ריבים עם אמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבים עם אמא
    נירית
    12/07/2011

היי אני עוד מעט בת 20 , כבר המון שנים אני בקשר ממש גרועה עם אימי , ריבים צעקות האשמות ירידות אפילו קללות , חשוב לי לציין שכשהייתי יותר קטנה אמא שלי הייתה מודל לחיקוי בשבילי ואפשר להגיד שהיא הייתה כל עולמי , תמיד ניסיתי לרצות אותה ומאוד מאוד אהבתי אותה.
    היום אני יכולה להגיד שיש לי אפילו שנאה לאמא שלי זלזול , אני מדברת עם אמא שלי כי אין לי ברירה אני גרה איתה באותו בית .
    לפעמים אני רוצה לשתף אותה במה שקורה לי בכל זאת אמא שלי , רוב הפעמים היא קוטלת אותי ומנסה להוציא אותי לא בסדר , לפעמים אני מציעה משהו ואז היא יורדת על הטעם שלי גם כשאני יריב עם מישהו היא תמיד תיהיה נגדי .
    המצב הזה קורע אותי אני באמת במצב רע , אני לא מצילחה להבין מי אני מה אני רוצה אני אפילו לא מצילחה להבין את זה שאני כבר לא בת 14 אלא כבר בת 20 .
    ואין לי עם מי לדבר כי עם אמא שלי ככה למה שאני ינסה בכלל אנשים אחרים ?!
    וכן הייתי אצל הרבה פסיכולוגים וזה לא בשבילי .

מה עלי לעשות אני מנסה לדבר עם האשה הזאת להגיד לה שרע לי והיא צינית איתי היא לא מבינה אותי .
    כתבתי את זה כשיש לי דמעות בעניים מתסכול ומעצב
    בבקשה עם מישהו יכול להגיד לי משהו שיעזור לי להמליץ לי משהוו אני אודה לו מאוד!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבים עם אמא

הוספת תגובה

• ריבים עם אמא - תגובה

שלי ורדי
    17/07/2011

שלום נירית,
    הפער שאת מתארת בין הקשר עם אמך כילדה והרגשות והקשר שאת חווה היום מעציב מאד! האם זה אומר שאת כל כך קשורה אליה ולא מצליחה עדיין לרכוש ממנה איזו נפרדות לראות אותה מתוך חוויה של אדם בוגר, נדמה לי שהמון רגשות מושקעים אליה, יותר מדי עבור בחורה בת 20. אולי את כמהה עדיין להשאיר אותה אמא אידאלית של פעם, וקרובה ומבינה תמיד.איך רגשות חיובים של פעם הפכו לשנאה? אולי כי כך את מנסה להיפרד , ליצור איזו הפרדה ביניכן? אני לא יודעת מהי התנהגותה הקשה כלפיך מצד אימך, עד כמה זו תחושה סובייקטיבית או אובייקטיבית בחלקה, אך אני יודעת שאת העבודה הרצינית את צריכה כרגע לעשות לבד ולא איתה. אולי עברו עליכהם, על המשפחה משברים שפגעו בפניות האמא אלייך וכך גם בקשר אך אני מרגישה שהקשר קצת סימביוטי היום וזה לא מבשר טובות, לפעמים בגלל החוסר דיפרנציאציה הזאת בין אם-בת נוצרות בעיות. אני מייעצת לך ללכת לטיפול איש ולהעלות את הכל הקשר הזה והקשרים הנוספים לדיון. זה יעזור לך מאד. את האמא לא תשני היום אך את האמא המופנמת בתוכך אולי כן.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיבוד הורים

אמא
    18/07/2011

לדעתי הבעייה היא אצלך ולא אצל האמא, אם היית יודעת לכבד אותה "כבד את אביך ואת אימך", אני בטוחה שהיית מקבלת יחס אחר.
    אין הורה שלא אוהב את הילד שלו ושלא אכפת לו ממנו.
    תאמיני לי לאמא שלך כואב מוד מהמצב שאת מתארת לא פחות ממך, אז תתחילי לעשות שינוי בגישה שלך אליה ותראי אור.
    אמא לילדה כמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו