מודעות לערך הכסף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודעות לערך הכסף
    רחל
    03/08/2011

איך אוכל להבהיר לבני שהגיע הזמן להעריך את הכסף שהוא מקבל ושהוא מוציא?
    הוא בן 14 וחצי, והאמת שהוא מצא עבודה זמנית לקיץ בחלוקת עיתונים אבל בגלל שבחופש עסקינן הוא לא מפסיק לבזבז את כספו ולא מספיק לחזור הביתה וכבר מבקש ממני או מאביו עוד כסף
    הצעתי לו לפתוח חשבון בבנק, שיפקיד את הכסף שהוא מקבל בעבודה ויראה איך הוא מסתדר עם זה
    אבל הוא ממש מתעלם מהנושא ויוצא עם חברים
    אבא שלו קצת פחות פנוי כדי להתעמר איתו בנושא
    ואני קצת חסרת אונים מול חוסר הערך הזה לכסף

עזרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודעות לערך הכסף

הוספת תגובה

• מודעות לערך הכסף - תגובה

שלי ורדי
    04/08/2011

שלום רחל
    גם בלי עבודה ולא הייתם נותנים סכומי כסף לא מתאי מים לבילויים של נער בן 14 וחצי, נכון. אז תפסיקו לתת הרבה, ותשימו לב למה מבזבז, אם הוא מבזבז מהר מאד, כפי שאת מתארת, ולדברים לא חשובים,(טוב לדעת למה הוא מבזבז את הכסף שמרוויח..) תגידו לו שאתם מפסיקים לתת לו. איך יעריך משהו אם אתם ממשיכים לתת לו כספים, אם אין לו שלא יצא לבלות.. צריך שיכאב לו קצת כדי שיבין, רק מילים לא מועילות, ומוטב שאביו יקח חלק מעורב יותר, בכל עניין התנהלות עם כסף יש למסר מצד האבא השפעה גדולה.

כל טוב,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודעות לערך הכסף

יואב
    08/08/2011

גם לנו היתה את הבעיה הזו עם הבת שלנו, וזו סיטואציה לא נוחה בהחלט
    ידענו שיש לנו לתת לה אבל רצינו לחנך אותה להעריך את הכסף שברשותה. היום זה בית קפה עם חברות אבל עוד שנתיים זה יכול להגיע לג'ינסים ב600 שקלים, ולכן החלטנו לשים לזה סוף כשהיא עוד צעירה.
    הדרך שלנו לשכנע אותה היא שמצאנו דיל במזרחי, פותחים לה חשבון והם נותנים לה מתנה 200 ש"ח. זה היה קצת שוחד מצד הבנק, אבל זה שירת אותנו מצויין..
    חודשיים אחרי ואני יכול לספר לך שהיא מקבלת קצבה שבועית ולא חורגת ממנה.

אולי כדאי לכם לחשוב על זה

בכל מקרה, אני מסכים שזה צריך להיות מהלך של שני ההורים יחד כדי שהגבולות יהיו ברורים מאד לילד- אין חריגה מההקצבה השבועית ויהי מה.

בהצלחה, יואב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו