הפרעת קשב או יותר מזה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב או יותר מזה?
    מ
    03/07/2011

הי,
    בני בן 11. עד לפני כחצי שנה היה ילד עם הפרעות קשב שהוגדר כמחונן. ילד שלא לומד לא מאורגן כלל ,אבל חכם מוציא ציונים טובים .משחק הרבה במחשב ודי שקט .מבחינה חברתית היה די לא מקובל וזה מאד הפריע לו.
    כיום הוא העמיד את המטרה של להיות מקובל בראש סדר עדיפויותיו וכל מעשיו סובבים סביב הנושא.
    עקב כך - התחיל להפריע מאד בשעור ,מנסה להצחיק כל הזמן ולכן גם מתחצף מאד למורות , משתולל וכל שעור הוא בחוץ.
    כעת,התחיל החופש הגדול,הוא רק עם חברים ,הפך להיות מאד מקובל ולכן לא מוכן להיות בבית,לא מקשיב לנו,חסר אחריות לחלוטין,איבד את האייפוד שקיבל לפני חודש,כל היום בפייסבוק ,מתווכח ורב איתנו כל הזמן.כל מגבלה הכי קטנה שאנחנו רוצים להגביל-הוא רב ובוכה וכועס .עצבני ומעט אלים . בעיקר מילולית.
    נראה כאילו הוא שונא או לפחות מזלזל בנו מאד. הוא כבר 4 ימים בקושי היה פה , ישן אצל חברים ולא מוכן "להשתעמם" או לנוח בבית.
    אני מבינה שמדובר בתחילת גיל ההתבגרות אבל לדעתי התנהגותו קיצונית מאד ,הרבה יותר משל חבריו, כי הוא "נגרר" אחריהם מבלי להפעיל שיקול דעת שיפוטי. רק מה שכייף.ולא מעניין מי יפגע מזה או לאן אני מאחר או את מי אני מדאיג.
    רוב חבריו הרבה יותר מתונים .

הוא אינו מטופל בריטלין מפני שרגיש מאד לתופעות הלוואי.

שאלתי העיקרית היא- האם רק לדעתי התנהגותו עוברת את גבול הטעם הטוב??
    האם יש מקום לחשש? איך משתלטים על ילד כזה מבלי לאבד אותו?

אני חייבת לציין שאנחנו משפחה חמה מאד ואוהבת ואני ובעלי מתייעצים עם פסיכולוגית כבר כמה זמן לגבי התמודדות עימו.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב או יותר מזה?

הוספת תגובה

• הפרעות קשר וריכוז

טלי
    05/07/2011

שלום
    אצלינו התחילו ההתנהגויות האלה לפני 3 שנים גם בערך גיל 10-11
    היום בני בן 13 ואני יכולה להגיד שזה לא הולך ומשתפר.

יש לי כמה המלצות מניסיון אישי:

1. להגביל אותו במה שלדעתכם עובר גבול (ילדי הפרעות קשב וריכוז נמצאים בסכנה מתמדת וחייבים להיות עם יד על הדופק גם אם ז\ה לא מוצא חן בעיניו)

2.כאשר מגבילים עושים את זה עם אהבה ולא עם צעקות וכעס בכדי לא לגרום לו שנאה ואיבוד ביטחון עצמי. תמיד להזכיר לו שאתם מאוד אוהבים אותו ומאוד רוצים לשמור עליו.

3.אני ממליצה לכם לעקוב אחר מעשיו בפאייסבוק (אצל בני גיליתי הרבה דברים ופשוט עצרתי אותו )

4. התפרצויות צעקות וגסויות זה משהו שעד היום אני לא משלימה עם זה ומאוד קשה לי אבל למדתי לא להגיב עליהם בכעס וצעקות. פשוט להגיד לו בשקט ורוגע שלא נעים לכם לשמוע . זה משהו פסיכולוגי ורגשי אצל ילדי קשר וריכוז הם פשוט לא יכולים לשלוט על זה ו"חייבים להוציא את הקיטור"

5. הוא לומד בכיתה רגילה ומצליח בלי ריטלין? כי בני לא הצליח ועברנו גהנום עכשיו הוא עולה ל ח' בכיתה ללקוי למידה ופעם ראשונה בחייו הוא מרגיש שיצליח ללמוד וממש מאושר )

6. חבריה בגיל הזה מאוד חשובים אבל תעקבו אחרי זה . למשל עם הוא מסתובב עם ילדים משפיעים עליו לרעה פשוט לנתק !!!!! כמו שאמרת הוא נגרר וזה יוביל אותו למקומות שליליים (הוא לא בטוח בעצמו ובכדי למשוך תשומת לב כלשהיא אפילו שלילית יעשה הכל ) לכן הרבה פידביקים חיוביים המון תמיכה ומילות עידוד- זה בונה ביטחון עצמי שלהם.

