פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    רנה
    16/04/2009

ביום שני עברתי בדיקת ממוגרפיה + אולטרסאונד לבדיקת סרטן השד.

קיבלתי טלפון היום מהמכון לבוא לבדיקה נוספת שוב של ממוגרפיה ואולטרסאונד
    שתתבצע על ידי רופא.
    אני מאוד מודאגת האם קורה לפעמים שבדיקות לא מתבצעות נכון ?

תודה רנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• בדיקה חוזרת

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    16/04/2009

בדיקות מתבצעות נכון , לעיתים יש ממצאים לא ברורים הדורשים הסתכלות נוספת .לעיתים צריך לבצע את הממוגרםיה במנחים מיוחדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה חוזרת

רנה
    16/04/2009

ואם היה משהו דחוף היו קובעים לי תור דחוף?

אני מאוד מודאגת אמא שלי נפטרה לפני שנה מסרטן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זימון חוזר

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    17/04/2009

אני משערת שכן. אם זימנו אותך שוב תבררי עד כמה הענין דחוף עם המכון שזימן אותך. הם אלה שאותם את צריכה לשאול את השאלות ולקבל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים הפרשה ירוקה מהפטמה
    אנה
    16/04/2009

אני בת 40 אני מרגישה גוש מאורך בבית השחי לכיוון שד שמאל בזמן האחרון יש לי כאבים באזור שמאל (יד עליונה חזה גב) בנוסף יש לי כאבים בגב תחתון בצד שמאל במיוחד שאני שוכבת הגב לא תפוס פשוט הכאב שם
    בלחיצה על הפטמה בצד שמאל יש הפרשה ירוקה כהה בנקודה מסוימת והפרשה לבנה בנקודה אחרת בשד ימין כמעט ואין הפרשה ואם יצא משהו זה חלבי כזה.
    מזה זמן לשתן שלי יש ריח שונה לא שורף לי רק ריח חריף שונה
    אנא מה זה אומר אני אדם בריא בדרך כלל עושה ספורט לא שמנה אבל מעשנת 20 סיגריות ליום
    לא נוטלת תרופות כלשהם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים הפרשה ירוקה מהפטמה

הוספת תגובה

• ממצא בשד והפרשה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    16/04/2009

שלום אנה
    אם יש לך את כל הממצאים אותם את מתארת את זקוקה בדחיפות לבדיקת רופא , איני יודעת מה בענין השתן אולם גוש בשד והפרשה מהפיטמה מצריכים בדיקה מידית של רופא. אני משערת שהממצאים לא חדשים , את זקוקה לבדיקה ולא להמתין עוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול כימותרפי אחרי ניתוח למפקטומי
    לילך
    14/04/2009

אני בת 38 .עברתי למפקטומי לפני כשישה שבועות. הוצא גוש בגודל 2 וחצי ס"מ והאבחנה היא שזה מסוג קרצינומה דרגה 3. הוצאו גם שתי בלוטות זקיף שנמצאו חשודות.בבדיקה נמצאו שתי נגיעות מקרוסקופיות 1.5 מ"מ כל אחת. הוחלט להוציא גם את הבלוטות ולפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח נוסף שבו הוצאו 13 בלוטות שכולן בבדיקה נמצאו נקיות.
    בתשובה הפתולוגית של הגוש -סוג טריפל נגטיב.

1. נשלחה לי בדיקת ממאפרינט. האם יש חשיבות לממצאים שלה או שבכל מקרה נדרשת כימותרפיה במקרה הזה.

2. הטיפול שהוצע לי הוא AC - ארבעה טיפולים כל שלושה שבועות+12 טיפולי טקסול אחת לשבוע.
    האם יש אופציות נוספות, גם אם הן מחוץ לסל, כאלה שיקטינו את תופעות הלוואי?

3. אני כבר 6 שבועות אחרי הניתוח וטרם התחלתי טיפול עקב בעיית תורים. אני יודעת שמומל ץ להתחיל 4-6 שבועות אחרי הניתוח. האם יש לזה משמעות אם הטיפול יתחיל רק 8 שבועות אחרי?

