מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדל בין "GRADE" ו"STAGE"צפונית12/11/2008
שלום רב, אני מאוד רוצה להבין מה הוא הבדל בין " GRADE" ו "STAGE". אני כבר שנה וחצי אחרי למפקטומי ובתשובה פתולוגית היה כתוב INVASIVE DUCT CARCINOMA GRADE 2 הגידול היה כ1 ס"מ ובתיק מחלה שלי אצל אונקולוג כתוב שמחלה שלי היא STAGE 1 ברצוני לציין שבלוטות היו נקיות.אני מודה לכם מראש ומקווה שסוף-סןף אני אבין וזה יעשה לי סדר במחלה שלי עד כמה שאפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר STAGE
ד''ר תניר אלוייס13/11/2008STAGE זה שלב המחלה - שיקלול של גודל הגוש ומעורבות הבלוטות , ואכן גידול של סמ" 1 ללא מעורבות בלוטות מתאים ל STAGE 1
GRADE מתאר את מראה התאים במיקרוסקופ - אם הגידול נראה יחסית אלים ופראי זה GRADE3, אם התאים נראים יחסית שקטים ושמורים זה GRADE1, ובאמצע זה 2.
מה שיותר חשוב לקביעת הפרוגנוזה זה ה STAGE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירה נמוכה של טסיותעדי10/11/2008
שלום, כחודשיים לאחר סיום טיפול - הקרנות, כימו ולמפקטומי ללא בלוטות, שלב 1. מקבלת טמוקסי + לוקרין. בבדיקה דם ערך הססיות 107 (בדיקות קודמות היו תקינות). האם יש סיבה לדאגה? (גרורת למח עצם?) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/11/2008107 זו רמה תקינה , לא ביטוי למעורבות מח עצם. פשוט תחזרי על הבדיקה לא נראה לי שיש מקום לדאגה אמיתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Evistaחיה09/11/2008
שלום רב אי מקבלת מס" שנים אויסטה.סובלת מקוליטיס ובגלל שנים טפול בסטרואידים,נגרמו לי שברים בצלעות.מאידך, אמי ואחותי סבלו מסרטן השד.במטבולית נאמר לי לעבור לאקטונל היות ויש ירידה בצפיפות העצם, אני מסרבת להפסיק באויסטה כי אני חשה שהוא מגן עלי מסרטן השד.ידוע לי שאני בסיכון לשברים בעצם הירך. עלי להחליט מה יותר חשוב לשמור על צפיפות העצם או להגן על עצמי מסרטן השד.במטבולית נאמר לי, שאין מחקרים על אויסטה למעלה מ- 8 שנים. עזרו לי להחליט. בברכה, חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויסטה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/11/2008אין בכל מקרה הגנה 100% אויסטה הראה הפחתה בסיכון לחות אולם לא לקחו מעל 5 שנים במחקר לסרטן. איני יודעת בת כמה את אולם אם יש סיכון גבוה לשברים נראה שזה מאד מסכן אותך לנושא סרטן שד רצוי מאד להיות במעקב ואם יש סיפור משפחתי לגשת לברור גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת usגלי09/11/2008
שלום רציתי לדעת האים גוש בשד מיתגלה בודאות בבדיקת הus אוו הממוגרפיה עשו לי us ונימצאו מיספר ציסטות קטנות בקוטר עד 9 מ"מ בית שחי תקין היה כתוב בבדיקה: במידה ונמוש גוש המשך בירור לפי שיקול דעת קליני עליי לציין שאני בכול זואות מרגישה מעיין גוש קטן מעל הפיטמה ליפני כשנתיים הוצא לי גוש שפיר מהשד עים מיספר ציסטות בתוכו מה עלי לעשות אני בכול זואות מרגישה גוש ןלא רגועה ומה עושים בהקשר לציסטות כי זה כואב וכשאני לוחצת על הפיטמה יוצאת לי הפרשה פעם עכורה ופעם מעיין חלב ההפרשה דו צדדית אבקש את תשובתך אים אפשר בהקדם תודה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד
ד''ר תניר אלוייס09/11/2008שלום גלי,
אין אפשרות לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני מבלי לבדוק ומבלי לראות את הבדיקות הרלוונטיות.
פני לרופא להיבדק עם כל התשובות, רק רופא שיבדוק אותך יכול להחליט אם יש צורך בבירור נוסף.
בעיקרון ציסטות זה לא דבר מדאיג, לגבי ההפרשה - צריך לראות בדיוק איזו מין הפרשה, הפרשה חלבים משני הצדדים מחייבית בירור אנדוקריני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא משיבים לשאלתי מ: 4.11. ? גליגלי09/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חיזרי על שאלתך איני רואה אותה.
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקררוני06/11/2008
האם ישנה אפשרות להשתתף במקר לנשים שעברו סרטן שד ורוצות להרות לאחר המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את מכירה מחקר כזה את יכולה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/11/2008אני לא מכירה מחקר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להתפתח סרטן השד בזמן ההנקהלנה06/11/2008
שלום, אני ילדתי לפני חודש וחצי ואני מניקה כל הזמן. בזמן אחרון נותר גוש בשד ימין. בהתחלתי חשבתי שז התוצאה של ההנקה, אבל השד עצמו רך ורק במקום אחד יש גוש שלא נהלם כבר כמה ימים. האם אני צריכה לדאוג בקשר לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס06/11/2008לא יודעת אם צריך לדאוג, אבל בהחלט צריך לדשת לרופא להיבדק, להחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרדות לפי הספרותתמרה06/11/2008
שלום. רציתי לדעת כמה שנות השרדות מדווח בספרות בסרטן השד דו צדדי,שלב 3 (5 בלוטות לימפה), ללא גרורות. ידוע לי שפעם היו מדברים על % הקשור ל5 שנות השרדות. איך היום? תודה תמרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרדות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/11/2008דו צדדי לא נלקח בחשבון הקביעה ניתנת להעשות לפי הגידול המתקדם ביותר.לא בלוטות הופכותלשלב 3 לא מצינת רגישות לטיפול הורמונלי או להרצפטיין ולא גיל , כפי שאת מבינה כך לא ניתן ממש להגיד משהו בכל אופן ניתן לתת הערכה לגבי 10 שנות חיים מאחר וחסרים פרטים רבים אפשר רק לאמר שיש סיכוח טוב של מעל 50% להיות בריאה ויותרמכך להשרדות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור סרטן שד כשיש 2 בליטות בשדאסתר06/11/2008
אני כחודש אחרי לידה, הגודש היה בשבוע הראשון, לאחר שבוע וחצי מהלידה (כשאני כבר מרגישה מצויין, השדים חזרו לגודלם המקורי, אני מניקה) אני שמה לב (לפני כן ייתכן ולא יכלתי לשים לב היות ובהריון השדיים גדלו מאוד והיה קשה להרגיש מה קורה שם,) שיש 2 בליטות בשד בחלק העליון, חשבתי שזה יעבור, אך לבינתיים, חודש אחרי זה לא עובר, האם יש ממה לחשוש, האם יש דרך לבד שאני יכולה לבדוק, או מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגשת לרופא להיבדק
ד''ר תניר אלוייס06/11/2008ולראות אם יש צורך בבירור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטייוכי05/11/2008
הופנתי ע"י האונקולוג ליעוץ גנטי לאחר שאעבור ניתוח להסרת הגידול. בינתיים, נודע לי מגלישה באינטרנט על בדיקת מאמא-פרינט. איך זה שלא שמעתי על-כך מאף אחד? איך מבררים אם אני מתאימה לבדיקה זו? (לפי המאמרים והמחקרים שקראתי יש סיכוי יותר מסביר שאני מתאימה). איך מגיעים ליעוץ אונקו-גנטי לפני ניתוח? תודה יוכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה פרינט ואנקוגנטיקה
ד''ר תניר אלוייס06/11/2008שלום יוכי
ייעוץ אונקוגנטי מפנה לבדיקה של BRCA - לראות אם הנטייה לפתח סרטן שד היא גנטית. אין קשר לממפרינט.
ממפרינט מבוצע על רקמת גידול שנלקחת בניתוח, וצריך לתאם את לקיחת הבדיקה מראש, לפני הניתוח. שאלי את האונקולוג אם זו הבדיקה המתאימה בשבילך, ואם כן - צריך ליידע את הכירורג כדי שידע לשלוח פיסה מן הגידול הטרי לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון!רוני04/11/2008
חליתי בסרטן השד לפני שנה בערך עברתי הכלניתוח ,כימו והקרנות גידול רגיש לאסטרוגן מטופלת בטמוקסי ולוקרין.רוצה מאוד ללדת עוד ילד הרופאים לא ממש ממליצים אך אני מוכנה לקחת על עצמי את הסיכון מהדעתכם?מוכנה להשתתף בקבוצת מחקר בנושא במידה ויש .אשמח להתייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר תניר אלוייס04/11/2008שלום רוני,
הריון אחרי סרטן השד הוא בהחלט אפשרי, אבל חשוב לשתף את הרופאים המטפךים בך והמכירים את פרטי המקרה בכל ההחלטות.
בד"כ ממליצים לחכות לפחות שנתיים מתום הטיפולים לפני הריון, אבל בסה"כ לא נמצא שהריון כשלעצמו מעלה את הסיכון לחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אונקוטייפת'04/11/2008
שלום, חברה טובה עברה ניתוח לאחר גילוי סרטן השד היא צריכה לעבור את בדיקת ה אונקוטייפ על פי מה שהבנתי ממנה בכדי לדעת עם איזה טיפול להמשיך הבדיקה אינה כלולה בסל הבריאות בקופת חולים מאוחדת והיא איננה יודעת מה תוכל לעשות. כמובן שיש אפשרות לעשות את הבדיקה באופן פרטי אבל זה כרוך בהוצאה כספית שהיא איננה יכולה לעמוד בה. יצרנו קשר עם עורכת הדין בעמותת "1 מתוך 9" והיא אמרה שאין באפשרותה לעזור. אשמח אם תוכלי לעזור לי למצוא פתרון. תודה מראש, חברה מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונקוטייפ
ד''ר תניר אלוייס04/11/2008נדמה לי שלאחרונה נמסר לי שאונקוטייפ כן נכנס למאוחדת - בדקי עם החברה. יש גם ביטוחי בריאות משלימים שמכסים את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת us - למה דילגו עלי ?אילנית04/11/2008
הופנתי לביצוע us בעקבות ממוגרפיה בה נרשם מרקם פיברוגלנדורלי סמיך ללא ממצא חשוד. בשד ימין בשעה 11 בגבול הפקטורליס קשרית 7 מ"מ יתכן שייכת לשד או בלוטה מבית השחי. בבדיקת ה us: שדיים בעלי מרקם סמיך. גוש מוגדר ברביע אמצעי תחתון. שד ימין - בשעה 10 במרחק 3 ס"מ מהפטמה נצפתה ציסטה פשוטה לא חשודה בגודל 0.8 ס"מ. אין עדות לממצא ציסטי או מוצק חשוד על פני השד. שד שמאל - בשעה 6 במרחק 8 ס"מ מהפטמה נצפתה ציסטה פשוטה לא חשודה בגודל 1.4 ס"מ מתאים לממצא ממוגרפי. בשעה 2 במרחק 10 ס"מ מהפטמה נצפתה ציסטה פשוטה לא חשודה בגודל 0.6 ס"מ. עוד ציסטה פשוטה לא חשודה נצפתה בשעה 2 במרחק 20 ס"מ מהפטמה. לסיכום: המשך מעקב קליני והדמייתי, us בקורת בעוד חצי שנה. יש לחזור למעקב אצל רופא. טרם חזרתי לרופא, ורציתי לשאול, האם קיימת בעיה כלשהיא? איזה מעקב קליני אני צריכה לבצע? האם יש סיכון במצבי להתפתחות סרטן??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US
ד''ר תניר אלוייס04/11/2008שלום אילנית.
בעיקרון ציסטות הן ממצא שכיח בשד, ולגמרי לא מסוכנות.
מעקב קליני פירושו בדיקת רופא.
לפי תשובת האולטרסאונד לא נשמע שאת בסיכון מוגבר לסרטן השד, אבל פני לרופא המטפל כדי להחליט אם צריך בירור נוסף ואיזה מעקב מומלץ לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאנדגלי04/11/2008
שלום רציתי לדעת האים גוש בשד מיתגלה בודאות בבדיקת האולטרא סאונד לאחר ממוגרפיה שעשיתי עשו לי אולטרא סאונד ונימצאו מיספר ציסטות קטנות בקוטר עד 9 מ"מ בית שחי תקין היה כתוב בבדיקה : במידה ונמוש גוש המשך בירור לפי שיקול קליני עלי לציין שאני מרגישה מעיין גוש קטן מעל הפיטמה ליפני כשנתיים הוצא לי גוש שפיר מהשד עים מיספר ציסטות בתוכו מה עלי לעשות אני בכול זואות מרגישה גוש ולא רגועה ומה עושים בהקשר לציסטות כי זה כואב וגם כשאני לוחצת על הפיטמה יוצאת לי הפרשה פעם עכורה ופעם מעיין חלב אבקש את תשובתך כי אני מודאגת תודה גלי ההפרשה שכחתי להוסיף דו צדדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש?
ד''ר תניר אלוייס06/11/2008שלום גלי,
קשה להבין מהתיאור שלך מה בדיוק יש ומה הבעייה, אבל בכל מקרה של ממצא או חשד לממצא בשד יש לפנות להיבדק אצל כירורג, כדי לראות אם יש צורך בבירור נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה בתסמינים בסרטן שד גרורתיחוקר03/11/2008
שלום לכולם, אימי סובלת מסרטן שד גרורתי כולל גרורות בריאות. בשבועות האחרונים היא סובלת משיעול יבש שהולך ומחמיר. מישהו יודע או מכיר איך ניתן להקל על התסמינים? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/11/2008טיפול במחלה בדרך כלל עוזר לטפל בתסמינים אחרת זו בהחלט בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)