות זה משהו שלא אכלתי לפני! אך בכל זאת לא ירדתי גרם אחד !
    אני חייבת לרזות 10 קילו עד חודשיים

התחלתי השבוע עם דיאטה מבוססת על חילוף חומרים שנראית לי ממש קשה ואשמח להתייעץ בקשר לתפריט לשבועי הזה לפחות אם נראה הגיוני או רק לי לא:
    לאורך כל 4 השבועות כל יום ארוחת בוקר ביצה קשה עם תפוז אין הגבלת ירקות וכמות אוכל
    יום א'-
    צהריים סוג פרי אחד באיזה כמות שרוצים עד ששבעים
    ערב בשר טחון באיזה כמות עד לשובע
    יום ב'-
    צהריים חזה עוף עגבניות ותפוז
    ערב 2 ביצים רבע פיתה ותפוז
    יום ג'-
    צ'- גבינה לבנה טוסט ועגבניה
    ע'- בשר וסלט
    יום ד'
    צ' סוג פרי
    ע' בשר טחון וסלט
    וממשיך כמעט אותו דבר
    תודה על הייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בבעיה ואשמח לעזרה ממקצועיות כמוכן - תגובה

עינת לב ארי
    26/02/2011

הי לאה.
    אחלק את תשובתי לשניים:
    1. בקשר למשקלך, על פי הטבלאות משקלך לא חורג מהנורמלי ( מד מאסת הגוף שלך, BMI , הוא 24.3 ועד 25 זה גבול הנורמלי) ואם תרדי 10 ק"ג תגיעי לגבול הנמוך של הBMIכלומר ל20. זה יכול לפגוע לך בסדירות המחזור ולהיות מסוכן.
    צריך לבדוק לך את אחוזי השומן ( עם מכשיר מיוחד) ולראות אותך בעיניים מקצועיות כדי להתרשם ממבנה הגוף שלך (צר, בינוני או רחב) כדי לקבוע מה משקל היעד עבורך.
    2. לגבי התפריט. אני שואלת את עצמי למה בדיאטה שבה אכלת רק ירקות לא הורדת במשקל ואם הדיאטה שרשמת פה, שהיא גרועה ביותר!! תעזור לך להוריד משקל?אני לא בטוחה!!.
    מה שאני מציעה לך זה לקבוע תור לדיאטנית שתעריך את מצבך ואם צריך תשלח אותך לבדיקות דם החשובות לאבחון מצבך הבריאותי ולאחר מכן תעזור לך לבנות תפריט מתאים להשגת המטרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

לאה
    26/02/2011

תודה רבה על העזרה אך..
    אני בעלת מבנה גוף רחב מאוד אין לי שומנים ברגליים או בטוסיק אך יש לי בטן קצת גדולה שאני מעדיפה להוריד נראה לי בהגזמה רשמתי 10 קילו נראה לי אפילו 5-6 קילו גם מספיק כדי שהבטן תרד..
    אין לי את האמצעים ללכת לדיטאנית ולשלם לה אין לי את הכסף אני בת 20 ואני מפרנסת את האחיות שלי לבד !

אשמח לקצת הסבר לפי הנתונים הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

עינת לב ארי
    26/02/2011

את יכולה להגיע לדיאטנית של קופת חולים או בתשלום מינימלי או ללא תשלום ( אם למשל יש לך בעיה של עכול) ועל פי שכתבת כדאי בהחלט שתתייעצי כי מבנה גוף המאופיין בבטן יחסית גדולה לאגן , וגפיים רזות יכול להיות קשור לבעיות הורמונליות .
    ואת אשר היה להגיד לגבי התפריט שלך, כבר אמרתי בתגובתי הקודמת. אני באמת רוצה לעזור יותר אך אין באפשרותי. שיהיה לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עזרת לי הרבה

לאה
    26/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו