מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון נגד שפעת החזיריםאירית25/10/2009
בני בן 6 . סובל כנראה מסטמה. אני אומרת כנראה משום שרק כשהוא מתקרר אז קשה לו לנשום. ביום יום אין שום בעיה לא בשינוי מזג אויר או במאמץ יתר וכו'. שאלתי היא האם הוא נמצא בדרגת הסיכון הכל הנוגע לשפעת החזירים והאם חובה לחסנו או מומלץ?. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת החזירים
ד''ר אודי פרישמן25/10/2009הפורום שלנו עסוק בנושאים מנהליים וביטוחיים
אני מציע לך לפנות לפורום לרפואת ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות פרטי או פלטינום??דוד20/10/2009
למומחים שלום וברכה.
אני מעוניין לקבל תשובה ברורה לשאלה שחוזרת על עצמה ביטוח בריאות פרטי או פלטינום?
הוצע לי דרך מקום העבודה של אישתי ביטוח בריאות פרטי של חברת דיקלה וישנה האפשרות לעשות פלטינום ע"י קופ"ח כללית
מה אתה מייעץ לי??
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוח בריאות פרטי או פלטינום?
אורלי יונאי21/10/2009שלום רב דוד,
בטוח בריאות פרטי עדיף על פלטינום של קופ"ח כללית.
בטוח בריאות פרטי מכסה ניתוחים פרטיים בארץ ובחו"ל אצל כל רופא, ללא השתתפות עצמית תרופות שאין בסל התרופות , השתלות איברים ללא תקרה.
הפלטינום נותן כיסוי רק לרופאים שעובדים עם קופ"ח כללית ,אין בפלטינום כיסוי לתרופות שאין בסל הבריאות ואילו השתלות ינתנו ע"פ החלטת משרד הבריאות ועמידה בקריטריונים ממשלתיים .הסכום להשתלות מאד נמוך ומוגבל.
לעומת זאת בפלטינום יש פתרונות למצבים שאין להם כיסוי בבטוח הפרטי של חברת הבטוח כגון, הנחות בטיפולי שיניים , הנחות ברכישת אביזריים רפואיים ואם יש אפשרות כדאי לרכוש את 2 הביטוחיים .
*מומלץ לקרוא את תנאי הפוליסה.
בכבוד רב,
אורלי יונאי
סוכנות לבטוח טל' 03-6323950* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוד
הכללית21/10/2009התשובה שקיבלת אינה מציינת את היתרון הבולט והעצום של ה"פלטינום" על פני הביטוח הפרטי : אם תצטרף לביטוח פרטי תצטרך לעבור חיתום רפואי ויתכן ויגבילו את הזכאות שלך ולמעשה ימנעו ממך לקבל כל כיסוי בטענה שהוא נובע מאותה בעיה רפואית עליה הוגבלת, בעוד של"פלטינום" ניתן להצטרף בכל מצב רפואי ובכל גיל ללא כל מגבלה מלבד תקופות אכשרה סבירות שיש להמתין עד הזכאות לכיסוי.
כמו כן, אין זה נכון כי ה"פלטינום" נותן כיסוי רק לרופאים שעובדים עם קופ"ח כללית. ל"פלטינום" יש הסכמי ניתוחים עם רופאים מנתחים רבים שאינם רופאים של ה"כללית" וניתן לקבל השתתפות על ניתוח פרטי עם כל רופא.
ה"פלטינום" יחד עם ה"זהב" נותנים כיסוי רחב מאוד לשירותי בריאות יומיומיים שוטפים שהסיכוי שתשתמש בהם גבוה בהרבה מהסיכוי שתשתמש בכיסויים למצבים נדירים שמכסה הביטוח הפרטי. נכון שבכיסוי בתחום הקסטרופות הרפואיות, הביטוח הפרטי רחב יותר.
אשמח לענות על שאלות נוספות.
רק בריאות
יערה, נציגת כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרירת החרגה מ"מושלם" ל"פלטינום"
Pnina27/03/2010הנני מבוטחת בביטוח מושלם של כללית מ-1997 ובטופס הצטרפות ציינתי מחלת קרוהן כמחלה קיימת. האם ההחרגה הקיימת ב"מושלם" בגלל מחלת קרוהן, תועבר גם לביטוח "פלטינום", אם אחליט להצטרף. ברצוני לציין שמשנת 1996 מחלת קרוהן נמצאת ברמיסיה ואנני מקבלת שום טיפול הקשור למחלה זו.
בברכה
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח פרטי או פלטינום
ד''ר אודי פרישמן22/10/2009התשובה היא חד משמעית
ביטוח משלים לא מחליף ביטוח פרטי ולהפיך
לכן הכסוי הנכון הוא גם וגם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטי מול משלים
ד''ר אודי פרישמן28/03/2010אין קשר בין השניים
אומנם ישנה חפיפה מסויימת בין ביטוח פרטי לביטוח משלים אבל מדובר בשני ביטוחים שונים שנותנים פתרונות בהיקף שונה וצרכים שונים
ההחלטה צריכה להיות על פי היכולת הכלכלית שלך
במקון הראשון צריך לרכוש ביטוח משלים ואם קיימת יכולת כלכלית צריך לרכוש ביטוח פרטי
צריך לזכור כי גם הביטוחים הפרטיים מתחלקים לסוגים שונים ויש להם מחירים שונין
אבל זו כבר סוגיה אחרת ועל כך אני מציע לך לשוחח עם סוכן הביטוח שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפזית19/10/2009
שלום רב,
לפני כחודשיים התגלתה אצלי מחלת הפסוריאזיס. הרופא המטפל נתן לי מרשם לטיפול עם " דייבובט " אשמח לדעת מה זכויותיי כחולת פסוריאזיס, ועם ביטוח מושלם בקופ"ח (כללית) לקבל את המשחה הזו בסבסוד הקופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות במחלת פסיריאזיס
ד''ר אודי פרישמן22/10/2009הזכויות תלויות בעצמת המחלה
תפרטי ואוכל לסייע לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופס וויתור סודיותרונן09/10/2009
שלום,
עשיתי ביטוח חיים למשכנתא וחתמתי על טופס וויתור סודיות.
האם זה אומר שחברת הביטוח תיכנס עכשיו לכל התיקים הרפואיים שלי או שרק אם יקרה משהוא הם ייכנסו לתיק הרפואי שלי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופס וס"ר
ד''ר אודי פרישמן11/10/2009סביר להניח שרק אם יקרה לך משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיכל08/10/2009
אודי שלום
נעים להכיר
אני בהריון ואמורה ללדת בכל רגע
הביטוח הרפואי שלי אישר לי טיפולי שיאצו - 16 בשנה -
כרגע עומדים לרשותי 16 טיפולים
אני מעוניינת לנצל 7-8 מתוכם ביום שבו אלד
האם יש פסול בכך ?
נאמר לי ע"י הביטוח (וגם נכתב במייל מטעמם) שאין בעיה לנצל את כל הטיפולים שלרשותי ביום אחד
אבל האם הביטוח בסופו של דבר יעשה בעיה עם זה כלומר ירים גבה ישאל שאלות וכ' ?
חשוב לי לדעת כי מדובר בכסף רב
זה מאוד דחוף
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיאצו
ד''ר אודי פרישמן11/10/2009אני לא רואה פסול בכך
אבל אני מציע שתבררי עם חברת הביטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אודי פרישמן - בקשה דחופהסיגל ביטון07/10/2009
שלום
אבקש לשוחח אישית עם ד"ר אודי פרישמן בנוגע לבעיה דחופה.
תודה רבה
סיגל ביטון
050-2778821* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה אישית
ד''ר אודי פרישמן11/10/2009תשלחי לימייל ל [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי לך מייל
סיגל ביטון12/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח פלטינוםימי06/10/2009
שלום
בקשר למרכיב ביטוח השיניים של פלטינום
האם למשפחה עם 4 ילדים בגיל 6-18 (תשלום נוסף של כ160 שח לחודש) יש אלטרנטיבה דומה מבחינת עלות-תועלת בביטוחי שיניים פרטיים? אני מתעצל לבדוק בעצמי
תודה מראש וחג שמח
ימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח שיניים
ד''ר אודי פרישמן07/10/2009בעקרון הפלטינום מציע עיסקהטובה יותר מביטוח פרטי
יחד עם זאת תמיד יש חריגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ימי07/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירז01/10/2009
שלום רב,
לאבא שלי נשברה רגל בעבודה לפני חודשיים ואין לו ביטוח. האם אפשרי לתבוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל שבורה
ד''ר אודי פרישמן04/10/2009שלום
אני צריך לקבל הרבה יותר פרטים
מקום העבודה
תאור האירוע
מידת הנזק המצטבר
ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודי פלטינום - דקלהיהודית23/09/2009
שלום רב, במסגרת היותי עובדת קופת חולים כללית, אני מבוטחת בביטוח מושלם של חברת דיקלה.
אני מעוניינת לבטח עצמי ומשפחתי (בעל+4 ילדים) בביטוח סיעודי שינתן בעת הצורך (והלוואי שלא נזדקק) מענה טוב ומקיף.
האם יש ביטוח מומלץ? האם ביטוח פלטינום של חברת דיקלה טוב דיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי
ד''ר אודי פרישמן23/09/2009שלום
יש בשוק הרבה מאוד ביטוחים סיעודיים אני לא יכול להמליץ לך על ביטוח ספציפי
למיטב ידיעתי קופ"ח כללית עומדת לשדרג בקרוב את הביטוח הסיעודי שהיא מציעה למבוטחיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי ניתן להפעיל ביטוח סיעודימיקי22/09/2009
האם כאשר יש מצב המזכה מימוש של ביטוח סיעודי ( אלצהיימר ) חייבים תוך 3 שנים לממש אותו או אפשר במידה ואין צורך כרגע להפעיל אותו גם אם חלפו יותר מ 3 שנים מהאבחנה הרפאית המזכה בתשלומי הסיעוד לדחות את הפעלתו למועד רחוק יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר
ד''ר אודי פרישמן22/09/2009אין היגיון לדחות קבלת תשלומים מחברת ביטוח אם הם מגיעים לך גם אם הדבר אפשרי מבחינת הפוליסה, טוב תפוח אחד ביד משתיים על העץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטוח סיעודיאתי19/09/2009
האם על חב הביטוח חובה לבדוק את מהימנות תצהיר הבריאות שאדם מצהיר בשאלון
שממלא הסוכן לפני שמתקבלים לביטוח מאחר וגם סוכן הביטוח לא תמיד יודע לשים הדגשים
לגבי מצב רפואי
סוכן הבטוח שלי טוען שהמכתב של הרופא על הפרופיל הרפואי שלי חשוב יותר מהצהרת הבריאות שלי
האם זה נכון?
בהרבה תודה
וחג שמח
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצהרת בריאות
ד''ר אודי פרישמן22/09/2009לא קיימת חובה של חברת הביטוח לבדוק את החומר הרפואי
קיימת חובה על המבוטח לדווח אמת
היום כבר לא שואלים בהצהרות הבריאות פרופיל רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה בעניין ביטוח סיעודינוני17/09/2009
ערב טוב.
קראתי אצלכם מאמר שהתפרסם היום על [a href='http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=9230' id='link']ביטוח סיעודי[/a] ורציתי לדעת האם יש גיל מינימאלי לביטוח סיעודי ומה המחיר הממוצע של ביטוח סיעודי לאדם בגילאי השלושים לחייו, בריא ואינו מעשן (פלוס מינוס...).
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי
ד''ר אודי פרישמן18/09/2009יש פוליסות שמכתיבות גיל מינימלי לביטוח
הפרמיות משתנות מחברה לחברה תוכל לראות אותם באתרי האינטרנט של החברות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר עבור רכישת תרופותישראל09/09/2009
שלום רב,
אני סובל ממחלת לחץ דם גבוה.נזקק למספר תרופות.
בשנה האחרונה עברו שירותי בריאות כללית להשתמש בתרופות גנריות.
נורמלול במקום נורמיטן, אמלודיפין במקום נורבסק.
מאז שינוי זה לחץ הדם יצא מאיזון.
לפיכך אני צריך לקנות באופן פרטי תרופות אלה, נורמיטן ונורבסק.
האם רשאי אני לדרוש החזר מביטוח מושלם של שירותי בריאות כללית?
תודה
ישראל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד''ר אודי פרישמן18/09/2009אתה לא רשאי לדרוש החזר כספי
ולמיטב הבנתי המקצועית חבל על הכסף שלך
אין הבדל בין תרופה גנרית לתרופה אתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת הבהרה - לד"ר פרישמן!!משה ר'07/09/2009
במענה לשאלתי, כמה שורות למטה תחת הכותרת "כמה שאלות" - ענית לי אתמול, שבמבחן ההכנסות נלקח בחשבון יכולת כלכלית של החולה ושל ילדיו.
1. מה קורה במצב בו לחולה יש ילד אחד בלבד, וילד זה הוא עצמו יש לו משפחה משלו, אשה וילדים לפרנס???? האם משרד הבריאות יכול לדרוש מאותו ילד יחיד להקצות משאבים למימון הטיפול באימו/אביו החולים, על חשבון מימון צרכי ילדיו הקטינים?????
2. מה נבחן במבחן ההכנסות? האם מדובר על משכורת וחסכונות אם יש כאלה?
3. מתי משרד הבריאות משתתף במימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן הכנסה
ד''ר אודי פרישמן07/09/2009ילד הוא תמיד ילד גם אם יש לומשפחה ומשרד הבריאות לוקח בחשבון את הנכסתו
מבחן ההכנסה לוקח בחשבון גם שכר וגם נכסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותאני02/09/2009
נניח אדם מגיע למצב סיעודי ונזקק לאשפוז במוסד סיעודי -
א. מי קובע באיזה מוסד הוא יאושפז (הרי העלות שונה ממוסד למוסד)?
ב. מי מממן את השהייה שלו במוסד הסיעודי?
ג. האם משרד הבריאות משתתף במימון השהייה במוסד הסיעוד? אם כן - מתי הוא מממן - האם מתחילת האשפוז או רק בשלב מסויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז סיעודי
ד''ר אודי פרישמן06/09/2009כל אדם יכול להחליט באזה מוסד סיעודי הוא יתאשפז
המימון הוא פרטי או דרך חברת ביטוח, אם לחולה יש ביטוח
משרד הבריאות משתתף במימון על פי מבחן הכנסה כלומר- אדם שעומד בקריטריונים כלכליים
כאילו או אחרים מקבל השתתפות במימון על ידי משרד הבריאות.
צריך לקחת בחשבון שבמבחן הכנסה נלקחים בחשבון היכולת הכלכלית של החולה הסיעוד וילדיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)