מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוקר טובשוני11/03/2011
רציתי להתייעץ עם הדיאטניות בפורום לגבי מה שקורה איתי.
אני בן 39 שוקל 92 וגובהי 181.
אז ככה אתחיל לספר שלפני חמש שנים שקלתי 125 קילו אכלתי הכול לא בריא פיצות בורקס לחם לבן והרבה זבל.
אך חל שינוי תודעתי בהרגלי האכילה והתחלתי לאכול נכון ולנהל אורח חיים בריא . שיבולת שועל לחם חיטה מלאה קל,אגוזי מלך, שמן זית , ירקות ופירות והפסקתי עם כל האוכל המזיק . כך הורדתי את משקלי ל72 אך לאורך זמן לא הצלחתי לשמור על 72 ועליתי ל96 .במאמץ גדול ירדתי ל86 ולא הצלחתי לשמור וכרגע אני על 92 אנא תעזרו לי אני מבין שלפי גילי וגובהי אני צריך לשקול 80, עד 84 אני לא יודע מה עוד לעשות אני לא שמן אפילו שאני 92 אני גבוה ורחב אבל יש לי קצת בטן וזה מפריע לי מאד אולי אציין שאפילו שהייתי 72 היתה לי קצת בטן כזו קטנה . אני רוצה לשקול בין 80ל 84 ואני לא יודע מה לעשות אני רוצה לרדת ולשמור על המשקל . הדיאטנית בקופת חולים אמרה לי שאני יודע מה לאכול ואני אוכל נכון פשוט הגיל הגובה והמשקל של 72 או 84 זה לא אני . כלומר שלאורך זמן לא יכול להחזיק משקל כזה כי אני חוסך מעצמי מזון ואחר כך מפצה ואוכל כפול ולכן זה לא המשקל הריאלי שלי אבל קשה לי להשלים עים זה ואני רוצה לרדת במשקל. אפרט את המזון שאני אוכל.
בוקר
2 פרוסות חיטה מלאה קל עם 2 כפפות גבינה לבנה 5 אחוז
עשר
פרי
צהריים
כוסמת מאודה או אורז מלא או פלפל ממולא בקר ואורז או עוף בתנור או מרק ירקות
ארבע
פרי
ערב
או שאני מותר כי אני לא רעב או 2 פרוסות לחם חיטה מלאה קל 2 כפות גבינה 5 אחוז.
בנוסף יש לי חולשה למתוק ואני יודע שזה לא בריא אבל אני אוכל שלוש ארבע פעמים בשבוע סוכריות גומי מתוקות הנחשים שהילדים אוכלים אני אוהב את זה כל פעם אני אוכל 150 גרם סוכריות גומי. וגם פעם בשבוע אניאוכל 2 יחידות קטנות של ג'חנון ללא מרגרינה .
קשה לי לותר על הג'חנון והסוכריות גומי והדיאטנית אמרה שזה בסדר כי הסוכריות גומי זה לא נורא זה רק סוכר והג'חנון בגלל שזה רק 2 יחידות קטנות וללא מרגרינה זה גם לא נורא . לכן אני לא מבין למה אני לא מרזה לפי התפריט שרשמתי לכן ושכחתי לציין שאני מת על פופקורן להכנה בבית גרעיני תירס בסיר עם כף שמן ואני אוכל שתי צלחות מזה אני אוהב את זה ואוכל מזה שלוש פעמים בשבוע לפעמים במקום ארוחת ערב זה כמו חטיף מלוח אבל הרע במיעוטו עדיף על ביסלי או תפוציפס.
בנוסף אני מתאמן חמש פעמים בשבוע אימון שכולל 25 דקות הליכה 15 דקות אופנים משקולות אימון מחזורי משקל נמוך והרבה חזרות ושחייה 20 דקות חמש פעמים בשבוע
אנא עזרו לי וייעצו לי איך לרדת ל 84 אני מאד רוצה לרדת אנא עזרו לי ואימרו לי מה לעשות
תודה מראש שון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
עינת לב ארי13/03/2011הי שון, צר לי אך אני מסכימה עם הדיאטנית בקופת החולים שלך: המשקל הטבעי של הגוף שלך הוא בסביבות ה90 ק"ג וזה קשור למבנה הגוף שלך שמקורו בתורשה ומאסת שריר ( עשו לך בדיקה של אחוזי שומן?). אתה עושה כל מה שאתה יכול כדי לשמור ( ודרך אגב, התפריט שהצגת איננו מאוזן וחסר בו חלבון ופחמימות מורכבות, אך אני לא יכולה להרכיב לך תפריט דרך האינטרנט) וכבר נוכחת שאינך יכול להיות במשקל נמוך לאורך זמן מכיון שזה נגמר בהתקפי זלילה. מה שאתה צריך באמת, זה שיעזרו לך לקבל את הגוף שלך כמו שהוא, להנות ממה שהשגת במעבר לאכילה בריאה, וזה הישג לא קטן בכלל!! ולבדוק מדוע אתה כל כך עסוק בגוף שלך ( גם כאשר משקלך נמוך ) ואיך אפשר לקחת את האנרגיות הללו למקומות חיוביים?
בהצלחה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)