עישון, בת 15

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון, בת 15
    זינה
    08/08/2011

שלום רב,
    כבר זמן רב חשדתי שבתי בת 15 (בכורה במשפחה) מעשנת. ניסיתי כמה פעמים לשאול בעדינות והיא הכחישה. לפני מספר ימים, אמרתי לה כדרך אגב, שאני לא טפשה, אני יודעת שהיא מעשנת וביקשתי ממנה תמיד לספר לי כל דבר. הבטחתי שאני לא כועסת, אני מאוד יכעיס אותי במידה ותשקר. הפעם היא דחקה קצת ולא הכחישה.
    יש לי תקשורת טובה מאוד עם הבת, גם בכלל אווירה בבית טובה מאוד. קשר עם אבא גם תומך ואוהב. אני עצמי התחלתי לעשן בגיל 15, אבא שלי תמיד כעס ופשוט עשיתי דווקא, חיפשתי כל הזדמנות שהיתה לי לצורך עישון הסיגריות. לפני מספר שנים חדלתי מלעשן באופן מוחלט, בעיקר כדי להוות דוגמה לילדיי שעישון זה לא טוב. בעלי לא מעשן בכלל.
    מצד אחד בתי יודעת מה עמדה שלי בנוגע לעישון, אני מתנגדת נחרצות. גם בבית שלנו אף אחד לא מעשן (גם אורחים). מצד שני התנהגות שלה די מובנת לי (בעיקר מכוון שעשיתי אותו דבר בגילה). היא יודעת שעישון מזיק מאוד ובעיקר לא נותן כלום - משיחות איתי וגם בבית ספר מדברים על זה המון.
    שאלה שלי - מה נכון לעשות? האם פשוט לחכות שהיא תתבגר ותבין שזה לא טוב?
    או שיש משהו נוסף שאוכל לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עישון, בת 15

הוספת תגובה

• עישון, בת 15 - תגובה

שלי ורדי
    10/08/2011

שלום זינה,
    זו יכולה להיות השפעה חברתית, לנסות לחזק אותה להיות היא עצמה, לעשות דברים שהיא אוהבת מתוך בחירות שלה ולא בהשפעת לחץ חברתי. כדאי לך להסביר להעל הנזקים של העישון (אם לא עשית את זה) על כך שבעצמך מצטערת על שנים ששמת בגופך חומרים מזיקים. כן, להסביר, כן להגיד שלא היית רוצה שתלך בדרכך כשהיית נערה, אך כפי שאת חושבת נכון, העיקר הוא להמשיך ולשמור איתה על הקשר הטוב שקיים.
    האם היא בכלל אוהבת את העישון או רוצה להיות מקובלת ולהרגיש אחת מהחבר'ה? גם את זה היא צריכה לשאול את עצמה. אולי משהו בבחירת החברים לא נכון?

כל טוב,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי

זינה
    10/08/2011

שלי, תודה רבה על התשובה. אני מתכוונת לדבר איתה בקרוב. מבחינת החברים, נראה לי יש לה חברה טובה. אני לא חיה באשליה ויודעת שניסיון עישון סיגריות לא חריג בגיל הזה. רוב הילדים איתם היא מסתובבת הם ילדים בהחלט חיובים, חלקם מתנדבים במ.ד.א, לומדים בבתי ספר, בקיץ עבדו כמעט כל החברים. חלק ממשפחות שלהם אני מכירה, נראה לי גם אווירה חיובית.
    האם לדעתך יש קשר בין ניסיון עישון סיגריות בגיל הזה לבין שימוש בסמים? בעלי בלחץ שהיא יכולה להתדרדר לסמים. אני חושבת שהיא צריכה לפני הכל להרגיש נוח בבית, גם מבחינת אווירה וגם מבחינת קשר איתנו, הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי - תגובה

שלי ורדי
    10/08/2011

שלום זינה
    יש קשר בין סיגריות לסמים, כי זה עישון מהווה "השער" לחומרים אחרים. אך לא בהכרח כל אחד שיעשן ישתמש גם בסמים. תביאו לבת שלכם מידע על ההבדל בהשפעה הגופנית בין סמים לסיגריות, על הנזקים במוח שהסמים גורמים, לעומת עישון סיגריות.
    הבעיה העיקרית בהתמכרות בסמים הינה כי משכיחה ומרדימה כאב נפשי, וכך אנשים רוצים יותר ויותר לצרוך אותם. ההתמכרות מתרחשת כי המרכז במוח האחראי להנאה מתרגל לפעול רק דרך צריכת סמים כך יש אפשרות מצומצמת להרגיש הנאה דרך חוויות נוספות. המחקרים והניסיון הקליני מוכיחים שדיבור וחינוך ישיר מצד ההורים על המניעים/ השפעה/ השלכות הסמים די מונעת את שימושם ע"י הילדים.

אני מתרשמת שאתם הורים מודעים, מעורבים ולא מכחישים בעיות, וזה חשוב.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לך

מישהי
    22/08/2011

אני בת 17 וחצי,ולפני כשנה גם כן התנסיתי בעישון סיגריות..
    אומנם לא המשכתי,וההורים שלי גם לא ידעו על זה,אבל אני חושבת שבתור הורה את צריכה להראות עמדה ברורה.
    את לא יכולה מצד אחד לאמר שאת מתנגדת לסיגריה ומצד שני לפעול אחרת.
    כמובן שאין דרך להכריח אותה להפסיק לעשן,אבל יש דרך להציג את דעתך בצורה סמכותית שמצד אחד תמנע סכסוכים מיותרים והתרחקות שלה ממך,ומצד שני תבהיר היטב את דעתך:
    אסרי עליה לעשון בבית-כי אצלכם בבית לא מעשנים.
    ואל תתני לה כסף שאת יודעת שעשוי ללכת לסיגריות-בגלל שאת לא רוצה לתת יד לשום פעולה שלה שעשויה להזיק לה באופן כזה או אחר.

וכל אלו אגב,הם לא עונשים...
    אלא השלכות הגיוניות לבחירות שהיא עושה...
    אז בלי כעס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו