מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 15אמא שאכפת לה12/07/2011
אתמול הצצתי בפייסבוק של הבן שלי וגיליתי שילדה בכיתה שלו הזמינה לאירוע את כל הכיתה למעט ילד אחד ואף טרחה לומר ולהדגיש כי היא לא מזמינה אותו כי "היא שונאת אותו".העניין מרתיח אותי מאוד.אני נגד כל סוג של חרמות חברתיות ובמחיוחד שזה מופנה כלפי ילד חלש חברתית. הבעייה ,שאני לא יודעת מה לעשות שכן המידע הזה לא נודע לי מהבן שלי וששאלתי אותו לפני כמה ימים (בלי קשר לכלום) אם כולם מוזמנים ,הוא ענה לי שכן,כך שלפתוח את הדיון איתו על זה עשוי להיות חשוד.
מה עושים? לא נראה לי שנכון לעבור על זה לסדר היום.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 15 - תגובה
שלי ורדי20/07/2011שלום,
זו הבעיה שכנכנסים לפרטיות של הילדים ויודעים דברים עליהם ועל סביבתם אך לא יכולים לשוחח עליהם איתם. עניין הפרטיות חשוב לגיל זה ובגלל זה אני מתעכבת בו כי אם הבן יידע על זה, ירגיש רע וירגיש שעוברים את הגבולות שלו. עדיף לנסות להתקרב אל הבן באופן כללי כדי להיות מעורבת בחיים שלו בדרגה שהוא רוצה ובוחר, ותאמיני לי-כאשר הקשר לא רגיש לפריצת גבולות מצד ההורים, לילדים ולנוער הרבה יותר קל לבוא ולשתף בחוויות וברגשות השונים. בעניין הספציפי של חרם חברתי, אני מאד מסכימה איתך, אני מרגישה בדיוק כמוך, גם אותי זה מרתיח, ועוד יותר מכעיסההעמדה הפאסיבית מצד מורים והורים. את יכולה לחנך את הבן שלך לא להיות כמו שאר חבריו בכתה, לחנך אותו בערכים של קבלת השונה, אמפתיה לאחר ולחלש, חמלה. נראה לי שחמלה כל כך חסרה בתרבות שלנו.. ואת יכולה בתחילת השנה לשתף את המחנך/כת והמנהל ולבקש מהם לשים את הנושא בסדר עדיפויות.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)