הלואי שהיה לי בזמנו מישהו שידריך אותי . ככה היו נחסכים מאיתנו שנים של עוגמת נפש וכאב.

אם יש לך שאלות אשמח לעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה..

מ
    05/07/2011

תודה על תגובתך! למרות שהיא לא שימחה אותי בכלל .רציתי לדעת האם אתם ניסיתם תרופות?
    האם זה עזר?
    האם היו כלים אחרים (מוצלחים..)בהם נעזרתם?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תשובה

טלי
    06/07/2011

היי שוב

כן ניסינו .
    התחלנו עם רקיטלין 10 20
    עברנו לקונצרטה 18
    אצלינו זה לא עבד יפה
    ניסיתי גם יותר טבעי את ריכוזית זה בטעם מגעיל אבל עוזר מעט.

תשמעי אצלי 3 בנים ולפעמים אני פשוט מוטשת מצעקות ומריבות שלהם . העיקר לא לצאת מהכלים ולהבין שכל הצרחות וקללות וגסות רוח זה בא להם אינטואיטיבי הם לא חושבים על הנעשה פשוט מוציאים קיטור.

אני בטוחה שבנך אחרי מצטער (שלי תמיד אומר סליחה לא התכוונתי)

אל תתאיישי . תחזיקי מעמד והעיקר הכל ברגוע ובהסבר.
    תפני לנורולוג הוא כבר ינסה לעזור לך תרופתי למרות שלא תמיד רק התרופה עובדת צריך לטפל בקטע הריגשי.

בהצלה

טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב או יותר מזה? - תגובה

שלי ורדי
    08/07/2011

שלום,
    לי נראה שתאבדו אותו אם לא תיהוו עבור דמויות סמכותיות, האבחנה שלך שהוא נגרר ולא מפעיל שיפוט היא כנראה נכונה, האם אתם מרחמים עליו מכיוון שבעבר היה יותר בודד ופחות מקובל?אתם מאפשרים לו את כל הפורקן הזה, לא להיות בבית, לבר אליכם לא יפה.אם אתם מתייעצים עם פסיכולוגים בוודאי יגידו לכם שהוא זקוק אותכם כעוגן ומעצור לדחפים ולצורך שלו "לבלוע" את העולם. לא כדאי שינהל את החיים שלו במתח רגשי ובסערה כזו ללא רגיעה. אתם לא צריכים לחשוש, החברים לא ייעלמו, אך בזה הוא יווכח אם תתנו לו גבול , מסגרת יותר מפקחת ותלמדו אותו להקשיב לקולו הפנימי ולשיקול הדעת שלו. אם זה ילד חכם, יבין בסוף שחברות אמיתית אינה להגרר אחרי חבר אלא גם שבעצמו ישפיע על האחרים. אני מייעצת להחזיק אותו יותר קצר בד בבד אם נתינת אפשרויות לחוויות חברתיות.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה .עזרתן לי!

מ
    08/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב או יותר מזה? - תגובה

אייל קנדינוף
    09/07/2011

שלום
    אכן כן, גיל ההתבגרות או ההתנגדות או ההתמרדות הופיע במלוא אונו. לכן יש לעבור מבקשות או הנחיות להסכמים מחייבים שעל הפרה של הסכם יש תשלום מקובל. את התשלום כל צד קובע לעצמו. כך שאם הגעתם להסכמה שכל יום הוא צריך לחזור הביתה עד שעה מסויימת והוא לא עומד בהכם, הוא מחליט איזה תשלום וישלם: למשל 4 ימים ללא פייסבוק. בצב חדש זה הוא לוקח אחריות על מעשיו וגם לומד לקחת החלטות. יש להיות נחוש ועקבי ולדעת שזה ייקח הרבה זמן עד שהרגיעה תגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו