מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדתי בת ה-10.5אמא מודאגת08/01/2008
שלום ענת,
אני גרושה כבר 7 שנים וילדתי בת ה-10.5 גדלה בבית רק איתי. את אביה היא רואה באופן שוטף והיחסים ביניהם טובים.
אני עובדת מחוץ לבית, יוצאת לעבודה אחרי שהיא הולכת לביה"ס וחוזרת בשעות אחה"צ המאוחרות. ילדתי היא עצמאית מאד, ילדה טובה, אחראית, חברותית ותלמידה טובה.
לפני כחודש, היא אמרה לי שהיא צריכה לספר לי משהו סודי. היא סיפרה שלא בכוונה, אחרי שחזרה מביה"ס עשתה פיפי ולכלכה את המכנסיים. כמובן שאמרתי שזה לא נורא, ושטוב שסיפרה לי והמשכנו את חיינו כרגיל.
בשבוע האחרון, המקרה חזר על עצמו פעמיים נוספות, אך הילדה מסרבת בתוקף להודות שזה קרה לה. הדבר נודע לי כי מצאתי את המכנסיים זרוקות על הרצפה ומלאות בשתן. כששאלתי אותה לפשר הדבר, אמרה שהיא לא יודעת איך זה קרה ובפעם השניה, נכנסתי לשירותים ומצאתי שתן על הרצפה. כששאלתי אותה מה קרה, היא שיקרה ואמרה שהכלבה שלנו עשתה פיפי. ידעתי שהיא משקרת והושבתי אותה לשיחה קצרה ואמרתי לה שאין צורך לשקר, אך כל מה שיכלה לומר לי היה: "אין לי מה להגיד". אני רוצה להוסיף ולומר שתפסתי אותה בכמה שקרים נוספים, קטנים אמנם, אך אני מפחדת שמתחיל כדור שלג שרק הולך וגדל. מה עושים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבוכה
אמא08/01/2008ילדים לפעמים משקרים ממבוכה. זה מה שקרה לביתך במקרים של בריחת הפיפי.
בריחת פיפי יכולה לקרות ולא צריך כל כך לדאוג גם אם זה קרה לה מספר פעמים.
זה אולי מהתקררות ויכול להיות גם מסיבות אחרות. רק אם זה חוזר על עצמו המון
פעמים תנסי לברר ואפילו ללכת לבדיקה אצל הרופא.
גם ככה זה בטח מביך את ביתך. תכבסי לה את הבגדים בלי לעשות מזה ספור.
הרבה פעמים זה עובר בלי שום התערבות.
גם השקרים הקטנים אם אינם רלוונטיים לא משמעותיים. אין ילד שלא משקר לפעמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבוכה
אמא08/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלבת
דנה20/01/2008אני אומרת לה שזו בחירה שלה, מלמדת אותה איך לא להיעלב. שהחברות לא תכוונות להעליב אותה, לספור עד 10 ולהמשיך הלאה. ושזה פוגע בה.
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת שתן
ענת זפרני11/01/2008היי אמא מודאגת
שאלתך חשובה ורצינית.
בספרות המקצועית "בריחה" בגילאים הללו הם ביטוי למצוקה.
במציאות יכולות להיות סיבות נוספות:
1. בדיקה אצל רופאת ילדים והפנייה לאורולוג כולל בדיקות דם לבדיקת רמת הברזל בדם.
2. שיחות אצל איש מקצוע
בבקשה עשי את שתי ההנחיות הללו כי כשהילד קורא לנו - אנחנו שם.
והיא קוראת לך.
התעלמי בבקשה מכל ההרטבות בינתיים, כבסי ואל תדברי על זה ב כ ל ל !!! שום מילה.
היא צריכה להיות בתחושה מוגנת בבית ולא להשתמש בהרטבה ככלי למשיכת תשומת לב.
חזרי אלי אחרי הבדיקות והתחלת תהליך השיחות
אשמח להתעדכן
בהצלחה
ושבת שלום
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)