מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מימון בדיקת MRIגיא21/05/2009
שלום,
יש לי ביטוח בריאות של כלל עם נספח אמבולטורי המקנה לי זכאות למימון בדיקות CT ו-MRI.
לא ברור לי מה זה נותן לי אם ממילא בשביל שיאושר לי המימון, אני צריך את אישור הרופא המטפל
ואם יש לי את אישור הרופא המטפל, אז ממילא קופת החולים תממן את הבדיקה.
ספציפית כעת עקב חשד לפריצת דיסק בע"ש צווארי, אני זקוק לבדיקה שכזו. לפני כשנה וחצי ביצעתי CT,
כעת אני חושש מהקרינה שבבדיקת CT נוספת ומעדיף בדיקת MRI שלפי הבנתי גם יותר מדוייקת.
להבנתי, הרופא יימנע מלהמליץ על בדיקת MRI, ביודעו שקופת החולים לא תאשר, גם אם לדעתו בדיקת MRI תהיה מתאימה יותר עבודי.
אז איך יוצאים מהלופ הזה. איך אני אוכל לקבל מימון מהביטוח לבדיקת MRI?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הדמיה
ד''ר אודי פרישמן28/05/2009תבקש מהרופא לכתוב לך מכתב הפניה לביצוע הבדיקה על נייר לבן ולא על נייר לוגו של הקופה ותגיד לו שאתה תעשה אותה באופן פרטי או לחילופין לך לרופא פרטי
כמובן הכל בתנאי שיש אינדיקציה רפואית לביצוע הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמים-עוד המשךמנסה להרות13/05/2009
התייעצתי עם סוכן הביטוח, שהתייעץ עם המנהל שלו, וחזר אלינו עם התשובה שאם מדובר בעישון אקראי ולא משהו קבוע-אז אין צורך לשנות דבר בפוליסה.
מה אתה אומר?
אני מתלבטת אם להתקשר גם לסוכן הביטוח של ביטוח הבריאות שלנו, או פשוט להניח לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים
ד''ר אודי פרישמן14/05/2009שלום
לצערי גם הפעם לא אוכל להיות חד משמעי ולת לך עיצה
חד עם זאת אני יכול להגיד שלדעתי אם לא תעדכנו את המבטח וחלילה התביעה תדחה ניתן יהיה לתקוף את טענת הדחיה עם סכוי טוב להצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעניין הכתבה על פיצוי בעקבות תאונותבנימין12/05/2009
שלום לך אודי. רציתי לדעת, בעקבות הכתבה על תאונות דרכים של אופנועים וקבלת פיצויים, האם דבר פשוט (ואידיוטי, אני מודע לכך...) של "דריסה עצמית" נחשב כתאונת דרכים? הכוונה היא שכאשר אני מוריד את האופנוע מהרגלית, הגלגל האחורי עלה לי על כף הרגל ומעך אותה באופן הגון...
אשמח לתשובה וייעוץ. תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת דרכים
ד''ר אודי פרישמן12/05/2009למיטב ידיעתי כן, אבל כמובן שצריך לראות מה הנזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך - סמיםמנסה להרות06/05/2009
לא קצת בעייתי להתייעץ עם הסוכן? הוא אמור להיות "לטובתי" או "לטובת" החברה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים
ד''ר אודי פרישמן07/05/2009שאלה קשה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצהרת בריאות-שימוש בסמים-המשךמנסה להרות05/05/2009
תודה רבה על התשובה המהירה.
ובהמשך לה - אם אודיע עכשיו (יום אחרי שחתמנו) שאני רוצה לשנות את תשובתי לשאלה זו - האם זה אפשרי?
ומה המשמעותשל הודאה כזו, אם בכלל? (פרמיה גבוהה יותר?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים
ד''ר אודי פרישמן06/05/2009אין תשובה חד משמעית לשאלה שלך
בגלל האחריות הכרוכה בך לא אוכל לצערי לתת לך עצה מה לעשות
יש יתרונות בלהודיע עכשיו ויש יתרונות בלהשאיר את המצב כפי שהוא
מצד שני יש גם סיכון בכל אחד מהמצבים
אנימציע שתתיעצי עם סוכן הביטוח שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרים מביטוח הפניקסאתי05/05/2009
כל כמה זמן אוכל לקבל החזר כספי מביקור אצל מומחה? אני מבוטחת בקו הכסף וגם בסל זהב לתרופות מחוץ לסל של הפניקס. האים זריקות וטיפולים של אורטופד גם מכוסים בהנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרים מביטוח
ד''ר אודי פרישמן05/05/2009הביטוח מוגבל בתקרה
כל עוד לא עברת את התקרה תוכל לקבל החזר
לגבי זריקות, זהיותר בעייתי ותלוי במקרה
אני מציע לך לבדוק את הנושא מול מוקד הפניקס או מול הסוכן שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצהרת בריאותמנסה להרות04/05/2009
שלום,
היום עשינו ביטוח חיים ומשכנתא. במסגרת הצהרת הבריאות, נשאלנו האם השתמשנו בסמים בעבר, ובעלי ענה באינסטינקט "לא". האמת היא שכן השתמשנו בעבר (בעיקר בסמים קלים, כמו כולם...) וגם היום אנחנו מעשנים פה ושם. השאלה היא מה משמעות השקר, מבחינת הביטוח. אני חוששת שבזמן האמת, אם חס וחלילה נגיע לשלב של תביעת הביטוח, יתגלה כי כן השתמשנו בעבר, וחברת הביטוח תתחמק מתשלום, בטענה ששקרנו בהצהרה הראשונית. בעלי טוען שאני טועה. מה אומרים מביני דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצהרת בריאות שימוש בסמים
ד''ר אודי פרישמן05/05/2009את בהחלט צודקת
אם בעת תביעה יגלו שהישתמשתם בסמים החברה עלולה להתכחש לחבותה לשלם את תגמולי הביטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח נסיעה לחו"ל לאחר צנתורמזור אפרים04/05/2009
שלום רב,
אני בן 40 .
לפני חודש וחצי עברתי צנתור אבחנתי (בעקבות תלונות של כאבים בחזה), הצנתור עבר בשלום (בדו"ח הצנתור הכל תקין).
אתמול (3/5/09) הייתי אצל הרופא המצנתר בביקורת לאחר צנתור . הרופא אמר לי שהכל מבחינת הלב תקין אצלי (רשם בתיק של בית החולים שאין צורך לזמן אותי לביקורות נוספות).
אמרתי לרופא שאני אמור לטוס בעוד שבועיים וחברות הביטוח דורשות אישור שאין מניעה לטוס .
אך הוא בהיתייעצות עם ביה"ח לא מוכן לרשום זאת אלא מוכן לרשום רק שאין מחלות ובעיות לב .
אשמח לקבל ייעוץ והכוונה כיצד בכל זאת אוכל לבטח את עצמי לנסיעה ?
טלפון להתקשרות: 0578178380* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח נסיעות לחו"ל
ד''ר אודי פרישמן04/05/2009אם עברת צנתור לפ]ני חודש וחצי לא תוכל למצוא ביטוח שיכסה את מחלת הלב שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודיפנינה02/05/2009
שלום,הייתי מבקשת לעשות סדר בזכויות המגיעות לאימי כחולת אלצהיימר סיעודית קשה הרתוקה למיטה.עד לפני כ- כשנה קיבלה מקופת חולים לאומית במסגרת ביטוח סיעודי של הפניקס סך של 3600 לחודש כיום מקבלת רק מהביטוח הלאומי קיצבה אשר אינה מספיקה לאחזקת עובדת זרה אשר עלותה כ- 5,500 ש"ח לחודש (תשלום עבור ימי שבתון + דמי כיס+ חופשה ובית הבראה ) האם יש מה לעשות ולמי ניתן לפנות . יש לציין כי אינני מעוניינת להכניסה לבית אבות שם כאמור לא תזכה לטיפול אותו מקבלת בבית .
שאלה נוספת : האם במידה וקיימים מס' ביטוחים סיעודיים ניתם לממשם יחדיו או שאחד תלוי בשני (אני מבוטחת במסגרת קולקטיב וגם במסגרת קופ"ח ) האם במידה וחס וחלילה אזדקק לסיעודי אוכל להפעיל את שתיהן יחדיו ? אוכל להחליט לממש קודם את העדיפה ובסיומה להפעיל את הנוספת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי
ד''ר אודי פרישמן03/05/2009לגבי אמא שלך, אם הביטוח בפניקס הסתיים, אז אין מה לעשות אלא אם יש לה ביטוח נוסף שטרם הופעל. באופן עקרוני ניתן להפעיל כמה ביטוחי סיעודי ביחד. יש בשוק ביטוחים ישנים מסוג שיפוי אשר מקזזים האחד את השני. צריך לוודא שהביטוחים שלך הם לא כאלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה, הבטחת הכנסה והשלמת הנכסהרינת02/05/2009
שלום, אני משוחררת שנה מהצבא,מהשחרור יש לי שמונה תלושי משכורת וששה תלושי משכרות מלפני הצבא (הבנתי שתקופת האשכרה נחשבת לתלושי משכורת מעל גיל 18, בכל התקופה המדוברת הייתי מעל גיל 18). תלושי המשכורת נעים בין 200-800 ש"ח לחודש, מעבודה בניקיון צימרים. כרגע יש בקושי עבודה. לכן אני מתלבטת מה לעשות... האם כדאי לי לחתום דמי אבטלה? הבנתי שזה בהתאם לגובה המשכורת.. כך שזה לא אמור להיות סכום סביר. הציעו לי לחתום הבטחת הכנסה, אך לא ברור לי מה ההבדל בין שניהם... ובאלו תנאים אני צריכה לעמוד כדי לקבל הבטחת הכנסה.
ואולי בכלל עדיף לי לעבוד את המעט שיש ולקבל תלוש משכורת 100 ש"ח (מקסימום..) ולבקש השלמת הכנסה..שגם, לא בדיוק ברור לי מה זה אומר.
אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר להסביר לי מי נגד מי בכל הנושא הזה ומה עדיף לי לעשות.. אני אודה לו מאוד.
סוף שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה
ד''ר אודי פרישמן03/05/2009הפורום שלנו עוסק בבריאות
תפני לפורום שעוסק בנושא של דמי אבטלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטוח סיעודיפרקש פנינה01/05/2009
אנו מבוטחים בחברת פליקס בטוח סיעודי. משלמים זה מספר שנים. במגביל מבוטחים גם במושלם.
בעלי בן 85, אני בת 76.
אנו עדיין במצב סביר, אין לנו עדיין צורך להשתמש בזכויות סיעוד. מי יתן וכספנו שולם לשווא.
השאלה שלי היא: מהן הזכויות שלנו ברגע שנצטרך לקבל עזרה במסגרת ששלמנו.
דברתי בטלפון עם עובדת מחברת פליקס וזה ההסבר שקבלתי. במידה ואחד משנינו מגיע למצב סיעודי, עלינו להגיש קבלה למושלם וחברת פליקס ישלם את היתרה בין תשלום מושלם לקבלה.
זה לא מקובל עלי ואין אני מבינה מה הקשר בין חברה לחברה. כל חברה מקבלת תשלום נפרד,
ולפי הבנתי פליקס צריך לשלם את חלקו ללא כל קשר למושלם.
אשמח מאד לקבל תשובה
תודה פרקש פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי
ד''ר אודי פרישמן01/05/2009למיטב הבנתי עובדת הפניקס לא מסרה לכם מידע נכון
ההחלטה את מי לתבועומתי היא בלעדית שלכם
אני מאחל לכם חיים ארוכים ובריאים
אבל אם חלילה מישהו מכם יהפוך לחולה סיעודי אני מצעי שתעזרו במומחה למצוי זכויותיכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוחי חיים ובריאותרומי22/04/2009
שלום,
לי ולבעלי יש מס' ביטוחים באופן פרטי. כעת משנולדה בתנו הבכורה אנו מעוניינים בביטוח משפחתי. לצורך כך אנו מנסים, תחילה, להבין אילו ביטוחים יש לנו ומה אנו יכולים לבטל. האם יש ביטוחים מיותרים, האם יש כפילויות וכו'. בקיצור אנו זקוקים למישהו שמבין בתחום הזה (רצוי מישהו שהוא לא סוכן ביטוח, כי לצערי אנחנו לא מאמינים להם) כדי לעזור לנו לעשות סדר בבלאגן.
האם אתה מכיר מישהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות
ד''ר אודי פרישמן01/05/2009אשמח להמליץ לכם על כזה אולם קחו בחשבון שיעוץ מסוג זה עולה כסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סילוקהמתלבט21/04/2009
שלום ד"ר פרישמן,
קראתי באינטרנט והבנתי שבביטוח סיעודי יש מושג שנקרא ערכי סילוק
האם מושג זה קיים גם בביטוח בריאות ולא רק בסיעודי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סילוק
ד''ר אודי פרישמן22/04/2009היו בעבר פוליסות כאילו היום ערכי סילוק יש רק בסיעוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מאיתנו צריך לדווחפלוניתי21/04/2009
שלום רב
, לאחר ניסיונות שנכשלו להרות טבעי נבדקנו בעלי ואני ונמצא כי ספירת הזרע של בעלי לא תקינה ( 3 אחוזים בלבד מהתאים הם בעלי מורפולוגיה תקינה) . באין פתרון לבעיה זכרית זו בימינו היה עלי לעבור טיפולי פוריות לא פשוטים ע"מ להרות ולהגיע לילד המיוחל.
כידוע האשה היא זו שצריכה לעבור את הטיפולים גם אם הכל אצלה תקין.... חשוב לציין כי נשללה אצלי כל בעית פוריות ורופאי ציין כי בהנתן נתוני זרע תקינים הכניסה להריון היתה מהירה .
בקופת חולים מכבי גם כאשר הבעיה היא אצל הגבר האבחנה שנותנים הרופאים לאשה היא " unfertility unknown reason " שאלתי את הרופא מדוע זאת והוא ענה כי לא קיימת במערכת הגדרה לבעיה הגברית ותמיד ההתייחסות היא לאשה גם אם הכל תקין...
* לבעלי פוליסת בריאות פרטית וגם אני מעוניינת לרכוש ביטוח פרטי לעצמי .
בטפסים ראיתי כי עליי לציין האם עברתי טיפולים רפואיים כלשהם ב3 השנים האחרונות .
אך מי משנינו צריך לדווח על הטיפולים הללו ? הרי למעשה לי אין בעית פריון ! ונאלצתי לעבור טיפולים בשל בעייה רפואית של בעלי .... והסיכויים טובים שאאלץ לעבור טיפולים שוב להריון הבא...
מה עלי לעשות ?
1. מי משנינו צריך לדווח ?
2. האם יש צורך במכתב לביטוח מהרופא המטפל שלי
אודה לעזרתך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות
ד''ר אודי פרישמן22/04/2009אני חושב שצריך לדווח על הסיפור כולו
קחו בחשבון הסכוי שבעיות פוריות יכוסו במסגרת הפוליסה קלוש
גם אם לא תדווחו בעת תביעה החברה תבדוק את החומר הרפואי ותגלה את האמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצהרת בריאות וצליאקהמתלבט20/04/2009
שלום,
אני מעוניין לעשות ביטוח בריאות פרטי,
לאחי גילו צליאק לפני כשנה.
אני עדיין לא עשיתי בדיקה לצליאק.
שאלותי הן:
האם חברת הביטוח שואלת על מחלות של קרובי משפחה לפני הכניסה לביטוח (בשאלון הרפואי)?
אם יגלו לי צליאק לאחר הכניסה לביטוח האם אני אהיה מבוטח למחלות הקשורות לצליאק?
תודה מראש,
בעז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר אודי פרישמן22/04/2009אם לא בוצעה לך בדיקה ולא הומלץ לך לבצע בדיקה אין סיבה שהמחלה לא תכוסה אצלך אם אכן אתה חולה בה.
בהצהרת הבריאות צריך לדווח רק על מחלות קיימות ולענות על שאלות שנשאלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)