מפחד מהתגובה שלהם .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחד מהתגובה שלהם .
    עידן
    04/08/2011

ההורים שלי בתהליך גירושין ארוך כבר 3 שנים שעדיין לא הסתיים , הם רבים צועקים ... מאז התחלת התהליך הם גרמו לי להיות בלחץ מאוד גדול , הלחץ הזה הביא אותי להיות בודד עם עצמי לעיתים ולהתחיל לעשן לפני שנה , דבר שמאוד עוזר לי להירגע למרות הנזק הבריאותי שאני מודע אליו .... אני רוצה לומר לאימא שלי שאני מעשן ? היא גם מעשנת אבל אני מאוד מתבייש .... ולאבא אני מאוד מפחד כי הוא יכול להיות אגרסיבי ומפחיד .... אני
    יודע שצריך להפסיק אבל אני מעדיף להפסיק בעוד כמה שנים , לאחר הצבא כאשר הכל יהיה מאחוריי . אני מאוד מתבייש לדבר על זה ... את מכירה אנשים שמעשנים ? את מעשנת? מישהו מהמשפחה ? ובבקשה תעזרו לי איך לומר ? מה לומר ?
    אני בן 16

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחד מהתגובה שלהם .

הוספת תגובה

• מפחד מהתגובה שלהם . - תגובה

שלי ורדי
    04/08/2011

שלום עידן,
    אתה באמת בחור טוב, אוהב את הוריך ורוצה להתקרב אליהם. כל מה שעובר עליכם גרם לכולכם להתרחק...
    העישון - הסוד הזה שלך, שאתה מעריך שהורייך לא יהיו מרוצים ואף יהיו מאוכזבים מהמעשה שלך, רובץ עליך. אמרת שאתה מרגיש בודד, כי ההורים עסוקים בריב ביניהם, וקצת שכחו מה עובר עליך באופן כללי ובפרט, בגלל תהליך הגירושין המכוער. נדמה שיותר מכל אתה מחפש שיבינו אותך.
    דרך גילוי העישון כסימפטום של לחץ אתה מחפש ומקווה שיקלטו מה עובר עליך. בנוסף, אולי אתה רוצה שההורים יעזרו לך להפסיק לעשן, יתנו גבול להרגל הזה שאתה מודע לנזקים שלו.
    עישון מזיק אך אנשים שמעשנים אינם אנשים רעים, אתה שופט את עצמך יתר על המידה, העצה שלי לנסות להתקרב לאמא, אולי וקם לספר לה שאתה בלחץ מהצעקות והריבים בבית ומחפש דרכים להירגע. אני לא חושבת שתשפוט אותך כל כך רע, אני לא מכירה אותה, אך בעצמה היא מבינה עד כמה לפעמים העישון עוזר להירגע.

אין לי תשובה טובה בשבילך כי אני לא מכירה את האוירה בבית, ואת תגובות האמא, אך בטוח אתה מחפש קשר ותשומת לב למצוקות שלך. אם תרגיש פחות בודד, זה גם יעזור להפסיק לעשן.

מקווה שיהיה טוב יותר,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו