בעיה חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית
    יואל
    20/09/2011

ביתי בת 8 וחצי, כיתה ג'. מאז גיל הגן אני מוצא אצלה קושי חברתי. היא כמעט אינה מתחברת עם ילדים אחרים ומעמדה החברתי מן הנמוכים. לדבריה, כל הילדות האחרות בגן (אז ) או בכיתה (עכשיו) כבר מתחברות בינהן ולא נותנות למישהי שלישית להיכנס באמצע. יש המון אינטריגות בין הבנות בכיתה, משחקי ברוגז-שולם, " אם תהיי חברה שלה - לא אהיה חברה שלך" וכאלה, וביתי אינה חלק מזה, אלא רק סובלת מזה. איכשהו, בסוף היא נשארת לבד.
    בהתחלה האשמתי (בליבי) את הכיתה ואת החברות האחרות בחוסר פתיחות וברעות לב, אבל היום אני מבין שאולי גם לבתי חלק בכך. היא נחשבת לילדה סגורה ודי מופנמת. אינני יודע אם זה כתוצאה מהקושי החברתי שהיא חווה, או שהיא כזאת באופן טבעי. בבית היא דווקא מאד דומיננטית ושמחה.
    דיברתי בזמנו עם הגננת על כך והיא חלקה על דבריי, אולם המצב לא השתפר לאורך השנים. דיברתי השנה גם עם המורה, והיא הבטיחה שתתן לה יותר תשומת לב.
    יצויין כי ביתי תלמידה יחסית טובה, מאד נבונה ופקחית, עירנית, בעלת שמחת חיים, חייכנית בדרך כלל. היא מעט שמנמונת (חובבת שוקולדים) ומתעקשת ללכת עם שרוולים ארוכים בלבד, גם בימי הקיץ.
    שאלתי היא איך אפשר לטפל בבעיה מסוג זו? ואיך אני גורם לה יותר להתערות חברתית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - תגובה

שלי ורדי
    21/09/2011

שלום יואל,
    יש סיבות רבות לקושי חברתי, החל מכך שהילדים אגוצנטרים ולא רואים את האחרים, או אינם מבינים קודים חברתיים, חסרה להם אינטליגנציה רגשית מספקת, או יש להם המון דחפים כמו קנאה ותוקפנות ואנים יכולים לשלוט בהם. קיים גם מצב הפול בו הילדים מתביישים מהדחפים שלהם, הם עצורים, לא מגלים יוזמה חברתית, מצפים שמישהו יגלה אותם ויזום עבורם, נשארים פאסיבים וכך הבטחון העצמי הבריא לא נבנה.
    יש קבוצות טיפוליות לילדים שעובדות על מיומנויות חברתיות, אפשר להתעניין באיזור מגוריך.
    מחשבה נוספות הינה למצוא איזה תחביב שהבת שלך מתחברת אליו, משהו שגם מעניין אותה וגם היא תהיה טובה ומוכשרת בו ולכוון אוה לזה. את כדי שתרגיש בעלת בטחון וגם כדי שתבנה לה אולי מסגרת חברתית נוספת למסגרת של בית הספר.

בהצלחה!

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו