מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסג'אסתר20/10/2008
אני אחרי למפקטומי והקרנות מזה חודשיים האם אני יכולה לעשות מס'גים. בזמנו אמרה לי האחות בבלינסון שלא אתן שיפיעלו שום לחץ על הזרוע שמאל שהוא צד סרטן השד.לא בדיקות דם ולא בדיקות לחץ דם. האם יש מניעה שאעשה מסג'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסג
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/10/2008אין בעיה במסג .האחות הסבירה לך על הזרוע שמבית השחי באותו צד הוציאו כנראה בלוטות לימפה, שם הניקוז יותר בעיתי ולכן יש להמנע מזיהום הוא לחץ, למנוע נפיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טקסול וכפות רגליים.ס19/10/2008
אני כמעט שנה לאחר -כימי למפקטומי והקרנות.ללא גרורות.מה שמטריד אותי כרגע אלו הכאבים בכפות רגליים בעיקר בלילות.השאלה כמה זמן לאחר הטקסול כאבים אלו מפסיקים???בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכפות רגלים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי19/10/2008קשה לקבוע זמן מדויק לוקח חודשים, כפי שאני מבינה את כבר שנה לאחר, מקוה שיש שיפור. ניתן להשתמש בתרופות כליריקה עוזר כנגד הכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PET CTתמר18/10/2008
בת 38 , חודש לאחר סיום טיפול (למפקטומי, כימו והקרנות) , כשלושה שבועות יש כאבי גב קלים ביותר. האם כדאי לעבור בדיקת ct pet ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי18/10/2008קצת מוקדם,השאלה האם לכל כאב צריך מהיום והלאה לעשות פאט ? האם עשו סמני גידול? איני יודעת האם באבחנה היו בלוטות נגועות או לא והאם בוצע פאט בכלל. יש אספקטים נוספים עליהם רצוי מאד לשוחח עם הרופא המטפל מתי ואם בכלל לעשות בדיקות ומה המשמעות של הבדיקות ותוצאותיהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותקורין17/10/2008
שלום שמי קורין ואמי חולה בסרטן השד. המחלה הובחנה בשני השדיים כאשר בצד הימני הגוש היה בגודל של 1.5 ס"מ ובשד השני גוש יותר קטן אימי סיימה טיפול כימותרפי ועברה בדיקת סיטי וסיטי ב לאחר התעייצות המליצו הרופאים המטפלים לא לנתח מאחר ולדבריהם הגושים נעלמו כליל וחבל לנתח. אימי התחילה הקרנות לפני מספר ימים אך לא עברה ניתוח. ע"פ בירורים שערכתי ברוב המקרים מנתחים את חולות הסרטן ומוציאים את הגוש או התאים הסרטניים ואני חוששת שאולי גם אימי היתה אמורה לעבור ניתוח. באילו מקרים לא מנתחים חולת סרטן השד? ומסתפקים בטיפולים בלבד? אשמח אם תחזירו לי תשובה במהירות. תודה, קורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתלבטת
פרופסור ביאטריס עוזיאלי18/10/2008איני מכירה כמובן את המקרה לפרטיו לכן התשובה מאד כללית. איני יודעת למה החלו בטיפול כימותרפי מלכתחילה אם הממצאים היו קטנים, למה לא ניתחו בהתחלה? לעיתים יש בעיה שלא מאפשרת ניתוח ולכן מתחילים בכימותרפיה. אם במהלך הטיפול יש רושם כי הממצא קטן מאד בעת הטיפול ,נהוג לסמן את איזור הגידול ולאחר מכן להוציאו. יש מחקרים המנסים לברר האם ניתן לוותר על ניתוח אולם , בשלב זה עדיין המקובל הינו ניתוח האיזור, אם מתלבטים מומלץ להתיעץ לפני הטיפולים ורצוי מאד עם כל האינפורמציה, לא התיעצות שטחית בפורום,לא להתלבט לאחריהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד אצל גברים!!!!ראובן17/10/2008
אתמול ראיתי כתבה במבט ,וראיתי את עודד גרשון חולה סופני בגלל סרטן השד ,רציתי מאוד ליצור איתו קשר .! אני עצמי עברתי כריתה וטיפולים נילווים כימוטרפיה והרצפטין. ו5 שנים טומוקסיפן, האם למישהו יש אפשרות להשיג לי את הטלפון שלו? תודה מראש ראובן פונימונסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת כתבה
נעה31/05/2014שלום,
אני הבת של עודד גרשון המוזכר בפוסט
לאחרונה התחלתי לחפש את הכתבה אך לא הצלחתי למצוא אותה.
האם יש איזה שהם הצעות או רעיונות כיצד אוכל למצוא את הכתבה?
זה יעזור מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמניקה15/10/2008
שלום רב כמה זמן קיים פורום זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוני 2007
ד''ר תניר אלוייס18/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהנועם14/10/2008
האם סרטן השד יכול להופיע בגיל 14 וחצי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/10/2008ברפואה הכל יכול להיות אולם מאד מאד נדיר וחריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשדענת12/10/2008
אני בת 46 הפסקת מחזור לפני שנתיים בגיל 40 התחילה להופיע דלקת בשד בערך פעם אחת בשנה נשלחתי לממוגרפיה וגם למומחה שד שטוען כי יש לי סתימה בצינורות החלב מאז ניתן כטיפול אנטיביוטיקה והדלקת נעלמת עד הפעם הבאה שאלתי היא מה הגורם לדלקת ולמה היא לא נעלמת לתמיד ? עברתי לידה אחת בגיל 36 . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/10/2008הבעיה אינה אונקולוגית ואינה בתחום התמחותי, כירורגית השד שותפתי לפורום בחופש כשבוע , איני יודעת אם לה יש תשובה לענין, תנסי לשאול שוב בעוד כשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מאוחרותס10/10/2008
לאחר ac וטקסול והקרנות-מהם תופעות לוואי בעוד כ-5 10- שנים מטיפולים אלה???תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/10/2008לכימותרפיה אני לא מצפה שיהיו תופעות לואי בעוד 10 שנים ומהכימותרפיה התופעה העיקרית אני מקוה שיהיה צבע שונה בשד המוקרן. באחוז קטן ביותר יש סכנה של פגיעה לבבית, אני מקוה שלא תהיה פגיעה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרטן שדH_L10/10/2008
שלום,רב לפני כמעט 3 שנים התגלה לאשתי שרטן שדESTROGEN, PROGESTERON, HER-2 ---AL NEGATIVE)ׁ), אז עברנו כריתה חלקית של שד, כימותרפיה (TOCOL +IC),הקרנות(25 טיפולים) בהמשך התגלה שנושאת BRCA-2 בהמשך הטיפול – היא קיבלה TAMOXIPEN,וחזרה לעבודה. כול חצי שנה עשינו CT שד והכול היה נקי לפני חצי שנה בבדיקה תקופתית ( MRI שד) החגלה גוש סרטני חדש באותו שד, בבדיקת PET – גרורות במוח,בריאה, בצוואר. מיד אחרי גילוי -- עברה הקרנות ראש(10 טיפולים) עכשיו אחרי הקרנות עבר חודש, מרגישה די סביר ,אבל חלשה מאוד. הרופא המטפל המליץ כרגע לא לעשות כלום,שום טיפול ולהתחיל בטיפולים רק אחרי שמתחילים להיות סימפטומים פיזיים של מחלה. אני פשוט לא יודע מה לעשות לשבת ולחכות ? מה במצבנו אין שום טיפול? בבקשה תעזרו לנו האם יש משהו נוסף שאנו יכולים לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/10/2008יש אפשרות לטיפול כימותרפי שונה מזה שקיבלה אשתך בזמן האבחנה. הטיפול לא ירפא אך יש אפשרות שידחה את החמרת המחלה. אני לא מבינה מה הכימותרפיות אותן קיבלה לםי הקיצורים אבל הרופא המטפל יכוון לטיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שפירמעיין07/10/2008
שלום לפני כשנה אבחנתי בגוש בשד ימין שהתגלה כגוש שפיר בגודל 5 מ"מ שהכירוג לא ייחס לו חשיבות ואמר להתעלם ממנו. אך בבדיקה אצל כירוג שד נימצא גוש בשד השמאלי הגוש בגודל 4 ס"מ במרכז השד, גוש אלסטי עם גבולות סדירים, באולטרסאונד הוא אובחן גם כמובן, הגוש שפיר , כך קבע הכירוג מבחינה קלינית וסונוגרפיה, אך לאור גודלו יש צורך בכריתת הגוש. מאחר ואני בצבא רציתי לדעת אם מומלץ להתייעץ עם רופא פרטי או שכל רופא יאמר לי את אותה אבחנה בגלל הגודל של הגוש. ובנוסף רציתי לדעת על הניתוח עצמו? מה הסיכונים? ומה בדיוק עושים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפיר
ד''ר תניר אלוייס07/10/2008אבחנה של גוש שפיר נקבעת על סמך ביופסיה (הוצאת פיסת רקמה לבדיקת מעבדה).
אי אפשר להתייחס לסוג ניתוח וכו' רק על סמך תיאור מילולי. לחוות דעת מסודרת פני לבדיקה אצל רופא מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מעיין07/10/2008ביקשתי מהכירוג שד שיפנה אותי לבדיקה שתקבע אם הגוש מסוכן אבל הוא אמר שאין צורך ומספיק לו האולטרסאונד לקבוע את זה. הוא הסביר לי שהגוש לא מסוכן כרגע אבל בגלל שהוא בגודל 4 ס"מ הוא יכול בעתיד להפוך למסוכן ועדיף לא לקחת סיכון והוא ממליץ על כריתת הגוש בניתוח. במסגרת הצבא הכל איטי ואני לא רוצה לסחוב את זה הרבה זמן. השאלה שלי אם רצוי להתייעץ בעוד רופא או שהחוות דעת ומקובלת? ואם כן באיזה רופא? (כירוג שד אחר? )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת
ד''ר תניר אלוייס10/10/2008לחוות דעת שניה פני לכירורג שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מוקדםעפרית07/10/2008
אני שוהה כרגע בארה"ב ואמורה לחזור לארץ. פה, אחת מהבדיקות השגרתיות למי שנמצאת בקבוצת סיכון, היא בדיקת מ.ר.י, כולל ביופסיה בעזרת מ.ר.י.. השאלה שלי היא האם בארץ אהיה זכאית לבדיקות הללו? תודה, עפרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר תניר אלוייס07/10/2008בארץ בדיקת MRI אחת לשנה נמצאת בסל הבריאות לנשאיות בלבד, לנשים בסיכון גבוה מסיבות אחרות אפשר לפעמים לקבל אישור אבל זה תלוי בקופת החולים.
במידה שיש ממצא ב MRI שלא נראה בבדיקות הדמיה אחרות אפשר לבצע ביופסיה בהכוונת MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI שדכרמית07/10/2008
קיבלתי את תוצאות בדיקת MRI שד ומבקשת להבין. אני בת 34. יש היסטוריה במשפחה של סרטן השד . מצד אבא ומצד אמא (שנפטרה בגיל 58 מהמחלה) תוצאות הבדיקה : שד ימין בעומק השד נראה אזור 10 על 12 מ"מ עם צביעה יתר לאחר הזרקת חומר ניגודי וגרף צביעה גבוה עם שטיפה יחסית מהירה, לא ניתן לשלול שינויים מיטוטיים. לאחר בדיקה באתר הבנתי שצביעה יתר ומהירה יכולה להצביע על גידול סרטני. האם כך ?? ומהם שינויים מיטוטיים ?? אני מרגישה שמשהו מפריעה לי בשד וכן הקרנה לכיוון בית השחי.האם גידול סרטני יכול לגרום לאי נוחות בשד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/10/2008האם מי שנתן את התשובה לא הסביר ולא שלח להמשך ברור? הממצא בשד חשוד לגידול זקוקה לביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףדור06/10/2008
שלום . אמא שלי בת 45 כבר חודש היה לאמא שלי כמו מוגלה בחזה וניהיה גוש . כעבור מיספר ימים זה ימישיך ליגדול . היום היא הלכה לרופא והרופא נתן לה הפנייה לכירוג ולעשות ממוגרפיה . . וחשוב לציין לא יודעת אים יש בזה קשר אמא שלי כבר הרבה מאוד זמן מדמממת זה הולך ובא . ועניין של המוגלות שהיא מתארת זה חדש . האים זה אומר קשר בין סרטן השד או סתם בלוטות . תודה בת דואגת שאיבדה אבא מי סרטן ראות ולא יכולה לעבור שוב את זה אים אמא ( חס ושלום )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס06/10/2008שלום דור,
אין אפשרות לןדעת לפי התיאור שלך אם מדובר בגידול אן סתם זיהום,
ממוגרפיה ובדיקת כירורג הם בהחלט הצעדים המתאימים בשלב זה, והמשך בירור על פי הממצאים בבדיקות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה חילופית לטמוקסיפן התואמת את מצביאילת04/10/2008
נטלתי את הטמוקסיפן במשך כ-3 חודשים ובעקבותיו סבלתי משינויים קשים במצב הרוח ( דכאונות, עצבנות ומתח רב), השמנה וגלי חום.
אני מקבלת מחזור סדיר ולא מעוניינת לוותר עליו.
האם ישנה תרופה חילופית לטמוקסיפן התואמת את מצבי כפי שתארתי, ואם כן מהי ובאיזה תנאים אוכל לקבלה?
האם משהי חוותה כמוני את הסבל הנפשי שנגרם בעקבות נטילת הטמוקסיפן, והאם יש לה עצה עבורי?
תודה, אילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/10/2008לאשה פרמנופאוזלית אין טיפול הורמונלי אחר מלבד הטמוקסיפן ביחוד אם אינה מעונינת לותר על המחזור. כל טיפול הכרוך בהפסקת הוסת יכול לגרם לתופעות אותן את מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה לאיילת
ס07/10/2008פעילות גופנית יום יומים.להזהר מכל מה שנכנס לפה-להפסיק עוגות,חטיפים קולה קינלי וכו'=רעלים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)