שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טל
    30/04/2011

התחלתי דיאטה לפני חודש וחצי ומבחינת תזונה הכל טוב יפה, אני עושה הכל כמו שצריך. אך שמתי לב שבשבועיים האחרונים המשקל שלי לא השתנה. שבועיים שלמים אני עומדת על אותו במספר וזה ממש לא הגיוני כי אני מקפידה ממש על הכל. הסינה היחידה שעלתה לי בראש הינה צבירת נוזלים. האם זה ייתכן שזה מה שמונע ממני להוריד המשקל ? אם כן, כמה זמן זה נשמר, ? מתי זה אמור "להתרוקן" והאם אני אמורה לראות את זה עליי ? (מבחינה חיצונית). חשוב לציין שאני לא בעודף משקל, אלא בתשקל תקין והדבר שאני מעוניינת בו הוא 2-3 קילו פחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

עינת לב ארי
    30/04/2011

הירידה במשקל בזמן דיאטה נובעת כתוצאה ממאזן אנרגיה שלילי. כלומר הגוף מוציא יותר אנרגיה ממה שהוא מקבל במזון ואת החסר הוא מגייס מתוך מאגרי אנרגיה המצויים בתוכו: שריר ( בדרך כלל בשלב הראשון של התהליך) ושומן ( בשלב המתקדם). לא ציינת כמה ירדת עד כה ומה הנתונים שלך: גובה משקל וגיל והאם את מבצעת גם פעילות גופנית. נתונים אלו חשובים על מנת שאוכל לענות לך תשובה מדויקת יותר.
    באופן כללי, בכל תהליך של הרזיה מגיע שלב של עצירת ירידה במשקל מסיבות שונות, לאו דווקא צבירת נוזלים. בדרך כלל, אם מקפידים על אכילה בריאה ופעילות גופנית ממשיכים להוריד במשקל.
    רציתי רק לשאול אותך מדוע את רוצה להמשיך ולהוריד עוד אם משקלך תקין?
    עינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים

טל
    30/04/2011

אני מודעת לכן שמשקלי תקין, (אל דאגה אני לא מתכוונת להסחף ולהוריד יותר מ 2-3 קילו).
    אני חושבת שהמשקל שממנו התחלתי היה בערך 57-58...
    ואני מבצעת פעילות דופנית כמעט כל יום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים - תגובה

עינת לב ארי
    01/05/2011

אם תפריטך מכיל לפחות 1400-1500 ק"ל ביום ורמת הפעילות הגופנית היא כשעה ביום, את יכולה להמשיך ותרדי בהדרגה למה שאת רוצה, אך אם תפריטך מכיל פחות אנרגיה, את חיבת להגיע לייעוץ אצל דיאטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טל
    01/05/2011

תפריט אכן מכין פחות קלוריות, בערך כ-1000. לפעמים קצת יותר לפעמים קצת פחות.
    בנוסף, אני גם מרגישה שהשרירים שלי התחילים להדלל.
    אני מעוניינת לעלות את צריכה בקלוריות היומית אך אם אני אעלה אותה אני לא אשדמין פתאום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

עינת לב ארי
    01/05/2011

לא, לא תשמיני אך הגוף שלך יפסיק להתדלדל ( מה שמעיד על איבוד מאסת שריר). העלי לפחות ל1400 ק"ל ביום את סך האנרגיה בתפריטך ובמקביל, קבעי פגישה עם דיאטנית לייעוץ אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו