מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביטוח בריאותאבי16/11/2009
שלום רב, מבירורים שאני עושה לאחרונה אני מנסה לארגן את החשיבה על מה באמת צריך לשים לב כשרוצים לרכוש ביטוח בריאות כל חברה פשוט מציגה את היתרונות שלה על זולתה ודי מבלבל העניין אולי אפשר לעשות סדר בבלאגן. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוחי בריאות.
משה ורנר16/11/2009צריך לשים דגש על :
1. ביטוח ניתוחים עולמי בשיפוי מלא.
2. ביטוח השתלות עולמי
3. תרופות מחוץ לסל התרופות כיסוי של לפחות 1 מיליון ש"ח.
כל הנל ללא תלול או אישור מוקדם של קופת חולים (משלים שבן).
ניתן להוסיף ואף מומלץ, כיסוי אמבולטורי שכולל התייעצויות, בדיקות MRI ו CT פרטיות, סקר מנהלים ועוד. כמו"כ קבלת פיצוי במקרה של גילוי מחלה קשה(מזור 24)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטוח בריאות
אורלי יונאי18/11/2009בטוח בריאות פרטי כולל: ניתוחים פרטיים בארץ ובחו"ל (ללא תלות בשום גורם) השתלות איברים תרופות שאינן בסל הבריאות טיפולים וטכנולוגיות מיוחדות-מחליפי ניתוח התייעצות עם רופאים.
כל שאר הכיסויים משתניים בין פול' לפול' ועשויים לייקר את הפרמיה. לדוגמא: בדיקות, בדיקות הריון, רפואה משלימה ,פיצוי כספי ,אשפוז בבהי"ח ועוד.
יש צורך לבחון את המחיר של הפול' לפי הכיסויים העיקריים ולהחליט האם הכיסויים הנוספים באמת חשובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוחדנה16/11/2009
הי ,
אני לקראת טיפולי IUI (הזרעה מלאכותית) בבי"ח הדסה . אני שייכת לקופ"ח כללית מחוז מרכז בעוד שבי"ח הדסה שייך למחוז י-ם.
האם אוכל לעבור את ה-IUI בהדסה בהשתתפות ביטוח כללית מושלם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוח
אורלי יונאי18/11/2009יש צורך לפנות כללית מושלם ולשאול אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח קולקטיביברק11/11/2009
שלום,
באפשרותי לרכוש ביטוח בריאות קולקטיבי של "חבר" המוצע ע"י חברת דקלה. בביטוח כזה "חבר" מסוגלים לבטל את ההסכם עם חברת "דקלה" והפוליסה אומרת שאוכל לרכוש ביטוח פרטי של החברה עפ"י התעריף שיהיה נהוג באותה עת ללא חיתום מחדש. השאלה שלי היא האם כדאי לרכוש ביטוח זה אשר מציע לי תנאים טובים במחיר מוזל בתווך הקרוב ותנאים לא ידועים בתווך הרחוק במקרה ש"חבר" תבטל את ההסכם או ביטוח בריאות פרטי יקר יותר שאני יודע את תנאיו המלאים למשך כל תקופת חיי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בחבר
ד''ר אודי פרישמן11/11/2009היתרון המשמעותי הוא שבעתיד תוכל לרכוש ביטוח פרטי ללא חיתום
כלומר אם חלילה יקרה לך משהו תבטיח את העובדה שחברת הביטוח תמשיך לבטח אותך
יתרון מאוד משמעותי כי אף אחד מאיתנו לא יודע מה ילד יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון לקויות למידהארנה11/11/2009
איזה חברת ביטוח נותנת את הכיסוי הטוב ביותר למקרה של ילד שזקוק לאיבחון של לקויות למידה? מי הספק של השרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקויות למידה
ד''ר אודי פרישמן11/11/2009אך חברה, הנושא הזה הוא לא בר ביטוח
יש חברות שמציעות גימיקים
אבל אין לכך ביטוח אמיתי ומלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכותליאור11/11/2009
שלום רב,
אשתי עברה לפני מס' חודשים ניתוח להשתלת קוצב ודפיברילטור, היא עובדת במשרה מלאה, 8 שעות.
לאחר שמילאנו את הטפסים בבקשת קבלת אחוזי נכות נאמר לנו כי היא לא זכאית היות והיא עובדת ומרוויחה.
אתמול קיבלנו מסמך מביטוח לאומי שעל אף דחית הבקשה שלה ובעקבות תיקון לחוק מ - 1.8.09 יש לה אפשרות להעביר שוב
תלושי משכורת ויבדקו שוב את הבקשה, רק לציין משכורתה נעה סביב 4200 נטו.
ראשית האם בגלל שהיא עובדת משרה מלאה ולמרות זאת היא מחסירה הרבה ימים בגלל בדיקות, הרגשה לא טובה, חולשה וכו' היא לא זכאית לשום קצבה ?
שנית, האם בעקבות התיקון יש לה סיכוי טוב יותר לקבל את הקיצבה, אנחנו לא יודעים מה זה אומר בפועל ?
נשמח לכל הערה והארה, אנחנו זקוקים לזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לחוק המלל
ד''ר אודי פרישמן11/11/2009התיקון קובע שגם אדם שעובד רשאי לקבת קצבת נכות כללית מהמלל
אבל החוק קובע תקרה והשכר של אשתך מאוד קרובלתקרה
לכן אני מניח שהרבה כסף לא תקבלו אם בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות ללקויות למידהארנה10/11/2009
מהו ביטוח הבריאות המתאים ביותר כאשר יש חשד ללקויות למידה והפרעות קשב אצל ילד בבי"ס יסודי? מהו הביטוח הטוב ביותר הן בשלב האיבחון של בעיות אלה והן בליווי הטיפולי בהמשך? האם יש הפניה של חברת הביטוח למאבחנים ומטפלים מסוימים או שניתן לבחור אותם באופן עצמאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוח ללקויות למידה
אורלי יונאי11/11/2009עד כמה שידוע ילי רק בחברת מנורה ניתן מענה חלקי בבעות קשב וריכוז אצל ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח בריאות ללקויות למידה
ארנה11/11/2009יש הבדל בין לקות למידה לבין הפרעות קשב. ברצוני לדעת איזה ביטוח עוזר טוב ביותר לילדים שזקוקים לאיבחון או טיפול בכל אחד מתחומים אלה.. כמו כן, מי ספקי השרות (כלומר, מי מאבחן ומי נותן טיפול?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברשתית וביטוח מנהליםדני10/11/2009
שלום,
כחלק מתוכנית ביטוח מנהלים עברתי בדיקות רפואיות לאישור הפוליסה.
בבדיקות הצהרתי שבעברי טופלתי באיחוי קרע רשתית בעין.
בעקבות כך, חברת הביטוח דרשה שאחתום על החרגה מהביטוח בכל נושא שקשור לעיניים.
האם ניתן לעשות משהו בקשר לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברשתית
אורלי יונאי11/11/2009ניתן לבקש מחברת הבטוח לעשות החרגה מצומצמת רק לנושא הרשתית, בד"כ חברות הבטוח לא נענות היות והרשתי ת הינה חלק מהעין. ניתן לנסות לקבל החרגה מצומצמת בחברת בטוח אחרת.
בברכה
אורלי יונאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל ביטוחמירב10/11/2009
שלום אני בקופת חולים מאוחדת ויש לי ביטוח שיא וביטוח עדיף. שאלתי אותם אם יש כפילות אמרו לי לא.
אייך אפשר לבדוק זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוחדת - ביטוח משלים
ד''ר אודי פרישמן10/11/2009צריך לקרוא את הפוליסות
אבל לא נראה לי שיש כפילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לתושב חוץ - כולל כיסוי מקריםהודה10/11/2009
האם ידוע על חברה הנותנת כיסוי למחלות קיימות ?
כגון יתר לחץ דם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לתושב חוץ
ד''ר אודי פרישמן10/11/2009לא סביר שיש חברה כזו
לעיתים בביטוח קבוצתי יש הקלה לעניין מצב קיים אבללא בביטוח פרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת ביטוח מלנומה אינסיטולאה04/11/2009
שלום
יש לי ביטוח בריאות/חיים
מדובר על מלנומה אינסיטו שנכרתה בשלמות מהחזה מרחק מצדדים 5 מ"מ
אני נמצא במעקב
האם אני זכאי לקבל פצוי/החזר מחברת הביטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות קשות
ד''ר אודי פרישמן04/11/2009צריך לקבל יותר פרטים על סוג הביטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצבת נכות ושהיה בחו"לבני01/11/2009
נכות כללית ושהייה בחו"ל:
1. כמה תקופות של 3 חודשים (לפי התיקון האחרון) בתוך אותה שנה (קלנדרית או 12 חודש?)אפשר לשהות בחו"ל מבלי לפגוע בקבלת קיצבת הנכות?
2. כמה חודשים ס"ה בשנה?
3. האם בהיעדרות מהארץ 4 חודשים מפסידים את כל התקופה או רק קיצבת החודש הרביעי לא משולמת?
4. מה פרק הזמן המינימלי שצריך לעבור בין נסיעה לנסיעה כדי שהקיצבה לא תיפגע?
5. אם מעוניין להיות בחו"ל 6 חודשים כל שנה, איך כדאי כדי שלא תיפגע או למזער את הפגיעה בקיצבה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצבת נכות
אורלי יונאי01/11/2009שלום בני,
בשאלות כגון אלה יש לפנות לבטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות כללית בחו"ל
ד''ר אודי פרישמן02/11/2009שלום רב,
קצבת הנכות משולמת לנכה תושב ישראל השוהה בחו"ל, בשלושת החודשים הראשונים מהיציאה מהארץ בלבד. ( החישוב הינו בעבור שנה קלנדרית )
כיום מתאפשר תשלום מעבר לשלושה חודשים, רק אם הנכה או בן זוגו מועסקים על-יד מעסיק ישראלי בחו"ל, או אם דרוש לנכה טיפול רפואי מיוחד בחו"ל.
כעיקרון, לא קבועה כיום סנקציה ליוצאים לחו"ל ואולם אם להקיש מקצבאות אחרות ( שאירים לדוג' ) הרי שבעבור חריגה חד פעמית ( החודש הרביעי ), לא תשולם הקצבה בעד אותו חודש בלבד ואילו בעבור חריגה נוספת באותה שנה קלנדרית, לא תשולם הקצבה כלל בעבור כל פרק הזמן שבו שהית בחו"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות כפולחנן30/10/2009
שלום.
יש לנו ביטוח בריאות בשתי חברות שונות .
שאלתי מה החוק אומר לגבי ביטוח כפול האם במקרה הצורך אקבל פיצוי / השתתפות משתי החברות או השלמה בלבד ?כי ידוע לי שחברות הביטוח מבקשות את הקבלות המקוריות .
האם לבטל ביטוח אחד כי בגדול שניהם דומים ואם אין פיצוי מלא משתיהן אז אין טעם לשלם עבור שתיהן , האם אני טועה ?
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל ביטוח
ד''ר אודי פרישמן30/10/2009החוק לא אומר כלום
הכל צריך להיות מוגדר בתנאי הפוליסות
צריך לקרוא היטב את הפוליסה ולראות איך היא מתייחסת לכפל ביטוח
אם תגיד לי איזה פוליסות יש לך אוכל לנסות לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מידי ביטוחי בריאות פרטיים.....שרי26/10/2009
לד"ר פרישמן שלום, תודה על תשובתך. איך לשלוח אליך את החומר ? לאתר הזה או למייל / כתובת בדואר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתובת
ד''ר אודי פרישמן27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא התיישנותמיכל26/10/2009
שלום רב,
אמי הגישה תביעה לביטוח סיעודי ונדחתה על ידי חברת הביטוח.
אנו רוצים להגיש תביעה מטעמה נגד חברת הביטוח.
תוך כמה זמן ניתן להגיש את התביעה?
אני יודעת שתקופת ההתיישנות בביטוח היא 3 שנים, אך לא ברור לי
ממתי נספרים שלוש השנים.
תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיישנות בבטוח
אורלי יונאי27/10/2009מומלץ ראשית לפנות לסוכן הבטוח שערך את הפוליסה ולבדוק מדוע חברת הבטוח דוחה את התביעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיישנות
ד''ר אודי פרישמן27/10/2009תביעת ביטוח סיעודי היא תביעה מיוחדת שנקראת תביעה מתחדשת
כלומר תקופת ההתיישנות נספרת מחדש בכל חודש
אולם, בחלק מהפוליסות יש סעיף שקובע כמה זמן ניתן לתבוע לאחור וסעיף זה מעקר את ההטבה של תביעה מתחדשת.
אם תרצי, תעבירי לי במייל [email protected] את פרטי המקרה ואנסה לסייע לך
בברכה
ד"ר א פרישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מידי ביטוחי בריאות פרטיים.....שרי26/10/2009
שלום לך, אני גרושה בת 58 ועובדת במשכורת נמוכה מאוד. אין לי פנסיה או ירושה עתידית.יש ברשותי ביטוחים רפואיים,מחלות וניתוחים וכו' ב-2 חברות ביטוח + ביטוח סיעודי של מכבי ושל חב' ביטוח פרטית. זה יוצר לי בלבול ולמרות שבעבר ביררתי הפרטים מול 2 חברות הביטוח יצאתי מבולבלת יותר. מה לדעתך אני יכולה לעשות ? מול מי אני יכולה לשבת לקבל הסבר אם אין/יש אצלי כפילויות בביטוחים ? על 2 ביטוחי החברות הפרטיות אני משלמת 1100 ש"ח לחודש !!!! - מה שנראה לי מאוד מוגזם ביחס למה שהשוויתי עם חברותיי. מחכה לתשובתך בתודה שרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות
ד''ר אודי פרישמן26/10/2009אשמח לתת לך פגישת ייעוץ אבל הדבר כרוך בתשלום
אני מציע שתשלחי לי את רשימת הביטוחים שיש לך ואנסה לכוון אותך
וכך נוכל לחסוך את עלויות הייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרי שלום רב,
אורלי יונאי26/10/2009כדאי לפנות למשווק פנסיוני מקצועי (סוכן בטוח) המתמצא בבטוחי בריאות וסיעוד . תוכלי לקבל חוות דעת האם יש לך כפילויות בבטוח והאם יש אפשרות במקרה תביעה לקבל כסף משתי חברות בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)