פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוזל מהפיטמה
    רוני
    05/09/2008

רציתי לדעת , לעיתים כאשר אני לוחצת על הפיטמה, ישנו חומר לבן לעיתים קשיח ולעיתים נוזל(לדומה כמו שיש שומן בעור ולוחצים ויוצא השומן - זה פחות או יותר מה שיוצא), רציתי לדעת אם זה נורמאלי או שכדאי לי ללכת להיבדק?? (רצוי לציין שיוצא מעט מאוד) אני בת 30 וטרם ילדתי. האם זה יכול להזיק לילד בהנקה? אשמח לתגובה בהקדם. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוזל מהפיטמה

הוספת תגובה

• הפרשה מפטמה

ד''ר תניר אלוייס
    09/09/2008

על פניו מה שאת מתארת לא נשמע מדאיג, אבל כמובן שאי אפשר לתת ייעוץ פרטני דרך הפורום, ואני ממליצה לך לגשת להיבדק אצל רופא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ובריאות
    רוני
    03/09/2008

רציתי לשאול האם ידוע על נשים שהיו רגישות לאסטרוגן בגידול ולאחר כל הטיפולים נכנסו להריון ונשארו בחיים? האם זה חד משמעי שאסור להכנס להריון למי שהגידול שלה רגיש לאסטרוגן?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ובריאות

הוספת תגובה

• הריון

ד''ר תניר אלוייס
    09/09/2008

שלום רוני,
    ממש לא נכון - מחקרים רבים בדקו ומצאו שנשים שחלו בסרטן השד ונכנסו אח"כ להריון לא היו בסיכון גבוה יותר לחזרת המחלה משנים שלא הרו.
    המגבלה העיקרית היא שלנשים עם גידולים שרגישים לאסטרוגן מומלץ טיפול אנטי הורמונלי למשך כ 5 שנים, ובשנים האלה אי אפשר להיכנס להריון - ואצל חלק מן הנשים כאשר מסיימים את כל הטיפולים זה קצת מאוחר מבחינת הגיל.
    אבל זה בוודאי לא חד משמעי שאסור למישהי להיכנס להריון רק בגלל שהיה לה גידול שהיה רגיש להורמונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים הורמונליים ועוד
    יובל
    02/09/2008

שלום רב, אמא שלי בת 55 חולת סרטן שד LC מ-97. גרורה ממקור שד בשחלה בשנת 2000 שהוצעה בניתוח. כעת יש לה גרורות בבטן. אסטרוגן חיובי(3+) ב-100% מהתאים, פרוגסטרון(2+) ב-5% מהתאים, CK7 חיובי, CK20 שלילי, Her2neu שלילי. טופלה בטפוקסיפן שנתיים המרקרים עלו בגלל הגידול בשחלה, 6 שנים עם ארימידקס (מרקרים תקינים, עד שעלו אחרי 6 שנים), 4 חודשים עם ארומיזין (המרקרים ירדו, אך עלו שוב). הטיפולים האחרונים שניתנו היו פסלודקס, פמרה ומגייס, אך גם הם לא עצרו את עליית המרקרים. מצבה הכללי טוב. 1.האם יש עוד טיפולים הורמונליים (או שילובם) שלא נוצלו (קראתי על pareston ו- evista)? האם יכול להיות שתרופה שנכשלה לפני שנתיים או שמונה שנים יכולה לעבוד עכשיו בגל שינוי אופי המחלה והתאים? 2.אני מבין שהערך של אווסטין הוא כאשר הוא ניתן יחד עם טקסול. האם יש מידע לגבי יעילותו של אווסטין ללא כימותרפיה (כמו שהוא ניתן בסרטן המעי הגס)? 3.ישנם הרבה מחקרים (לא קליניים, על חיות) המתפרסמים בספרות רפואית ומדעית המצביעים על יעילות אפשרית של תרופות מסוימות לסרטן השד, ובהן שילוב של דוקסקוביצין עם חומצת זולדרוניק (הניתנת לחולי אוסטופורוזיס); תרופה נגד אלצהיימר הפועלת נגד ה- notch gene המחוללים, כך על פי המחקר, את סרטן השד ועוד. מהי האמינות של המחקרים האלה, והאם ניתן להצביע על מחקר / מחקרים הנמצאים על סף הפיכתם לטיפול? (כמו הנשים שהצטרפו בזמנו לתהליך הניסויים של הרצפטין וקיבלו תרופה שעוד לא הייתה משווקת)? תודה, יובל

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולים הורמונליים ועוד

הוספת תגובה

• תרופות נסיוניות ואחרות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/09/2008

יש בשאלה עירוב הרבה תחוי. אין המקום מהוה פורום להמלצות טיפוליות בחולים. אך ורק קוים כלליים. אין טיפולים הורמונליים אחרים שיש להם סיכוי לתגובה , אך כמובן יש טיפולים כימותרפיים. איני יודעת מה קיבלה אך הרופא המטפל בודאי יודע וינסה טיפול בהתאם.גם במעי גס היעילות של אוסטין הינה עם כימותרפיה. הרצפטין ניתנה לאחר שהיה ניסוי בבני אדם פאזה אחת ושתים רק לפני רישום אתה מדבר על תרופות בניסוי בחיות המרחק רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקסיל במקום אדראמיצין
    רונית
    02/09/2008

התחלתי טיפול ב-AC+אווסטין(מחקר).לטיפול ראשון הגבתי מאוד קשה וזה ניטרל אותי למשך כשבוע. קראתי על התרופה דוקסיל שמכילה אותו הרכב חומר כמו האדראמיצין אבל עם פחות תופעות לוואי ופחות נזק ללב. רציתי לדעת למה לא מטפלים בדוקסיל.(אני יודעת שהוא ניתן רק לסרטן שד גרורתי ולא למוקדם- אבל למה?)

לקביעת תור
    סגירה
    דוקסיל במקום אדראמיצין

הוספת תגובה

• כי בטח זה עולה יותר כסף

למששתפי הפורו
    04/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקסיל

ד''ר תניר אלוייס
    09/09/2008

צריך לבדוק עם הרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב מדאיג
    חסוי
    01/09/2008

שלום רב, לאחר 3 חודשים של נבלבין + הרצפטין, יש כנראה החמרה במצב. המרקרים עלו וכעת ממתינה לCT בשבוע הבא. הטיפול הנוכחי נפסק ואני עוברת בקרוב לשילוב של טייקרב וקסלודה (בכדורים) במסגרת מחקר. אשמח לקבל מידע על השילוב הנ"ל - הוא מעט מדאיג אותי. בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב מדאיג

הוספת תגובה

• טייקרב

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/09/2008

את כמובן תקבלי חומר על תופעות הלואי. הטיפול מראה אפקטיביות טובה בחולות. יש כמובן תופעות לואי של פגיעה בעור הידים והרגלים, ירידה בסםירות תיתכן וכן שלשול , כל התופעות ניתנות לטיפול ושינויי מינון עוזרים. הסבר יותר מפורט תקבלי מהרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי טייקרב

אפרת
    25/12/2008

שלום רב אני מבינה שקיבלת את הטיפול בטייקרב+קסילודה. אני כעת לא יכולה לקבל את הטיפול כיוון שהניסוי נסגר ואני לא יודעת אם כדאי לקנות את התרופה באופן פרטי. אפשר בבקשה לקבל את הפרטים של הרופאים שעקבו אחר טיפולך במסגרת הניסוי כדי שאוכל להתייעץ איתם. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע התעלמת מהודעתי?
    jg
    29/08/2008

לפני כמה ימים שלחתי הודעה תחת הכותרת "שאלות רבות לפני קבלת פתולוגיה". הודעות לפני ואחריי נענו על ידך ושלי נותרה חסרת מענה... מדוע?

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע התעלמת מהודעתי?

הוספת תגובה

• לגמרי בטעות, אתך הסליחה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן ומחזור
    מירי
    28/08/2008

יש מצב שטמוקסיפן גורם לשיבושים במחזור הוסת? יש לי עכשיו איחור כ- 10 ימים.... אחרי טיפול כמותרפי מחזור חזר והיה סדיר...בין 25 - 33 יום במשך כ- 8 חודשים... היום אני מתקרבת ל- 40 יום ממחזור האחרון... זה מסוכן? מה זה יכול להיות??? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן ומחזור

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

ד''ר תניר אלוייס
    28/08/2008

טמוקסיפן לא גודם בדרך כלל לשיבושים במחזור, כדאי לפנות לרופא נשים להתייעץ.
    דרך אגב - אפשר להיכנס להריון עם טמוקסיפן אם לא משתמשים באמצעי מניעה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופא - מעקב אונקולוגי
    מירי
    28/08/2008

שלום! מה הוא בעצם מעקב אונקולוגי לאישה בריאה ( ללא גרורות ) הכל נקי ומרגישה מצויין - יותר משנה אחרי הטיפולים... שנה אחרי ניתוח למפקטומי, יותר מחצי שנה אחרי הקרנות. מקבלת טמוקסיפן ולא מרגשיה תופעות לוואי בכלל....( זה רע? האם זה סימן שהתרופה לא משפיעה???) מה אונקולוג בודק? שולחים ל- CT? מחפשים האם יש גרורות ( אולי צצו פתאום?)) עושה בדיקת שד או עוד דברים? תודה!

הוספת תגובה

• מעקב

ד''ר תניר אלוייס
    28/08/2008

בעיקרון המעקב כולל בדיקה ידנית כל 3-4 חדשים בשנתיים הראשונות ואח"כ כל 6 חדשים,
    והדמיה של השד (ממוגרפיה ו/או אולטרסאונד ו /או MRI) כל שנה.
    יש ששולחים גם סמנים בדם כל 3-4- או 6 חדשים, אבל אין המלצה כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה וסרטן
    0
    28/08/2008

האם יש קשר של סרטן השד ושתיה של סויה??האם ישנה המלצה להגבלת שתית סויה לחולי סרטן השד??תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סויה וסרטן

הוספת תגובה

• סויה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    28/08/2008

בסויה יש פיטואסטרוגנים , הקשר לסרטן הינו עם שימוש עודף של אסטרוגנים אנחנו לא ממליצים על שתיה מרובה של חלב סויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה וסרטן שד

אני
    13/03/2010

קראתי מחקרים רבים המראים שפיטואסטרוגנים המצויים בסויה מפחיתים את הסיכון לסרטן שד (כי פועל כאסטרוגן חלש וכך מפחית פעילות של האסטרוגן הטבעי) בנוסף לכל הרכיבים היעילים הנוספים שבסויה, האם יש סוגי סרטן שד מסוימים בהם לא מומלץ? האם לכלל האוכלוסיה מומלץ? האם לפני/אחרי גיל המעבר ההמלצות שונות? יש הנחיה חד משמעית בנושא? כי אני מתבלבלת מרב מידע ...תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    14/03/2010

אכן מבלבל , אין המלצות חד משמעיות פרט להמלצה כללית לא להגזים במאכלי סויה. יתכן ואת זקוקה לדיאטנית קלינית שתיתן יותר הסבר. לי כאונקולוגית אין יותר מידע בנושא.אין סרטן שד מסוים שיש המלצות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת גוש או הסרת רביע - דחוף
    טל
    25/08/2008

שלום, אובחן אצל אימי (בת 53) סרטן שד מסוג פולשני, ואותר גוש בגודל 1.1 מ"מ. נאמר לנו כי ההליך הוא קודם כירורגי (הסרת הגוש ובלוטות הזקיף/בלוטות נוספות) ולאחר מכן אונקולוגי. אימי קיבלה שתי חוות דעת שונות משני פרופ' בכירים. השוני הוא בשני נושאים. פרופ' א -(1) שד - מעוניין לבצע כריתה של הגוש ושוליו הקרובים בלבד. (2) בלוטות - מוציא במהלך הניתוח את בלוטות הזקיף ובמידה ומתגלה כי הן נגועות מוציא עוד בלוטות אך לא את כולן. כמו כן, במצב זה תשקל כימותרפיה. פרופ' ב - (1) שד - מעוניין לבצע כריתת רביע. דעתו היא כי הסיכוי להישנות או לגושים קטנטנים אותם אנחנו לא רואים שכיח, ולכן ממליץ לבצע כריתה של רבע שד. (2) בלוטות - במידה ובמהלך הניתוח מתגלה כי בלוטות הזקיף נגועות, מבצע הסרה של כל הבלוטות (ההשלכות כמובן, דרמטיות). שאלותי הדחופות לפני בחירת המנתח: 1. מה גודל הכריתה המומלץ. כיצד יש לבחור בין הגישות? 2. מה הגישה הרווחת באשר לבלוטות הזקיף? אודה מאוד לקבלת התיחסותכם.

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר תניר אלוייס
    25/08/2008

אין באמת הבדלים משמעותיים בין שתי ה"גישות הכירורגיות" שאת מתארת - בכל מקרה לא מוציאים את כל הבלוטות מבית השחי במקרה של בלוטה נגועה - מוציאים בערך את שומן בית השחי בגבולות אנאטומיים מוגדרים, בד"כ זה בין 10-20 בלוטות, ויש מעל 40.
    זאת אחת הבעיות עם ריבוי חוות דעת - מה לעשות כאשר יש סתירה ביניהן?, לכן אמנע מלתת כאן חוות דעת נוספת - מה גם שזה פורום שאינו מתאים לייעוץ פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות בפטמה
    שירה
    25/08/2008

שלום רב, מאתמול אני מרגישה דקירות בפטמה הימנית , כאשר אני אומרת דקירות אני מתכוונת לדקירה אחת ספיציפית שנמשכה מס' שניות ונעלמה כלעומת שבאה . כרגע כבר יומיים יש לי רגישות חזקה בפטמה הנ"ל כומר , אם אני נוגעת או לוחצת אני מרגישה כאב ורגישות וגם אם אני ישנה על הבטן אני חשה כאב.אני נוטלת גלולות באופן רמוף בגלל בעיית אנדומטריוזיס.גילי הוא 29 . יש לציין שמיששתי קצת את השד וניסיתי אף ללחוץ על הפטמה ע"מ לראות אם יוצא נוזל כלשהו אך אין שום שינוי , אין נוזל והשד מרגיש לי בסדר , כלומר , ללא גושים מיוחדים. האם הכאב הזה מסוכן או שיכול לנבוע מנטילת הגלולות ? האם כאב מעין זה מצריך בדיקה ? יכול להיות שזה סרטן השד? האם ייתכן שרגישות זו נובעת מתנוחת שינה לא נכונה שפגעה בשד? או מקיום יחסי מין? לתשובתכם אודה , גלי

לקביעת תור
    סגירה
    דקירות בפטמה

הוספת תגובה

• דקירות

ד''ר תניר אלוייס
    25/08/2008

אין אפשרות לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני = פני לרופא להחבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית ותוצאותיה
    מירב
    25/08/2008

שלום רב, אמי כמעט בת 60 שתהיה בריאה. הייתה לה אחות שנפטרה מסרטן השד (כמעט בטוח השד) היו לה כבר גרורות בכל הגוף ולכן בזמנו כבר לא היה ניתן להבחין מהיכן בגוף זה הגיע. זה היה מזמן. מה שכן הבת שלה (בת דודתי) בת 33 התגלתה לפני כמה חודשים כחולה בסרטן השד. תודה לאל הוא לא התפשט לגרורות אך כן היו לה שני גושים בשד ואחד בלימפה. כיום היא עברה כמעט 3/4 מכמות הטיפולים הכימותרפים. לפני כחודש נעשתה לה בדיקה גנטית ואתמול קיבלה תשובה שאכן יש לה את הגן הסרטני. שאלותיי הן: מה ההמלצות? להוריד שני צדדים או רק שחלות? אמנם ביום רביעי תהיה לה פגישה עם הרופאה הגנטית אך אנו במתח ופחד ולכן פניתי אליכם כבר עכשיו. מה הסיכוי שלאמא שלי ולאחות השניה (שחיה) יש את זה בגנים או אין? עכשיו אני מאוד חוששת לאמי וגם מודאגת שמא אולי גם אני ואחותי צריכות לעבור את הבדיקה? איך אני מצליחה להשיג גישה כלשהי לבדיקה? הבנתי שלא נותנים אותה בקלות. אך לצערנו... אני חוששת שהמצב מאלץ. שאלה נוספת, האם יש מצבים שהבדיקה אומרת שיש את הגן ואותה אשה לא תחלה במחלה? רב תודות וסליחה על כל השאלות. אנו מודאגים.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה גנטית ותוצאותיה

הוספת תגובה

• גנטיקה

ד''ר תניר אלוייס
    25/08/2008

אני מציעה שתפני ביחד עם אמא לייעוץ גנטי מסודר לקבל את כל התשובות לשאלותייך.
    כל קופות החולים נותנות את השירותים האלה - לפעמים באמצעות בתי חולים ולפעמים דרך הקופה, ואין שום קושי לקבל הפנייה או התחייבות - פני לרופא המשפחה לקבל הפנייה מתאימה באזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן לוקח לציפרלקס להשפיע?
    אחת
    24/08/2008

אני כבר שבועיים עם ציפרלקס ואין שום שינוי בגלי חום. האם להעזר בסבלנות ולהמשיך לקחת? כמה זמן עד שמרגישים בתוצאות?

הוספת תגובה

• ציפרלקס היא תרופה מהדור החדש

לירז
    26/08/2008

לכן יש שמרגישים שינוי כבר אחרי 3 ימים. אבל חכי שבועיים שלושה.. עד אז תרגישי משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    27/08/2008

התרופה לא תמיד עוזרת כנגד גלי חום ממליצה להמתין כ3 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת
    לימור
    24/08/2008

אני בת 34 ומזה תקופה של שנה וחצי לסירוגין כואב לי השד השמאלי, שבוע לפני הוסת כואב לי נורא בשד השמאלי, הוא קשה וכואב.אציין שאני ממשת בחוזה ולא מוצאת שום גוש, אבל כואב לי נורא. בתקופה האחרונה גם אחרי מחזור כואב לי. אני חוששת מה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר תניר אלוייס
    25/08/2008

שלום לימור,
    כאבים הם בעיקרון לא סימן מדאיג, אבל מומלץ לגשת להיבדק אצל רופא שיתרשם אם יש צורך בבדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות רבות - לקראת קבלת פתולוגיה
    j.g
    23/08/2008

שלום ד"ר , בעוד שלושה ימים אני מצטרפת לאמא שלי לאונקולוגית לקבל לראשונה תשובות ופתולוגיה מלאה לאחר ניתוח הוצאת גידול ובלוטת לימפ]ה אחת נגועה. אני מניחה שיומלץ טיפול כימותרפי.. :-( ואנחנו בחששות גדולים מנשוא.. 1. איך יודעים מה הטיפול הכימו הכי מומלץ/נכון - הרי יש כמה אפשרויות לאותה פתולוגיה - אז איך מחליט האונקולוג? 2 האם יש תרופות מתקדמות עם פחות הרס למערכת החיסונית ו/או פחות תופעות לוואי קשות שאינן בסל הבריאות? מהן ואיך אפשר לברר עליהן ועל עלותן? 3. האם כל התרופות מסוכנות ללב? והאם כולן באופן גורף מקבלות טיפול לענין זה לפני קבלת הכימו? 5. ממה מרכיבים את הפתולוגיה? מה בודקים בגידול הסרטני שהוצא ובבלוטות הלימפה שהוצאו (תריסר אם אנני טועה)? 6. מהן בעצם התשובות שמרכיבות את הפתלוגיה - האם יש "סוגים" שונים של סרטן שד? דרגות? מה עוד? 7. מה חשוב לשאול או איזה מידע חשוב לקבל כשמגיעים לשיחה (קשה) כזו? אני יודעת ששאלתי המון ואני מאוד מקווה שלא תמליצי לי לחכות עם כל השאלות לפגישה עם האונקלוג. חשוב לי לדעת גם לפני, זה מאוד עוזר לי ואני בטוחה שתוכלי לענות לי לפחות על חלק משאלותיי הרבות... מאוד מאוד אודה לך על כך

הוספת תגובה

• שאלות ותשובות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/08/2008

למרות הרצון הטוב, לא ניחתן לענות על כל השאלות לפרטי פרטים . למרות הכל תקבלי תשובה כללית אבל מקוה שתנחה אותך . הכימותרפיה נקבעת על פי הפתולוגיה ומה שמקובל בספרות וכן מצבו הכללי של החולה. האונקולוג יסביר מה האפשרויות מה בעד ומה נגד ובהתאם תחליטו יחד. לא כל התרופות מסוכנות ללב אולם גם אדריאמיצין, התרופה אשר יכולה לפגוע בלב , בכמויות הניתנות היום סכנתה מאד קטנה. לא בטוחה שהבנתי מה רצונך לדעת לגבי הפתולוגיה אולם אנחנו מקבלים תשובה הכוללת את מידת האגרסיביות של הגידול וכן צביעות מסוימות המראות גם על אפשרויות טיפול הורמונלימ וביולוגי אם מתאימים. אני בטוחה ששאר האינפורמציה תתקבל מהרופא וכמובן את אמורה לשאול אותו את אותן שאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה

jg
    29/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה