מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא לילדה בת 12אידית18/09/2011
אני אמא ל 2 בנות 8,12 ובן 2.5 . אני מאוד רוצה לקבל עצה לגבי בתי הגדולה. היא ילדה טובה, ערכים טובים,מנומסת. הבסיס מהבית הוא טוב. בכל זאת, אני לא מצליחה להגיע אליה.היא מאוד מושפעת מהתנהגות החברות שלה .למשל-הן מתאפרות,גם היא רוצה להתאפר(לבי"ס הן שמות מסקרה), כולן קונות נעלי אדידס,גם היא רוצה אדידס. כאשר הלכנו לקנות נעליים,היא רצתה נעליים בשווי 450 ש"ח.הסברנו שזה לא בתקציב שלנו והיא העדיפה לא לקנות בכלל. כל זאת, למרות שאנחנו ההורים מלמדים לצניעות ולא חייבים לקנות מותגים.היא נוטה להתעצבן מהר מאוד ולצרוח על אחותה בת ה-8 (כמובן,שגם הצעירה יודעת להרגיז),היא הרבה פעמים מרביצה ולמרות שהיא יודעת שבבית שלנו, מי שמתשתמש באלימות לא מקבל את מה שהוא אוהב,במקרה שלה-מחשב. היא גם מתחצפת אליי ומרימה עליי את הקול.כמובן,שאני לא מסכימה לכך ואני אומרת לה את זה.
אני רוצה עצה-איך לנהל איתה את הדברים, כך שלא נגיע לכעס מיותר וגם שהיא תוכל לפנות אלינו כל הזמן.היא כבר עשתה דבר (אמנם קטן) ללא רשותנו-אביה לא הסכים שתיקח מצלמה שקנינו לבי"ס ,והיא לקחה. כשדיברנו על זה היא אמרה שזה לא יקרה שוב ,אבל "אבא לא מסכים לי כלום" כך לפי הילדה (ויש בזה משהו.כי בעלי לא מסכים לה את רוב הדברים שהיא מבקשת ואני אומרת לו שהוא חייב לשחרר קצת)
אני יודעת שהארכתי,אבל אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לילדה בת 12 - תגובה
שלי ורדי21/09/2011שלום אידית, את מתארת מצב של תקשורת בין הורים לילדים שאפשר לשמוע בכל בית שני בישראל, ילדה בטרום התבגרות, מתחילה להגירר ולהיות מושפעת מהלחץ החברתי כי היא רוצה בכל כוחה להשאר מקובלת ולהרגיש שייכות לבנות גילה. זה הגיל שבדיוק הדרישות למותגים מתחילות...
אתם צריכים לעזור לה לבנות את הבטחון שלה על ידי זיהוי הדעות האישיות שלה והאבחנה מתי היא מאמינה וחושבת משהו כשלעצמה ומתי היא עושה משהו למען החברות. זה טוב שאתם מלמדים לצניעות ובסוף אני מאמינה שערך זה יחלחל לבת שלכם ותפנים זאת, אך אל תצפו שהדרך תהיה קצרה. אולי אתם מצפים שמהר מדי תציית לכם, אך זו חלק מההתבגרות של הילדים- לא לציית, לפעמים לטעות, ולפעמים גם לתקן לבד. כפי שאת מתארת, אתם לא מסכימים לה להרבה דברים וגם כנראה שלא מגלים מספיק הבנה רגשית ללחצים החברתים בהם היא נמצאת. בגלל זה הנוקשות כאן לא תעזור לה , יש סיכוי שתישמע יותר לדעותיכם אם תגלו גם אמפתיה ויחד עם זאת, לא תמיד תוכלו לקנות לה את מה שהיא רוצה.
היה טוב אם אתם, ההורים הייתם מקבלים הדרכת הורים. זו ביתכם הגדולה ופעם ראשונה אתם נתקלים בבעיות של טרום התבגרות.
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)