שקר או תירוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקר או תירוץ
    אבלינה
    29/07/2011

בני עד גיל 18 הולך בכל שישבת לבית הכנסת עם בעלי. מגיל 18 החל ללכת רק בשישי ובשבת ישן, בשישי לפני שבועיים טען שקיבל מכה ברגל ולא הלך לבית הכנסת בשישי ומשביקש בעלי בשבת להעיר אותו אמר שהרגל כואבת ולא יכול ללכת, משחזר בעלי מביה"כ ראה כי הבן הולך ומקפץ בלי בעיה , נוצר וויכוח בינהם ,בעלי טוען שהוא שיקר והבן אומר שלא שיקר רק תירץ, הם לא מדברים כבר שבועיים , ואני האמא נמצאת באמצע, לציין שרק שלושתנו גרים כיום בבית הילדים האחרים מתגוררים לבד,
    לשאלתי, האם היה כאן שקר כפי שבעלי טוען , ואיך אני אמורה להתנהל ,שאף אחד מהם לא מוכן להתנצל בפני השני, וזה גורם למתח בבית ואף לוויכוחים עם בעלי אשמח לתשובה מהירה אבלינה
    אבקש לקבל תשובה במייל בכדי שאוכל להראות להם אותה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקר או תירוץ

הוספת תגובה

• שקר או תירוץ - תגובה

שלי ורדי
    04/08/2011

שלום אבלינה,
    לפי התיאור שלך והתחושות שלך נראה שהבן מתחמק...מביקור בבית הכנסת. אך לא נראה לי שבגיל 18 אתם צריכים להתעסק באם זה שקר או אמת...השאלה החשובה, האם מרגיש שמתרחק מהדת, ולא יכול אפילו לדבר איתכם ומתקשר איתכם על כך בצורה עקיפה, אין דיבור ישיר על דברים די חשובים, הו אגם הגיע לגיל שאם ירצה יעשה בסופו של דבר מכאן והילך מה שבא לו, אולי לא בהתחלה אך בעתיד כשירגיש עצמאי, יבחור לפי ליבו אולי תעזרו עוז ותשאלו אותו מה קורה איתו עם הדת, עם המצוות, עם הביקור לבית הכנסת, איזה אורח חיים היה רוצה, אולי הוא נמצא בתקופה של התלבטות, אולי זו רק תקופה, אולי בכלל לא מתכוון לשנות אך לאט לאט יתרגל לשגרה אחרת ויתרחק בלי שיהיה מודע לכך.. אתם לא יכולים להכריח אותו לרצות דברים שאתם רוצים, אך הדרך הכי מקרבת אולי גם הכי מאפשרת לו להזדהות איתכם היא דרך ההידברות הישירה ללא צעקות והטפות.

כל טוב,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו