מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל ההתבגרות התחיל...מה עושים?Ima27/07/2011
שלום,
אני אם גרושה לבת יחידה בגיל 11.5. לאחרונה אני נתקלת בהתמרדות שלה לכל דבר שאני אומרת לה. היא בסה"כ ילדה טובה ואחראית. אך החברה שהיא מסתובבת איתה לא ממש מעודדת אותה. אני מגבילה אותה בשעות ובימים שהיא יכולה להיות איתם. חשוב לי שתישן בשעה קבועה, שתאפשר לה לקום רעננה ללימודים. עכשיו חופש ואני הרבה יותר גמישה.
אני מאפשרת לה להשתמש בפייסבוק, כיוון שהיא מאוד אחראית ומדווחת לי אם יש משהו חריג - שעובר לטיפולי. משום מה היא לוקחת את החופש הזה יותר מידי רחוק וכשישנתי היא נכנסה לפייסבוק בסביבות 2 בלילה. במקרה התעוררתי, אז ביקשתי ממנה לכבות את המחשב ועד שלא כיבתה, לא זזתי ממנה.
להחביא את המחשב לא יעזור, כיוון שהיא יכולה להיכנס למחשבים שלי.
מה עליי לעשות? מרגישה שהיא הולכת לאיבוד ועלולה להפסיק להקשיב לי.
שאלה נוספת,
חשוב לי לעודד את בתי להישגים טובים בלימודים, כדי שתוכל בשנה הבאה להתקבל לבתי ספר טובים. החברים איתם היא מסתובבת לא ממש בעניין.
אני לא יכולה להכריח אותה, כיוון שלראות עיניי אשיג תוצאות הפוכות.
לתשובתך אודה.
IMA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות התחיל...מה עושים? - תגובה
שלי ורדי28/07/2011שלום,
כפי שאמרת נכון - גיל טרום ההתבגרות התחיל הילדה בוחרת את שעות השינה מתי להיכנס לפייסבוק וכו'. יופי שאת מקפידה על מסגרת ומפקחת, והיא די משתפת אותך בסה"כ, היא לא מרחיקה אותך אך הבת שלך מעט מרדנית בעקיפין, כשאת לא רואה היא מנסה לתפוס לה מרחב חופשי.
אני לא חושבת שהיה טוב יותר אם תמיד הייתה מקשיבה לך מדחיקה את הרצונות שלה, גם כשהם לא לרוחך, היא צריכה ללמוד גם מהטעויות שלה, אין אדם שלא טועה. לגבי החברים שאת לא מחבבת ומעריכה במיוחד, טוב שאת לא מגבילה לגמרי ולא מתנגדת נמרצות כי באמת תקבלי את התוצאות ההפוכות, אך האם אי אפשר לדבר איתה בגובה העיניים ולהראות לה בעדינות שאולי יש חבר'ה טובים יותר ומתאימים לה יותר?. ואולי כדאי לחשוב מהם הצרכים שלה כאשר היא בוחרת בחבר'ה האלה דווקא.
אולי היא צריכה להשתחחר והחברים הם כאלה או שהיא נגררת, למשל אין לה דעה משלה וזה תחום שאת צריכה לחזק אצלה, את הבטחון בדעות והמודעות לצרכים והרצונות האישיים שלה.
אני חווה את הבת שלך דרכך כעצורה, אולי את צריכה לשחחר ופחות להתערב בכמה תחומים, לאו דוקא באלו שתיארת כאן. אולי לתת אפשרות לשיחה , לדיאלוג ביניכן, כדי להעציים את האישיות שלה.
אני לא חושבת שהמצב כל כך גרוע כפי שאת מתארת, שהיא הולכת לך לאיבוד, היא זקוקה לקצת מרדנות, כך ילדים נהיים מודעים לאינדיווידואליזציה שלהם ומגבשים את הזהות שלהם.
כל טוב,
שלי ורדי
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)