הורים מזלזלים ומקפחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורים מזלזלים ומקפחים
    תומר
    24/08/2011

שלום, אני בן 16 עולה לי"א
    ההורים שלי מאוד מזלזלים בי, מתנשאים וחושבים שהם שווים הרבה יותר ממני כי הם ההורים שלי. רק היום קרתה תקרית שמראה עד כמה ההורים שלי כאלה.
    לפני כמה ימים אבא שלי הבטיח לי שהוא יסע מחר איתי ועם אחותי למקום שאני מאוד אוהב. ההורים שלי היו עם אחותי בצימר והיום הם חזרו ושאלתי את אבא שלי אם נוסעים מחר והוא אומר לי "אנחנו נוסעים אבל לא לוקחים אותך" אז אני שאלתי למה, והוא ענה "עוד מעט שנת הלימודים מתחילה וצריך להתכונן, והיה לך הרבה כיף בחופש אז מספיק, חוץ מזה כמה נשאר לך מהעבודה במתמטיקה?" ואני אמרתי לו לשזה לא עניין שלו ושסיכמנו שהם לא מתערבים בעניינים הלימודיים שלי. אני ממש הזדעזתי מהתשובה שלו, כי ממש רציתי לנסוע ופתאום בום! אני כבר לא נוסע אבל אחותי כן. היא גם הייתה בצימר (אותי לא לקחו, כרגיל) ומחר היא נוסעת ואותי לא לוקחים! ועוד מסיבה כזאת! אני רציתי עוד פעם אחרונה לנסוע למקום שאני ממש אוהב לפני הבית ספר (י"א הולכת להיות שנה קשה מאוד) וזאת התשובה שלו "כי עוד מעט בית ספר"!
    אני מרגיש שההורים שלי מקפחים אותי לטובת אחותי. הם כמעט אף פעם לא לוקחים אותי לטיולים ואת אחותי כן. הם קונים לה מה שהיא רוצה (היא כבר בת 9 וחצי) ותמיד מגנים עליה וחושבים שהיא תמימה, אבל בעצם היא פרובוקטיבית ומניפולטיבית וההורים שלי כך כך תמימים והיא תמיד מצליחה "להפיל" אותם עלי.
    אמא שלי מתנהגת בהתנשאות ובזלזול כלפי. היא מדברת בציניות מעצבנת ועל שאלה רצינית שלי היא עונה "בדיוק..." או "אתה באמת מפגר או שאתה עושה את עצמך" או שהיא לפעמים מחליטה שהיא לא רוצה לענות ואומרת לי "אם אני לא עונה, זה אומר שאין טעם לשאול את השאלה". היא חושבת שכל הדברים הם ברורים מאליו. היא חושבת שאני אחראי לכל נזק שנעשה בבית וקונסת אותי על כל פעם שאני שוכח לעשות מטלות בית (אבל בעצם לא שכחתי, אלא לא עשיתי אותן בזמן שהיא רוצה). והכי מצחיק זה שהיא אומרת אחרי זה שלי יש בעיות בתקשורת עם אנשים. בקיצור היא חושבת שאם היא אמא שלי היא יכולה להתייחס אלי כמו שפחה ושהיא תקבע על מה היא תענה לי ועל מה לא. אני גם כמעט בטוח שהיא הכניסה לאבא שלי את הרעיון לא לקחת אותי מחר לטיול. היא כבר מזמן הכניסה את אבא שלי למועדון שלה. הוא כבר מזמן שפוט שלה וגם אותו היא מקלקלת לאט לאט... אמא שלי משפילה גם את סבתא שלי שגרה איתנו ועוזרת למשפחה מאוד, ולפעמים סבתא שלי פשוט בוכה בגללה.
    לסיכום אני מרגיש שההורים שלי (במיוחד אמא שלי) לא מתייחסים אלי בצורה תרבותית וראויה כמו שמתייחסים לבן משפחה. אני יודע שבכל זאת הם ההורים שלי וזכותם אני חי, אבל זה לא נותן להם זכות להתנהג בצורה כזו לא מכבדת ופוגעת.
    אני ממש לא יודע מה לעשות. עצות?

תודה רבה (סליחה על האורך, זה רק חלק קטן ממה שקורה כאן בבית)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורים מזלזלים ומקפחים

הוספת תגובה

• תומר יקר

אורית יוסף
    27/08/2011

כל כך הבנתי לליבך. פעמים רבות אנו מרגישים שההורים שלנו ממש מפלים אותנו לרעה, ולפעמים אנחנו גם צודקים. ראשית, אני עובדת עם הורים ובני נוער, כדי שתדע שתגובתי היא גם מקצועית.
    הייתי פונה להורים בהזדמנות ומנסה לעשות שינוי דרך השפה שלי. כלומר, קשה מאוד להגיע לאדם דרך הטחת האשמות, זה בולם אותו, והדבר נכון גם כלפיך. אך מכיוון שאתה הוא זה שפנית, אני נותנת את הכלים לך: הייתי פונה להורים ואומרת:"אני מבינה שאתם לא מרוצים מדרך התנהלותי...(תמצא את המלל הנכון לך). אני שומע את מורת הרוח בקולכם". כמו כן אני מרגיש מתוסכל מדברים שאינם קורים בנינו...(תמצא את הדרך העדינה להגיד זאת), ותגיע לשורה התחתונה: הייתי רוצה לשבת ולחשוב ביחד מה ניתן לעשות. יותר מזה אני מציע שנרשום את הדברים כדי שנוכל להגיב בדרך תרבותית אחד לשני.
    אני חייבת לספר לך סיפור איך זה עובד: אני עובדת עם בני נוער. לפני שבועיים (בחופש הגדול) התקשר אלי נער בן 16. הוא לא השיג אותי, ולמחרת התקשרתי. הוא סיפר לי שכשחיפש אותי הוא איחר הביתה. הוא ידע שהדבר יביא לריב גדול, וזה הדבר האחרון שרצה. הוא פשוט עמד ליד הבית וחשב:"מה אורית יוסף הייתה עושה". הוא נכנס הביתה ואמר:"אמא, אבא, אני יודע שאתם כועסים. במקומכם גם אני הייתי כועס. אני מבקש רק לספר מה קרה לי, ואני יודע שאתן את הדין על כך..." הוא סיפר שהיה כל כך גאה בעצמו, ההורים נשארו בהלם, ומערכת היחסים השתפרה.
    מאמינה שגם אתה יכול לנסות להגיע לשיח עם ההורים, גם אם זה נשמע סוף העולם.
    בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים שלי הם לא ממש אנשי שיחה...

תומר
    27/08/2011

הרבה פעמים ניסיתי לדבר עם אמא שלי בצורה רגועה על מה שקורה בבית ועל היחסים בינינו, אבל אמא שלי תמיד מסיימת ב "אנחנו קובעים ואנחנו תמיד עושים מה שאנחנו מוצאים לנכון" או שהיא פשוט קוטעת אותי בזמן שאני מדבר ואז אני מתעצבן והולך.
    עם אבא שלי יותר פשוט לדבר אבל הוא תמיד מסיים ב "אני אדבר עם אמא ונראה מה נעשה" וזה לא עוזר מכיוון שהתשובה שלה אלי זהה לתשובה שלה אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים שלי הם לא ממש אנשי שיחה... - תגובה

שלי ורדי
    12/09/2011

שלום תומר,
    אולי תכתוב לה מכתב? בדרך זו היא לא יכולה לקטוע אותך באמצע, תסביר לה למה אתה כותב לה, תסביר לה שאתה לא מרגיש שהיא מבינה, או אפשרות שנייה שתיעזר באדם שלישי ולא אבא.. שתדבר איתה בלעדיך או בנוכחותך , יכול להיות מישהו מהמשפחה שאתה סומך עליו ושאמא מעריכה את דעתו, יכול להיות גם היועצת בבית הספר. כנראה צריך להתעקש על כך שתקבל מענה ושיחה יותר עניינית על דברים שכואבים לך.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים מזלזלים ומקפחים - תגובה

אייל קנדינוף
    30/08/2011

היי תומר
    אכן אתה מתאר מצב ביש. יש חוק יקומי שאומר: אתה נשען כלפי מה שמתנגד אליך. המשקל שאתה מפעיל כלפי הכסא שאתה יושב עליו הוא בדיוק המשקל שהכסא מפעיל כלפיך. אחרת היית עובר דרך הכסא. או שהמשקל שאתה מפעיל גדול מידי והכסא נשבר. אם עקרון זה נכון ברמה הפיזית, אז הוא נכון לכל הרמות, גם לרמה הרגשית והמנטלית.
    אתה מתאר מצב מסויים ויש לי את הנטייה לקחת את מה שאתה כותב כמציאות שמתקיימת. אך אני בטוח שאם הייתי מדבר עם הוריך הם היו מספרים סיפור אחר. כך שזה לא יהיה נכון מצידי להגיד לך עד כמה אתה מסכן וסובל גם אם זה נכון.
    מה שכן יהיה נכון זה לצייד אותך בהבנה ובכלי שיכול לעזור לך לצלוח את הימים הקשים שאתה חווה.
    בהתייחס למה שכתבתי בתחילת דברי, ראה שככול שאתה לוקח ללב את ההתנהלות של הוריך כך הם בעצם קונים עליך שליטה. בסופו של דבר אין לך שליטה עליהם. יש לך אך ורק שליטה על איך אתה חושב. והמחשבה הנכונה תהייה שהם זה מה שהם ואתה זה מה שאתה, וכשיגיע היום אתה תתנהל אחרת עם ילדיך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו