מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נרגילה וילד בן 13טלי29/06/2011
שלום לכולם
בני בן ה13 מעשן נרגילה. ברור שזה בחסוי ואני יודעת אל זה מהתכתביות שלו עם חברים בפאייסבוק.(הוא לא יודע על כך)
אנחנו מנהלים המון שיחות נגד נרגילה והוא הבטיח שלא ישתמש בה (אחרי כמה פעמים שתפסתי אותו).
מה עלי לעשות ??? אני רוצה לרתק אותו לצמיתות אבל ברור לי שזה לא יעזור. מכעיס אותי שלמרות ההבטחה שלו הוא ממשיך עם זה ויותר מכעיס שהוא משקר.
אני מציעה לו חוגים או כל מיני פעילויות בכדאי שתהיה לו תעסוקה כלשהיא וכדי שיצא פחות עם ה"חבריה". אבל הוא מסרב להכל.
בבקשה בבקשה תנו לי הצעה מועילה!!!!!!!
נ.ב. אני יודעת מי החברים שמעשנים אולי לפנות להוריהם? וזה ירחיק אותם ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרגילה וילד בן 13
טלי03/07/2011בוקר טוב
בקשתי עזרא בנושא נרגילה ולא קבלית תשובה
אשמח לתשובה שתכוון אותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרגילה וילד בן 13 - תגובה
שלי ורדי06/07/2011שלום טלי,
קודם כל להמשיך לדבר תמיד כדאי, להסביר ולהפנות את הבן למידע כדי שיקרא בעצמו. נרגילה מסוכן מסיגריה בכמה דרגות, יותר חזק למרות שלא מרגישים כך, יש סיכון להידבקויות כי עובר מפה לפה והגרוע מכל - הטבק מגיע מארצות ערב ועלול להיות בו חומרים כמו גז עצבים ddt.למה לילדים בני 13צריכים לעשן טבק בכלל? זה לא כולל רק חומרי טעם וריח כפי שרבים מאמינים..
אני לא יודעת למה הבן שלך ממשיך למרות ההזהרות שלך, אולי הוא נתון ללחצים חברתיים, גם בכך צריך להעצים אותו, האם בכלל יודע מהי הדעה שלו, מהו הקול הפנימי שלו?עד כמה התנהגותו ובחירותיו הינן כרטיס כניסה וקבלה לחבר'ה? זה נכון לגבי תחומים והתנהגויות אחרות גם? לא כדאי להתמקד רק לעישון נרגילה. יכול להיות שרוצה להרגיש גדול ובוגר ולהקשיב לכם להורים נראה לו ילדותי, צריך להסביר לו דברים בגובה העיניים ולא להקטין אותו.
אני לא חושבת שזה פסול להתקשר להורים. מדובר בילדים בני 13. הילדים לא צריכים לדעת מהשיחות האלה. תתייעצי עם חלק מההורי לפי שיקול דעתך, על מה הם חושבים על עישון נרגילה, האם בכלל הם יודעים מזה, תנסי להבין מה דעתם. תבחרי את ההורים שהכי מאמינה בסמכותיות שלהם מול הילד שלהם. ייתכן שאם בו זמנית כל ההורים ידברו ויחנכו נגד השימוש בנרגילה, יקרה משהו. הילדים לא חייבים לדעת מזה. יש לכם זכות לחשוב ביחד על חינוך ילדיכם ולא לשתף את הילדים מיד בכל דילמה והתלבטות על הדרך החינוכית. זו הדרך הכי יעילה בעצם, כאשר רוב ההורים מעורבים ומביעים דעה, ושמים גבול. תפעילי שיקול דעת ותפני רק להורים שאת מאמינה שיש להם זקיפות קומה ותפיסה חינוכית.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)