מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיימתי תיכון...מה עכשיו?אני29/06/2011
מה שיש לי לפרוק עשוי להיות קצת ארוך כי יש לי המון על הלב, מקווה שתצליחו לעקוב.
לפני שבועיים סיימתי תיכון ויצאתי לחופש המוחלט, שזה לכשלעצמו אמור להיות נחמד, אבל החופש הזה גורם לי רק לשבת בבית מול המחשב כל היום ופשוט לא לעשות כלום, על אף שאני נורא רוצה.
אתחיל מההתחלה: כחודש וחצי לפני סיום הלימודים נפרדתי מחבר שלי. הפרידה היתה כואבת מאוד ואני עדיין לא מצליחה לשכוח אותו ולתת לזה לעבור. מאז אני מרגישה שהחיים שלי נכנסו למין מעגל שיעמום כזה. בהתחלה הרבה חברות "ניחמו" אותי על הפרידה (החבר לשעבר ואני הכרנו ארבע שנים ויצאנו כחצי שנה) ונסענו הרבה והרגשתי שהדברים מסתדרים לטובה כי החיים עמוסים ואין זמן לנשום- הנה אני מסיימת בגרות אחרונה, והנה נגמר התיכון. מצאתי עבודה נחמדה במלצרות ואפילו הכרתי מישהו חדש.
אני לא אפרט איך העניינים התגלגלו, אלא רק שפישלתי בצורה בלתי נסבלת עם אותו הבחור החדש, ועזבתי את העבודה כי עשיתי המון פאשלות במלצרות והרגשתי ממש כישלון עם כל המלצרות הזה..
השבוע רבתי נורא עם אמא שלי ומשם הכל נהיה פשוט על הפנים. בקושי יצאתי מהבית בימים האחרונים, אני שקועה עמוק בתוך הפרופיל של האקס בפייסבוק (שמין הון להון טס מחר עם חברים שלו לחו"ל, כנראה בשביל בחורות), רוב החברים שלי נוסעים לאיזה טיול מסכם של הצופים ואני מרגישה בודדה. אני בקושי מזהה את עצמי, אני מתקשרת לאנשים ומרגישה שאני מטרידה אותם ומציקה להם רק כדי לא לחוש את תחושת ה"אני לא מנצלת טוב את החופש האחרון שלי". אני מרגישה כאילו כולם נורא נהנים ורק אני תקועה בבית.
אני לא מרחמת על עצמי, אלא להיפך- אני דוחפת את עצמי כן לצאת עם אנשים שבקושי יצא לי להכיר, שהיו איתי בתיכון, כי אני אדם די חברותי בסה"כ ואני מרגישה לרוב רצויה. אבל אז משתלטת עליי תחושת ה"אני פאטתית, אני מתקשרת לאנשים לארגן איתם כל מיני תוכניות, ולמה אף אחד לא מתקשר אליי לארגן תוכניות? אולי אני לא רצויה?". אני מתחרפנת כשאני נמצאת יותר מיומיים בבית וכבר שבוע שאני יוצאת רק פה ושם כדי פאקינג לא לעשות כלווםםם!! מה את מציעה לי לעשות כדי להעלים את תחושת השיעמום הבלתי נסבלת הזאת? עבודה זה לא כלכך פרקטי עכשיו כי אני נכנסת למכינה שלפני הצבא בעוד כחודש וחצי ואף אחד לא יעסיק אותי לחודש...מה לעשות עם החיים עד אז..??!
תודה רבה וסליחה מקרב לב על החפירה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיימתי תיכון...מה עכשיו? - תגובה
שלי ורדי05/07/2011שלום,
קודם כל את מאד חמודה, את מדברת עם הלב ועם הרבה כנות.
אני לא יודעת אם זה מנחם, אבל הרבה נערים בגילך בשלב זה של מעבר בחיים, ועם תחושת סופיות של תקופה מרגישים ריקנות, חוסר כיוון, בדידות. קרה המקרה ואת גם בתקופה אישית לא טובה כי עדיין את "מלקקת את הפצעים" של אבדן הקשר שלך. בשילוב עם תחושת הפספוס בעבודה זה לא מוסיף למצב רוח.... נראה לי שבגלל כל זה קל להתעצבן ולריב עם אמא...
זו גם תקופה של סיכומים, התבוננות על מי את ומה הישגת עד כה, מי החברים שלך, האם יש באמת חברים קרובים. עכשיו שאין את המסגרת להיפגש צריך לארגן הכל לבד, את יוזמת וזה יופי אך גם לי נראה מעייף ומעליב אם זו את תמיד שמבקשת את הפגישות והבילויים המשותפים בעוד חברייך השונים לא יוזמים איתך זאת.
יכול להיות שהקשיים של התקופה האחרונה גרמו לך למצב רוח רע, אולי את התבודדת ועכשיו שאת חוזרת לחברויות השונות, את לא ממש מוצאת מענה הדדי? או אולי בגלל שאת דוחפת מדי לצאת ולהיפגש, לחברים שלך אין את המרחב ליזום ולהזמין אותך בעצמם כי הקצב שלהם איטי יותר?
בכל מקרה, אם תמצאי תעסוקה ואף הקטנה ביותר לזמן הזה למרות שזה חודש וחצי יהיה טוב, כי זה ימנע ממך לשקוע במצב רוח קודר, כן להתקרב לבני משפחתך, אחייך למשל ולקבל כוח מהמשפחה. במקום להיות עצבנית מול אימא אולי תשתפי אותה, תתקרבי אליה..
אפשר להתנדב למקום אם את לא יכולה למצוא עבודה זמנית בשכר, בייבי סיטר תמיד תוכלי למצוא לחודש וחצי. ספורט משפר את ההרגשה.
תנסי לחפש איזה אנשים עושים לך,באמת טוב, עם מי באמת את מרגישה נוח בקרבתו.
חודש וחצי עד הצבא זה לא ממש הרבה זמן. אני חושבת ששם תתחיל בשבילך תקופה חדשה עם אפשרויות חדשות למימוש עצמי וחברתי.
כל טוב ובהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)