לתשובותייך אודה מאוד.

הוספת תגובה

• טיפול כימי

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    15/04/2009

לגבי הטיפול , אין משמעות במקרה שלך לשום בדיקה , ללא ספק את זקוקה לטיפול כימי אין לך רצפטורים להורמונים ולא להרצפטין , יש כיום מחקר בארץ, ובעולם , איני יודעת היכן את מטופלת אך אפשר להתענין באיזה מרכז קרוב אליך קיים המחקר, זנשים שבהם הגידול הינו טריפל נגטיב יש אפשרות להשתתף במחקר הבודק בנוסף לכימותרפיה מתן של אוסטין . למחקר 2 זרועות ויש כמובן רנדומיזציה ז.א. יש הגרלה המתבצעת באופן מרכזי כך שחצי יקבלו אוסטין בנוסף לכימותרפיה וחצי מהנשים לא תקבלנה. במקרה שלך זה מאד מתאים . לגבי הזמן 8 שבועות זה בסדר , המחקרים בדקו עד 12 שבועות כמובן שלא רצוי להגיע לקצה. אם את רוצה להשתתף במחקר צריך להזדרז כי התהליך לוקח כשבועיים מרגע החתימה. תבררי עם הרופא המטפל.
    לגבי הקטנת תופעות לואי בודאי אמרו לך על אמנד , כנגד בחילה והקאה , מצוי בסל , וכן נאולסטים או נויפוגן ל4 הטיפולים הראשונים למניעת ירידה בספירות הדם.
    בהצלחה ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוחי כריתה
    מדי
    14/04/2009

שלום ברצוני לדעת איזה רופא עושה כריתת שד האם כירוג כללי מומחה בעל שם או כירוג בעיקר לסרטן שד או בכלל אונקולוג צריך לעשות את הניתוח? שאלה נוספת האם כשעושים כריתה מלאה דו צדדית משאירים מעט עור בחלק העליון של השד כדי שהמקום לא יראה ריק מבחינה ויזואלית. תודה על תשובתך בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוחי כריתה

הוספת תגובה

• כריתה

ד''ר תניר אלוייס
    14/04/2009

שלום תמר,
    בעיקרון ניתוחים נעשים עלידי רופאים כירורגים (ולא אונקולוגים). זהו נתוח שמבוצע על ידי כירורגים כלליים, ויש בארץ גם לא מעט כירורגים כלליים שמתמחים בעיקר בנושא של ניתוחי שד.
    אכן משאירים עור, ויותר מזה - במקרים רבים ניתן לבצע שחזור מיידי על ידי כירורג פלסטי (מכוסה ע"י קופות החולים במסגרת סל הבריאות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח אמ אר איי
    מדי
    13/04/2009

בבדיקת האמ אר איי התוצאה בבית שחי משמאל מודגמת בלוטה בעלת קורטקס מעובה בלתי סדיר בגודל 9*17 מ"מ. בבקשה דחוף אני חייבת לדעת האם גם הבלוטה נגועה בנוסף לגוש שישנו. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח אמ אר איי

הוספת תגובה

• בלוטה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    13/04/2009

התשובה צריכה לבוא מהרופא אשר בדק את המרי. האם הבלוטה נראית חשודה. ורק ביופסיה היא חד משמעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה: האם קליטה פתולוגית באיזוטופים
    גליה
    13/04/2009

במיפוי עצם, משמעותה תמיד גרורה סרטנית?
    איזו בדיקות נוסופות עושים על מנת לאמת או לשלול?

תודה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    13/04/2009

לא יודעת בדיוק מה כתבו בתשוב ומה הרקע, אולם צריך גם לבדוק סמנים בדם וגם צילום של האיזור או סי.טי. ואם עדיין לא ברור אפשר לעשות פט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש אלסטי
    מיכל
    12/04/2009

חזרתי עכשיו מבדיקת שד אצל כירורג. אני בלחץ היסטרי. אמר שיש ציסטה בשד ושאין מה לדאוג אבל צריך לעשות אולטרסאונד וממוגרפיה. אני בת 43 מעולם לא עשיתי את הבדיקות האלה ואין הסטוריה משפחתית.
    כתב בהפניה : נמוש גוש אלסטי כ 15 ממ.
    שאלתי היא האם גוש אלסטי זה משהוא שצריך להדאיג או שאני יכולה להיות רגועה. והאם גוש אלסטי זו הגדרה נוספת לציסטה?

אנא תשובה בהקדם כי אני מאד מאד מאד לחוצה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גוש אלסטי

הוספת תגובה

• בדיקות.

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/04/2009

גוש אלסטי זהו תאור של משהו שהכירורג מישש אין זה מונח רפואי , ציסטה הינה בדרך כלל אלסטית וגמישה במישוש אולם ללא בדיקות הדמיה לא ניתן ב100% לדעת . לפי התאור וההסברים של הכירורג כנראה אין מקום לדאגה אולם גם הרופא וגם את רוצים להיות בטוחים ולא לפספס דבר, לכן אני ממליצה לא להיות לחוצה אולם כן לעשות את הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טימוקסי - תופעות לוואי
    פז
    12/04/2009

אני מטופלת בטימוקסי כחודשיים מלבד ההשמנה אני גם סובלת לאחרונה מכאבי שרירים בידיים וברגלים וכן מעייפות מכבידה ובזמן מאמץ גם מקוצר נשימה, האם אלה תופעות לוואי של התרופה האם עלי לפנות לאונקולוג בדחיפות האם יהייה עלי להפסיק לקחת התרופה והאם יש תחליף

לקביעת תור
    סגירה
    טימוקסי - תופעות לוואי

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/04/2009

אני לא יודעת עליך דבר גם לא את גילך כך שקשה לי לדעת אם אפשר לשנות את הטיפול לטיפול אחר. יתכן וחלק מהתופעות נובעות מהטיפול למרות שלא שכיחות . קימת בדיקה שלא ממןמנת על ידי הקופה אשר יכולה לתת תשובה האם את מפרקת את החומר בצורה היכולה לגרום לתופעות לואי יותר חמורות , פני לרופא המטפל לברור נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדריאמיצין מול דוקסיל
    רונית
    10/04/2009

האם דוקסיל עדיף אל אדריה מבחינת תופעות הלוואי.
    האם אכן קלות יותר עם הדוקסיל?
    האם סיכויי נשירת השיער קטנים?
    הכוונה לטיפול שבועי לחולת סרטן שד גרורתי.

לקביעת תור
    סגירה
    אדריאמיצין מול דוקסיל

הוספת תגובה

• אדריאמיצין מול דוקסיל.

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    11/04/2009

דוקסיל לא ניתן בטיפול שבועי . אדריאמיצין אפשר לתת בטיפול שבועי . טווח תופעות הלואי שונה יש תופעות כמו נשירת שיער המופיעה יותר באדריאמיצין ופחות בדוקסורוביצין אך יש תופעה של אודם בכפות ידים ורגלים שאין באדריאמיצין. רצוי מאד שרופא יסביר בפרוטרוט את השוני בין התרופות ודרך המתן השונה של כל אחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי והשמנה
    אלאונור
    09/04/2009

שלום רב,

לפני שנתיים חליתי בסרטן שד. עברתי ניתוחים, כימותרפיה והקרנות.
    בשנה וחצי האחרונות אני מטופלת בתמוקסי וגם בלוקרין. מאז תחילת הטיפול ההורמונלי השמנתי מאוד. מעולם לא היתה לי נטייה להשמנה, להפך, ובשנה האחרונה אני משמינה בלי סוף ומרגישה מתוסכלת מעלייה במשקל ובמימדים החדשים שלי.
    מה אפשר לעשות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול הורמונלי והשמנה

הוספת תגובה

• עליה במשקל

ד''ר תניר אלוייס
    09/04/2009

שלום רב,
    אכן תיתכן עליה במשקל תחת טיפול הורמונלי, בדומה למה שקורה לנשים אחרי גיל המעבר (שזה מה שהלוקרין עושה).
    עם זאת, אכילה נכונה ופעילות גופנית יכולים להביא לירידה במשקל (לפעילות גופנית יש גם יתרון מוכח של הפחתת הסיכון לחזרת המחלה).
    פני לדיאטנית להתייעץ לגבי תזונה נכונה (לאו דווקא דיאטה דלת קלוריות), והתחילי להתעמל: כל דבר שאת אוהבת ויכולה לעשות, בתנאי שזה מעלה את הדופק קצת: יוגה, למשל, לא תופס, אבל הליכה, ריקודי עם, שחייה, טניס - כל דבר שתוכלי להתמיד בו.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• grade 3טריפל נגטיב
    נעמי
    07/04/2009

הגידול הוסר בלמפקטומי שארית של 2 מ"מ מהשד\ במקום 2 וחצי לפני הכימוטרפיה.16 בלוטות הוצאו מתוכן 1 נגועה (על פי האמארי 3 נגועות לפני הכימו) שמחה השהכימייה הגיבה וצמצמה משמעותית אך

מה זה אומר לגבי סיכון החזרה כי בכל זאת נישאר בגוף עוד סרטן בבלוטה ובשד?

לקביעת תור
    סגירה
    grade 3טריפל נגטיב

הוספת תגובה

• סכנת חזרה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    08/04/2009

סכנת חזרה קימת גם כאשר מוצאים גידול ראשוני ללא בלוטות או מלכתחילה עם בלוטה אחת, לכן נותנים כימותרפיה משלימה, הכימותרפה צריכה לעבוד על התאים המיקרוסקופיים אם קימים באיזורים אחרים בגוף . מקוים שהכימותרפיה פעלה או שלא היו תאים מיקרוסקופיים . אם הכימו פעלה על גידול גדול והקטינה אותו יש סיכוי טוב שפעלה על התאים . אין אף פעם שום הבטחה שהכל נעלם ולא יחזור.מקוים רק לטוב
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וטיפולים
    audy
    06/04/2009

שלום בנות,
    אני כבר שנה וחצי מטופלת בהרצפטין. אז היה כל שבוע בשילוב עם נבלבין, ולפני שישה חודשים עברנו להרצפטין פעם ב 20 יום. אני מקבלת גם ארדיה כל 4 שבועות.
    כשאני שואלת את הרופאה עוד כמה טיפולים יש לי? היא עונה כל עוד שהלב מחזיק מעמד. אז כנראה שאם הלב בסדר אז זה לא בקרוב.
    שאלתי היא האם יש אפשרות להכנס להריון עם הטיפולים בארדיה והרצפטין?
    עברתי הפסקת הריון בגילוי המחלה לפני שנה ,ויש בתוכי את הקונפליקט הזה של לרצות עוד ילד למרות שיש לי כבר שלושה ולפעמים אני אומרת לעצמי יש לה כבר 3 בריאים תתמקדי רק בך עכשיו.
    אז רציתי רק לדעת כי אני לא כל כך מעיזה לשאול את הרופאה שלי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון וטיפולים

הוספת תגובה

• הריון

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    07/04/2009

את כמובן חייבת לשאול את הרופאה שלך , אני לא יודעת מה היקף המחלה וכיצד את מגיבה לטיפול. לפי הטיפול ואמירת הרופאה כנראה שיש לך גרורות את לא כותבת , אם יש גרורות לא ממליצים על כניסה להריון בשום שלב. ובודאי שלא עם טיפולים היכולים לפגוע בעובר . אני ממליצה מאד לשוחח עם הרופאה המטפלת יש לי רושם שלא לגמרי ברור היקף המחלה והתוכניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה IDC
    מיקי
    04/04/2009

אשתי בת 53 ו אובחנה לאחר ביופסיה ב Invasive Ductal carcinoma אנחנו מאוד מודאגים ורצינו לדעת מה המשמעות ?מה החומרה?מה סיכויי הריפוי ?רופא הרנטגן מסר לנו שזה בגודל קטן יחסית מאידך אשתי מקפידה על בדיקה זאת אחת לשנה ועד כה הכל היה תקין .
    .ידוע לנו שהאבחנה רק בראשיתה ויש להסיר את הגידול ולבדוק התפשטות וכ"ו ,אך אשמח לקבל כל אינפורמציהגם בשלב זה ועד אשר תתבהר התמונה .
    בתודה מראש,מיקי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה IDC

הוספת תגובה

• אבחנה ראשונית

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    04/04/2009

אין אפשרות לתת אינפורמציה ולהסביר את מה שאין , לא ידוע לך עדיין פרט לאבחנה הפתולוגית דבר, ידוע לפי הכתוב כי יש גידול סרטני בשד אולם לא ידוע הגודל שלו ולא מאפינים פתולוגיים נוספים ולכך יש להמתין לקבל תשובה לאחר שיבוצע הניתוח ואז ידעו גודל ומצב הבלוטות וכן את מאפיינ י הגידול ואופי הטיפול המומלץ. אם אשתך עשתה בדיקות באופן קבוע יש להניח כי הממצא קטן וראשוני ואז סיכויי הריפוי מאד טובים.
    בריאות וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בשד
    מיכל בנאי
    03/04/2009

שלום רב,
    אני בת 34 אם לשתי בנות ובהריון בחודש חמישי. לפני 3 שנים עשיתי אולטרסאונד וממוגרפיה לאחר מישוש גוש והמלצת רופא. בבדיקה נרשם ממצא שפיר. לפני חודשיים חזרתי על בדיקת האולטרסאונד כי שוב הציק לי הגוש ובבדיקה צויין כי הוא שפיר (גודל 1 ס"מ) אך צויין ע"י הטכנאית כי גדל בהשוואה לבדיקה קודמת. עם תשובת המכון לא נגשתי לרופא לחוות דעת. עם מי עליי להתייעץ בנוגע לממצאים? והאם ניתן לבצע ביופסיה באופן פרטי כדי להסיר חשש? את הגוש אני מרגישה כבר כמה שנים ואני לא כ"כ רגועה במיוחד שלאחרונה פגשתי משהי שפעמיים קיבלה תשובה תקינה בממוגרפיה ולאחר התייעצות פרטית עשתה ביופסיה ונמצא ממצא סרטני.
    בתודה מראש וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשד

הוספת תגובה

• ממצא בשד בהריון

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/04/2009

אם את בהריון יתכן והממצא השפיר גדל מעט אם מדובר על ציסטה או ממצא פונקציונלי. גשי עם הממצאים לכירורג והוא יחליט לאחר שיראה את תשובת האולטרסאונד ולאחר שיבדוק אותך. לא הפרטי משנה אלא איך הממצא נמוש או מה מידת החשד של הרופא אשר יראה את התוצאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכויים לחלות בסרטן השד
    מילי
    02/04/2009

שלום,
    אני בת 33 לאחר שני הריונות.
    היסטוריה משפחתית של סרטן הרחם מצד הסבתא ( אמא של אבא ) ושל סרטן הלימפה והשד מצד אחותי.
    אני נבדקת כל שנה בדיקה ידנית אצל כירורג ובדיקת פאפ אצל גניקולוג.
    האם בדיקות אלו מספיקות?
    האם יש לי סיכויים גבוהים ביותר לחלות גם בסרטן השד?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סיכויים לחלות בסרטן השד

הוספת תגובה

• סיכויים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    02/04/2009

יש לך אחות שחלתה בסרטן שד האם נבדקה לנשאות ? לאחר גיל 40 את צריכה לעשות גם ממוגרפיה . צריך לדעת קצת יותר פרטים על אחותך ומוצאך על מנת להחליט לגבי סיכויים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מילי
    02/04/2009

ראשית,תודה על התשובה המהירה.
    שנית, הבהרות ותשובות:
    ככל הידוע לי אחותי לא נבדקה לנשאות. נאמר לה גם שקיים סיכוי שחלתה במחלה בגלל הקרנות שקיבלה בעבר פלוס פלוס טיפולי IVF שעברה.

המוצא שלנו אשכנזי.

בנוסף אנחנו חוששות לגורל הבנות שלנו. מדובר בילדות קטנות מתחת לגיל שש ותינוקת.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה