מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני צריך פסיכולוג, אולי פסיכיאטר?אבי31/05/2011
היי,
מיזה כ 15 שנים אני במצב של דיאטות ואחת לכמה שנים מצליחה לי דיאטה אחת שלוקחת אותי לכמה חודשים יפים למשקל ראוי.
הבעייה ששמתי לב אליה שככל שהשנים עוברות אני נמצא במצב יותר ויותר קשה.
אני ככ מחוספס בנושא הזה שאני לא מבין מתי אני רעב ומתי אני לא.
אני יכול לאכול ללא סוף, צלחת ועוד צלחת ועוד ועוד ואין לי שום גורם שיעצור אותי מלבד האישה ואו המצפון.
היום שלי עמוס בעבודה ופגישות ועדיין אני מוצא שבשעה 10 אני יכול לאכול ארוחת צהריים מלאה למרות שאכלתי בוקר ב 8
אם לקחתי עוגייה אחת, אני יכול לקחת 40 באותו יום (כן כן, ארבעים).
אני כבר מבין שהבעייה שלי היא לא הבנת התזונה כי אני יכול להיות מרצה לתזונה נכונה ובריאה, באמת.
הבעייה שלי היא היישום, אני לא מצליח ליישם כלום.
בבקשה אל תגידו לי שזה עניין של רצון או החלטה, כי מי שמבין אותי מבין שאני הרבה מעבר לשלב הזה.
מה עושים? מי יכול לעזור לי?
אני מרגיש שבעוד 5 שנים זה יהיה מחוץ לשליטתי לחלוטין.
כל רעיון יקודם בברכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריך פסיכולוג, אולי פסיכיאטר? - תגובה
עינת לב ארי01/06/2011שלום לך.
אתה אכן מתאר את מה שקורה למי שעושה "דיאטה": בסופה של כל דיאטה מחכה "שבירת" דיאטה שבאה לידי ביטוי בדחף לזלילה בלתי מבוקרת המפצה על תקופת הצמצום וההגבלה הקלורית שאיפיינו את מהלך הדיאטה ש"הצליחה". על כן דיאטות הן מסוכנות ולא עובדות לאורך זמן, ואם כן, הן יכולות לגרום להתפתחות הפרעות אכילה הנמצאות בצד ההפוך של הסקלה ממה שאתה חווה ( על פי תאורך ייתכן ואתה סובל מהפרעת אכילה התקפית.. אך יש כמובן לאבחן זאת באופן מקצועי במרפאה להפרעות אכילה) לכיוון האנורקסיה.
גם אתה הגעת למסקנה שכל הידע על קלוריות והרכב המזון לא מסייעות לך ושצריך לשים דגש על שיקום היכולת שלך להקשיב לצרכים האמיתיים של הגוף ( אותות רעב ושובע) כמו גם בדיקת המצב הרגשי והשפעתו על האכילה ( וכן זה ממש לא רק עניין של החלטה וכוח רצון).
בשביל כל הדברים האלו צריך להגיע לדיאטנית המומחית לתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אבי01/06/2011היי,
תודה רבה.
1. האם את מזהה פה משהו פסיגולוגי או פסיכיאטרי, או פוטנציאל למשהו כזה?
2. אפשר בבקשה לכוון אותי למירפאה\אות שיעזרו לי?
תודה רבה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
עינת לב ארי01/06/2011כמובן שאני מזהה פה משהו פסיכולוגי או פסיכאטרי. היכן אתה גר ולאיזו קופת חולים אתה משתייך?
אתה יכול לשלול לי את הפרטים שלך גם במייל: [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)