מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עם אמאU.Uשם מקורי16/09/2011
שלום, אני לא ממש רוצה לכתוב את שמי... אבל שיהיה. אני בת 16 ויש לי שני הורים. כאילו הם בסדר והכל, טכנית הם הורים רגילים שרוצים מה שהורים רגילים רוציםU.U הבעייה היא אצלי, יש לי פטיל קצת, אבל מאוד קצר@_@ ככה שאני מתרגזת ממש מהר. ואמא שלי, היא בנאדם נודניק, חופר ולחוץ. שלושת הדברים שהכי מרגיזים אותיU.U אז היא מאוד אוהבת לבוא אלי לחדר כשאני עסוקה(בגלל הרגזנות שלי אני מאבדת את הריכוז מהר מאוד כך שכשאני עושה משהו ומתחילים לדבר איתי תוך כדי אני צריכה להתחיל את המשהו מהתחלהU.U) ולהתחיל לחפור לי ולצעוק עלי בגלל שטויות שמטרידות אותה, ולא. אלה לא דברים חשובים וגם אם הם היו חשובים זה לא סוגר את הבעייה. היא מודעת לכך שכשמאוד מרגיזים אותי אני עלולה להשתגע... אבל במקום זה היא ממשיכה לצעוק ולצרוח עלי עד שנמאס לה והיא נותנת לי איזה עונש ראנדומלי(לפי מה שאני עושה באותו הרגע או מתכננת לעשותU.U). ולפעמים כשאני מתרגזת היא קוראת לי משוגעת או כל מיני דברים מעצבנים כאלה@_@ חוץ מזה שלפעמים היא מתרגזת עלי כל כך שהיא מאיימת לרצוח או לזרוק מהבית את החתול שלי(הדבר שאני הכי אוהבת בעולם, והיא יודעת את זה) אז הבקשה שלי זה, איך להסביר לה שיש לה בעיות ושהיא צריכה לנסות קצת להתחשב?
הנה רשימה של דברים שניסיתי, שאף אחד מהם לא עבד:
לרמוז לה
להתאפק
להתחנף
להסביר לה בנימוס
להסביר לה בצעקות
להסביר לה בקללות
להסביר לה דרך אבא שלי
להסביר לה דרך אחותי
לנעול את הדלת
לאיים בהתאבדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם אמאU.U - תגובה
שלי ורדי18/09/2011שלום,
אני מבינה שאת ואמך, דומות באופי, רגזניות ועם פטיל קצר. כך זה לא מסתדר, אף אחת לא רגועה, הרבה מאד מתח, איומים , כוחנות ואי הקשבה אני רואה כאן. חייבים טיפול משפחתי, את צריכה לבקש את זה, לא יעזרו כאן דברים אחרים. או ייעוץ משפחתי, או קודם בעצמך לקבל ייעוץ כדי להירגע.אפשרות אחרת היא להיות פחות בבית דרך מציאת דרכים ללכת לחברות,ללמוד שם איתן, להקטין את החיכוך עם האמא. כל הדברים שניסית ולא עבדו - חלק למהם לא מועיל מימלא, כמו לדבר בצעקות ובקללות אלא להיפך, מוסיף שמן למדורה. לדבר בנימוס ובשקט זה רצוי ויכול להביא לשינוי אך הבעיה שלא מתמידים בזה, רק התמדה בהתנהגות הזו מביאה שינוי.
אין לי מושג מה הרקע ליחסים האלה ביניכן, מה היא מצפה ממך ומה את בדיוק מרגישה כלפיה. נראה ששאר המשפחה כמו אבא והאחות עומדים מהצד, אולי יחסיי עם אמא משקפים מתחים משפחתיים רחבים יותר שבאים לביטוי דרך הקשר המתוח עם אמא? מקום למחשבה...
בכל מקרה, קשה לי לייעץ משהו ספציפי , יש יותר מדי דברים נסתרים כאן, הדבר הבטוח הוא שבדרך הזו, אם מישהי משתיכן לא משנה משהו לטובה, המתח יימשך.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)