מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עם אמאשני08/08/2011
שלום,
אני בת 12 עוד מעט 13 ועולה לכיתה ח.
לפני כחודש וחצי אני ואמא שלי רבנו ואנחנו לא מדברות עד כה.
הסיבה לכך זה משום שאמא שלי התחילה לריב איתי שוב בערב ואמרה שאני מתחצפת עליה, מתנהגת לא בכבוד וכו. אבל אני חושבת שזה לא נכון כי נמאס לי מהזלזול שלה כלפי. בערב ההוא רציתי לנסוע לסבתא שלי ואמא שלי אמרה לי שאני אנסע עליה מחר בבוקר ולר קציתי להשאר בבית אלא מיד ועכשיו לנסוע לשם. היא להוריד לי את הבגדים וסוג של להרביץ שלי מה שגרם לבלוטה על הראש ו3 שריטות על הצוואר גדולות מאוד של שתף דם. אני לא יודעת מי מאיתנו צודקת ומי מאיתנו צריכה לבקש סליחה כי אנחנו לא מדברות כבר חודש וחצי. אני באמת התחלתי להתחצף עליה כי פשוט נמאס לי מהזלזול שלה ומזה שהיא אפילו לא מרשה לי ללכת עם שיער פזור! אני באמת בוגרת מאוד ומבינה על ערך החיים אבל אני פשוט צריכה עזרה בזה.
תודה ואני מחכה לעזרה בנושא..
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם אמא - תגובה
שלי ורדי24/08/2011שלום שני,
המצב באמת קשה ואני יודעת עד כמה קשה לילדה להיות ברוגז עם אמא שלה! אפילו קשה לי לתאר לעצמי את המצב שאתן חיות באותו בית ולא מדברות ביניכן במשך חודש וחצי. אני חושבת שאתן דומות, יש לכם כעסים מצטברים שקשה לבטא אותן ללא צעקות כלן מעדיפות להתרחק אחת מהשניי. את מדברת על זלזול, ואני לא באמת מבינה לעומקן את המילים שלך. אולי את רוצה לקחת לעצמך יותר חופש פעולה והיא לא מתחשבת בצרכים שלך, או אולי לפעמים גם האם צודקת כי היא מציבה גבולות? בין הורים לילדים תמיד יש את הריבים האלה, בתחילת גיל ההתבגרות ובמהלכה, על כמה חופש לקחת בלי לשאול את ההורים. אך גם הילדים מבינים שלא יכולים לעשות כרוחם.
אני חושבת שאת ואימך לא מתקשרות באמת על הדברים האמיתיים שמפריעים לכן. הגרוע מכל שאתן נגררות לויכוח אלים.
את צריכה עזרה מקצועית לדעתי בתקשורת עם האם ובכלל כדי להרגיש שהמקום שלך במשפחה יותר מוערך. את מדגישה שמזלזלים בך.
אני מציעה לך לכתוב לאמא מכתב, בזמן שאת רגועה, מכתב פיוס, תבקשי ממנה ששתיכן תסלחו אחת לשנייה ותתחילו דף חדש.
ייעוץ משפחתי היה מועיל לכן.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)